Actualitate

Încă o armă confiscată de polițiști în dosarul de braconaj cu mai mulți bărbați arestați

În continuarea cercetărilor desfășurate de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bistrița-Năsăud în cadrul dosarului penal cu privire la mai multe infracțiuni la regimul armelor, a mai fost identificată o armă letală cu destinația vânătoare, deținută ilegal.

Astfel, la data de 14 februarie, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au desfășurat activități de identificare a unei arme letale cu destinația vânătoare. Arma a fost păstrată ascunsă de către una dintre persoanele arestate preventiv, fiind ulterior ridicată în vederea continuării cercetărilor, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

În 11 februarie, Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat 15 percheziții domiciliare, în localitățile Perișor, Negrilești, Reteag, Dobric, Dobricel și Agrieș. La percheziții au fost indisponibilizate 13 arme, dintre care 3 aflate în circuitul ilegal și 123 de cartușe pentru arme letale, deținute ilegal. Au mai fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, o capcană pentru animale, o cameră video de vânătoare, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte pentru armă, 29 de trofee, telefoane mobile și înscrisuri cu valoare probatorie.

Activitățile au fost desfășurate într-o cauză aflată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, care are ca obiect cercetarea infracțiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj, uz de armă fără drept, favorizarea făptuitorului și distrugerea de probe.

Zece persoane, cu vârste între 24 și 56 de ani, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, iar după audieri față de nouă dintre acestea a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore. Apoi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile față de un bărbat de 34 de ani din Agrieș și alți doi în vârstă de 33 și 56 de ani din Perișor. Măsura arestului la domiciliu, pentru 30 de zile, a fost dispusă în cazul unui tânăr de 26 de ani din comuna Spermezeu, iar față de trei bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 44 de ani, din Spermezeu, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

1 comentariu

  • Măsura este echivalentului “Vată pe băț”. Știu șefii lor bine cine braconează și cine sunt cei care au arme ilegal. Întrebați-i cât de gustoase sunt ceaunele de căprioară sălbatică, știu ei bine.

    17
    2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS