Social

Încă un animal folosit ca momeală pentru sălbăticiuni pe fondul de vânătoare al lui Pavel Sângeorzan

(FOTO) Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a trimis corpul de control e fondul de vânătoare de la Fiad, comuna Romuli, gestionat de omul de afaceri Pavel Sângeorzan unde a fost găsită din nou momeală pentru vânat.

De data aceasta este vorba de un cal mort folosit ca să atragă mistreți în bătaia puștii.

Prefectul Stelian Dolha a spus, în ședința Colegiului prefectural de miercuri, că pe acest fond de vânătoare se întâmplă multe ilegalități.

”Este vorba de un animal mort, de un cal mai exact, care a fost dus ca hrană pentru animalele sălbatice, descoperit de câteva zile. Am trimis Corpul de control al prefectului, împreună cu reprezentanți de la Direcția Sanitar-Veterinară, Inspectoratul de Poliție Județean și Garda Forestieră la fața locului. Acum două zile, au ajuns acolo la 20.30 și nu au mai putut urca spre cabană unde au fost făcute pozele (de mai sus, care au ajunsa și la autorități -n.r.). A doua zi când au ajuns acolo, calul era mutat în altă parte, la granița dintre județele Bistrița-Năsăud și Maramureș. Nu e prima ilegalitate pe fondul respectiv, a mai fost cazul unui animal viu care a fost legat ca să atragă animale sălbatice, urși, ce vor mai fi fost”, a spus Dolha.

Prefectul a menționat că tot pe acest fond de vânătoare, ”domnul administrator Pavel Sângeorzan își face legile după bunul său plac”.

”El a împrejmuit o suprafață de vreo 30 de hectare unde ține în captivitate, zice el 17, dar din datele noastre sunt vreo 70 de mistreți. În prima ședință de Comitet Local de Combaterea Bolilor i-am cerut să spună dacă sunt metiși sau mistreți. Trebuie să ne dumirim, să vedem ce sunt. I-am cerut să dărâme toată împrejmuirea respectivă. Am transmis o informare și către Primăria Romuli care trebuie să facă lucrul acesta. Cum există autorizații de construcție trebuie să existe și demolare pentru că e pe raza perimetrului lor. Până acum nu s-a întâmplat nimic pentru că domnul Sângeorzan sfidează instituțiile statului. Garda Forestieră, care i-a dat și preaviz de 90 de zile, l-a și amendat cu vreo 2000 de lei. A plătit amenda, dar a mers în continuare așa. Azi dimineață a venit avocatul domnului Sângeorzan și de la firma Montana care administrează fondul de vânătoare și mi-a spus că au început să demoleze împrejmuirea respectivă, deși inițial, printr-o adresă, m-au informat că nu se poate fiindcă e pământul înghețat . Aceasta este o sfidare”, a spus Dolha.

El a menționat că acestei ”povești nefericite pentru județul Bistrița-Năsăud” trebuie să i se pună punct.

”Pe domeniul respectiv se întâmplă prea multe ilegalități. Poliția a deschis deja dosar penal și vom vedea ce se întâmplă. Nu mai putem tolera la nesfârșit. Nu știu ce s-a întâmplat în țarcul respectiv, dar practicile acestea de pe vremea tovarășului în care îi arăți mistrețul unuia ca să-l împuște nu mai sunt de actualitate, Doamne iartă-mă! Nu ne mai putem comporta așa în 2020”, a spus Dolha.

Pe contul său de Facebook, Pavel Sângeorzan are numai fotografii de la vânătoare, apreciate și de oameni politici din județ.

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/2501502976645844?__xts__[0]=68.ARD2_nEJ0ZtGKJgxocLj0PqwlyHMHDciZEPWP4S0he630Oa0uUBS8EMmsicmQFfLyaN-YoKaTBKedE0-HC0MrFRq8hFEWiVvd5d1nMyWqGr59-ZIVZN6X9C10QtCRQK5Bml5fQ5GShALKAamBpAEcLZU89CHqi3Au06DaL9TsO3LA55LZxf9lLu1Phu6W-EQxHurkajCujwSWVgcVmr0wbSzqDEaCvdOnwM-yntFCA34h5tyOYSE7ll8XPTAg4vjYrr66OKiRmRZjkR8LQgpy2YA1xGiytEj8BNmGUv60xow6VOL_QSKQI-p1hE8c7S7da7HZw5Mf0wbIv1S7aWgBCsSUw&__tn__=-R

CITEȘTE ȘI:

24 comentarii

 • Ce plăcere perversa pentru mărețul om de afaceri de pe Valea Salautei pentru măcelărirea naturii ! Se cutremura tabloul tau din vrednica biserica din Coșbuc pentru sângele vărsat ! Nu poți să fii OM patroane ?

 • Institutii neputincioase. De ce nu intrerupeti aceste apucaturi sa ridicati dreptul de a detine acest domeniu, si totul trecut in proprietatea Statului fara alte explicatii.

  • Povești vînătorești.Acest personaj infect este intangibil.A fost gazdă pt politruci de toate culorile,polițiști,magistrați și alți șmecheri.Mai mult se laudă că-i are la mînă pe toți,înregistrîndu-i cînd fac„genoflexiuni” cu fetițe vesele.O fi adevărat? Întreb nu dau cu parul.
   PĂREREA MEA!

 • Din imaginile prezentate, se poate vedea și fondul cinegetic al bazinului electoral PSD.
  Fenomenul PSD prin leaderii politici începând cu Iliescu până în zilele noastre cu Dragnea, Dăncilă, Olguța, Firea, Moldovan(MOLDOVAN Radu Emil), Rădulescu, Bacalbașa, Șerban Nicolaie și alții asemenea LOR, au făcut de 70 de ori câte 7, mai mult RĂU României, decât toate virusurile, coronavirusurile, maladiile de pe Planeta Pământ la un loc.
  Au legiferat mafia, corupția, incompetența, diplomele, doctoratele, numirile politice, incompetența, au distrus EDUCAȚIA, promovează NESIMȚIREA, promovează proștii și prostia, au ÎNDATORAT țara, au distrus ECONOMIA.
  Mentalitatea PSD, rezultă, reiese din mentalitatea și acțiunile membrilor săi.
  Așa că individul vânător, este un produs original, înregistrat, Marca PSD.

  • sa mori tu!! sti ce partid a sponsorizat acest vanator????? sti in al cui fief isi desfasoara de zeci de ani activitatea??? ce primari si ce consilieri etc. I-au vizitat domeniul??? chiar sti? sau doar ai gasit modalitatea de a mai scuipa asa….ca ai n-ai treaba dai la poarta? Acum o sa ai posibilitatea sa vezi cum rezolva pnlistii problema asta!!!! si dupa aia mai vorbim! ok?

 • Să recapitulăm: instituția trimite corpul de control, cu poliție, cu gardă forestieră și cu directia sanitară, și ăia nu ajung acolo. Se întorc a doua zi, când calul dispăruse.
  Bă, mă lași?
  Blat pe față!
  Garda Forestieră nu poate ajunge undeva acu, că nu-i decât trei centimetri de zăpadă în Rodnei, iar pe creastă poți face plajă?
  Asta e ca aia din parlament, de ieri, cu pensiile speciale. Joc de glezne. Praf în ochii fraierilor. Cainii latră, caravana trece. Până nu văd respect pentru lege și măsuri drastice, să nici nu mai aveți curajul să ziceți ceva.

 • In alta tara daca faci asa ceva te baga in puscarie pe viata!! Fara discutii esti om bolnav!! Fara pic de suflet!! Dar halal traiesti in Romania si iti permiti orice patrone pentru ca esti fara scrupule!!!

