Actualitate

Aprinderea luminițelor și deschiderea Târgului de Crăciun, în seara de Sf. Andrei

În seara zilei de miercuri 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, pe pietonalul Liviu Rebreanu din Bistrița va avea loc mult așteptatul moment al aprinderii iluminatului festiv de sărbători și se va deschide Târgul de Crăciun.

Evenimentul organizat de municipalitate va începe la ora 18.00 și va cuprinde și un spectacol pentru copii susținut de trupa Coloricii, alături de animatorii Centrului Cultural Municipal.

La Târgul de Crăciun se vor putea cumpăra diferite preparate, băuturi de sezon, produse tradiționale, decorațiuni de sărbători. Fiecare căsuță va avea o anumită temă. De asemenea, vor fi amenajate și ateliere tematice pentru copii împreună cu meșteșugarii, artizanii și furnizorii de servicii, dar și căsuța lui Moș Crăciun.

”Pregătim o atmosferă magică de iarnă în Bistrița! Pornim iluminatul de sărbători și deschidem Târgul de Crăciun într-un cadru festiv. Vă așteptăm, dragi părinți, copii și bunici, să ne bucurăm împreună!”, îi invită pe bistrițeni primarul Ioan Turc.

Pe pietonalul Liviu Rebreanu, simbolul luminos al acestei ierni va fi steaua, prin mijlocul zonei pietonale urmând să se creeze un culoar de stele strălucitoare. Steaua de Crăciun simbolizează steaua din Betleem care, conform poveștii biblice, i-a călăuzit pe cei trei magi către copilul Iisus. În același timp, steaua reprezintă speranța.

Tot în seara de Sfântul Andrei va fi pornit iluminatul festiv pe principalele artere din oraș și în localitățile componente.

7 comentarii

 • Pe vremea copilariei mele erau 10 placaje cu Alba ca Zapada si cei sapte pitici legati cu drod de copacii din parc, o casuta cu eugenia, vata pe bat, turta dulce si ciocolata ciucas, si cu rom.
  Pe batranii castani de la Baia Populara si pana la Casa de Cultura (asa se numea atunci) era un aliniament de becuri de 40w festite in ros ,galben albastru. Bradul era de fiecare data natural.
  Ce fite, ce spectacole etc , nici vorba de asa ceva.
  Luminitele si toata agitatia se intampla fix in data de 24 adica in AJUN fiindca bistritenii si familiile lor munceau cu totii si nu bantaleau pietonalul si terasele.
  In schimb MOSUL nu distribuia droguri si amfetamine pe la spectacole si baruri si cafenele.
  Si acolo ultima comanda era la 21, 30.
  Pentru toate acestea trebuie din nou sa multumim celor care s-au jertfit in dec. 1989 sa putem noi admira luminitele si artificiile.
  Insa Felicitari aduc si Primariei si Primarului IOAN TURC care s-a straduit sa ne faca noua pe plac si sa nu distram fiecare pe limba noastra dupa bunul plac, aproape fara nici o restrictie.
  Romanii o duc mai bine ca niciodata si in aceste cinci zile libere de 1. Dec totul este ocupat si nu mai gasesti nici macar o BUTE libera cu soponele la pensiuni.
  Nemultumitii in loc sa ciorovaiasca sa se gandeasca la copiii cu familiile lor din Ucraina si sa se intrebe daca vor admira ticnit si ei luminitele ?

  11
  38
  • Pe vremea copilăriei tale, tu fiind fiu de procuror șef COMUNIST, luai pachete de moș gerilă de la partid ! În timp ce noi stăteam la cozi imense pentru orice!

   42
   1
 • Cred că este cel mai frumos Târg de până acum.
  Se vede implicarea primarului.
  Din ce in ce mai bine.
  Frumos oricum, copiii se vor bucura de aceste decoratiuni.
  Felicitari

  3
  35
 • Ce trist sa nu avem un brad de Crăciun în oraș !
  Cum vor spune copiii,, o brad frumos, o brad frumos , cu cetina tot verde”
  Renunțati la fierăraia aia groaznică numita BRAD !!!
  Trist, trist, trist !

  11
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS