Actualitate

Încă un drum de pământ va fi asfaltat

Încă un drum de pământ din localitățile componente ale municipiului Bistrița intră în pregătiri pentru asfaltare, anunță primarul Ioan Turc.

Este vorba de strada Morii din Unirea.

În această vară s-au asfaltat drumuri de pământ și în celelalte localități componente. Intervențile au cuprins pregătirea drumurilor cu piatră concasată, așternere mixtură asfaltică binder, turnare mixtură asfaltică strat de uzură.

Primarul Ioan Turc declara recent: ”Sunt străzi care nu au avut parte niciodată de un tratament serios. Se tot bagă piatră în ele, milioane de tone de piatră pentru o problemă care rămâne altfel nerezolvată fiindcă vine apa și le spală. Astăzi punem piatră, o cilindrăm, reprofilăm drumul, amenajăm șanțurile înainte de a pune piatra, dar în câteva luni situația este identică cu cea dinainte. Este o hemoragie financiară care nu mai poate continua. Sunt soluții pe care oamenii nu le agreează pentru că nu scapă de praf, nu scapă de noroi, disconfortul este același. De când s-a pornit noua stație de asfaltare, a fost reparat un număr important de străzi. Am intervenit în Unirea în primul rând, unde vom reveni, la Ghinda, unde am reparat cele mai importante străzi cu cel mai mare număr de case, la fel și la Sigmir, la Sărata, la Slătinița, apoi intervenim în Bistrița fiindcă și în Bistrița avem un număr mare de străzi. Anul viitor, din nou, vom merge în aceste localități aparținătoare“.

9 comentarii

 • Primarul se ține de cuvânt de când are noua stație de asfalt. Mă bucur pentru vecinii mei din spate de la Prisma, alta viață și pentru ei de acuma.

  11
  32
 • Am o nelămurire: minunea asta de stație de asfalt produce 60 tone asfalt pe oră! Voi știți cât asfalt sunt 60 tone? Dacă ar lucra 5 ore pe zi, 5 zile pe săptămână ar trebui să vândă și la alții că primaria nu cred să poată folosi atâta asfalt!
  Să mă lămurească câte ore produce stația asfalt pe oră/zi/săptămână/lună!

  24
  6
 • Alo Tov. Ce nerusinare din partea primăriei Bistrița care promite de 10 ani asfaltarea străzii Tabără din municipiul Bistrița ! Ne vedem la următoarele alegeri 2024.

  10
  2
 • In zona sigmir, apusului, orizontului vânătorului pe când vedem măcar un autogreder.
  Sau măcar o mașină de piatră că la voturi și proprietari de terenuri din instituțiile publice sunteți prin zona.

  8
  1
  • Asteptam și pe Astrelor,valea Stanelor,Iazului,Orion ,Galaxiei,Trifoiului ,toate in zona ce duce spre Sigmir și mai sunt ,sa nu zic de toate străzile din loc componente

 • Bună seara Domnul Primar am o rugăminte la dumneavoastră vă rog frumos puteți interveni si pe șoseaua Blajeni de jos spre Tarpiu pentru că nu se mai poate circula din cauza gropilor care s-au format din cauza tonajelor de mașini o seară frumoasă

  1
  7
  • Prietene, stai cam prost cu geografia. Cu drumurile din Brașfalău și Tărpiu nu are nicio treabă Primarul bistrițean. Ia legătura cu baronul de la județ.

 • Domnule primar strada Viorelelor când?Acum tot minciuni am auzit .Bine ca asfaltați străzile care s-au făcut acum ca sunt bogați, dar strada noastră care este de zeci de ani nu va gândiți pt asfaltare. Va rog gândiți-vă și luați străzile și în ordine ..Noi avem toată stima și respectu pt câte a-ți făcut pt Bistrița dar luatine și pe noi în calcul ..Mulțumesc!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.