 • Este vorba despre un proiect de lege care incriminează abuzul asupra animalelor, precum și crearea și distribuirea de imagini/videoclipuri care prezintă torturi la adresa acestora.
  „Este important să combatem aceste acțiuni crude și sadice de cruzime, care sunt total inacceptabile într-o societate civilizată. Avem responsabilitatea de a onora demnitatea creației lui Dumnezeu”, a declarat Trump în timp ce a semnat Legea de protecție a animalelor împotriva cruzimii și torturii (PACT). Președintelui i s-au alăturat mai mulți reprezentanți ai activiștilor non-profit din partea the Humane Society, Animal Wellness Action, Big Dog Ranch Rescue, the National Animal Care and Control Association și the Warrior Dog Foundation.
  „De la câmpurile de luptă la spitale, de la rangurile frontierei până la curțile din America, de la animalele de serviciu până la animalele de război, animalele națiunii noastre au jucat un rol vital în dezvoltarea, așezarea, securitatea și fericirea țării noastre.” a declarat Donald Trump. „Într-o lovitură de stilou, președintele a făcut mai mult pentru protejarea animalelor și oprirea cruzimii animalelor în America decât oricine din istorie”, a declarat Rory Diamond, CEO-ul K9s for Warriors, după semnarea proiectului de lege. Proiectul de lege a fost adoptat în unanimitate în Congresul american.
  Președintele SUA, Donald Trump, a ținut ceremonialul de semnare a proiectului de lege luni, în aceeași zi când, la Casa Albă, l-a primit pe Conan, probabil cel mai celebru câine din lume, care a participat la raidul ce a condus la moartea liderului grupării Statul Islamic (SI), Abu Bakr al-Bagdadi.

 • Noua lege nu poate fi aplicata in Romania mafiota . Nu ai cu cine. Se mai intreaba guvernantii de ce nu au incredere romanii in institutii ? Veac mai nenorocitilor, si d, aia pleaca tinerii intr-o lume mai dreapta si mai civilizata. Noi ramanem cu criminalii si violatorii.

 • Hai sa felicitam si noi institutiile, mai ales politia si justitia, pentru ca sunt de incredere si de fiecare data isi fac treaba cum trebuie!!!!
  P.S. Am glumit doar…cei din institutiile mentionate sunt cele mai lenese, corupte, incompetente si nepasatoare din intreaga tara. Nu merita nici macar o pensie simpla, vezi doamne speciala! Politia e subzero, justitia la fel. Niste oameni de nimic!!!

 • Gunoiul asta vizita foarte des primaria Bistrita, s au stricat relatiile?
  Om de nimic, sadicule,
  Te satisfac asfel de preocupari?
  Lasa ca si el a fost filmat in ipostaze indecente sper ca nu a uitat.

 • Ci ne opreste Statul roman prin institutiile sale sa desfinteze a doua zi fondul de vanatoare. Cine are sange in instalatie sa o faca ? Cred ca in UE exact asa s-ar proceda, plus niste amenzi colosale si un pic de MITITICA .

 • Sper mult ca cineva trimite mai departe aceasta stire si acest caz. Sa nu ramana doar la Politia BN si Judecatoria BN pentru ca aceste institutii sigur nu sunt is stare sa rezolve si sa evalueze gravitatea facuta de acest pavel sangeorzan. Cu pile se rezolva….din pacate. Va rog redactia timponline sa trimiteti mai departe aceasta stire, situatie urgenta.

 • Un exemplu în care autoritățíle sunt depășite și nu au autoritatea morală să ia măsuri.
  Asta-i la vedere și sfidează orice înseamnă lege și autoritate, dar câți ori fi mai discreți și-și fac făcutele sub oblăduirea guvernaților impotenți ?

 • DE PULIFRICUL ASTA SE TEM TOTI DIN COSBUC, NASAUD, BISTRITA. CICA E FOARTE INFLUENT, ARE RELATII SI DA MITA. VA ROG INTREBATI OAMENII CARE L CUNOSC. TOTI SPUN LA FEL. NU SE POATE SA FACA ASA CEVA DACA N AR AVEA RELATII. E LA MINTEA COCOSULUI.

 • Domnule prefect , daca nu veti lua masuri in a inlatura acesti criminali de animale ,oameni de nimic care si au facut avere cu ajutorul politicienilor ei fiind vai mama lor candva,
  S-au ajuns gunoaiele , au procedat in asa fel incat sa i aiba la mana pe unii factori de decizie.
  MASURI DRASTICE DOMNULE PREFECT VREM,
  MASURI, SANCTIUNI DRASTICE.
  ASTEPTAM CU INTERES SI VOM URMARI CE MASURI VETI LUA

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS