Cei patru indivizi care au atacat anul trecut doi studenți care stăteau de vorbă în parcul din spatele bisericii de la Big și un elev pe Bd. Independenței vor ajunge în 7 martie a.c. în fața unei instanțe a Judecătoriei Bistrița. Familiile celor agresați speră ca judecătorii să îi trimită după gratii.
Cei patru huligani, aflați acum în arest la domiciliu, vor fi judecați în același dosar având ca obiect comun tâlhăria calificată. După o primă înfățișare, în 18 ianuarie a.c., în care au fost administrate probe, joi, agresorii vor apărea din nou în fața instanței.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori acuzațiile sunt următoarele:
- Sorin Samir L. – 5 infracțiuni de tentativă la tâlhărie calificată, tentativă la agresiune sexuală, port fără drept de obiecte periculoase, folosire fără drept de obiecte periculoase și ultraj contra bunelor moravuri.
- Sebastian Alin H. – 5 infracțiuni de complicitate la tentativă de tâlhărie calificată
- Denis Vlăduț M. – 5 infracțiuni de complicitate la tentativă de tâlhărie calificată
- Alin Claudiu L. – 5 infracțiuni de complicitate la tentativă de tâlhărie calificată, complicitate la tentativă la agresiune sexuală
Reamintim, cei patru huligani au atacat doi studenți care stăteau de vorbă în parcul de la Big la începutul lunii mai a anului trecut. Le-au cerut droguri și bani, dar pentru că nu au obținut ce voiau, i-au obligat să stea în genunchi, le-au pus la cap un pistol cu bile și au început să-i caute prin buzunare. Apoi i-au trântit pe jos.
După ce i-au agresat pe cei doi studenți în parcul de la Big, unul dintre ei ajungând la spital cu răni la cap, indivizii agresivi s-au dus pe Bulevardul Independenței și au mai atacat un grup de trei elevi, iar pe unul dintre ei l-au împușcat în cap cu un pistol airsoft. Au fost reținuți de polițiști, iar apoi arestați trei dintre ei, cei majori. Ulterior, au fost eliberați și trimiși în arest la domiciliu.
Familiile tinerilor agresați și umiliți de acești huligani speră ca instanța să îi trimită după gratii.
Din păcate justiția în România e făcută de niște „onorate pensii speciale” plictisite și sictirite pe niște salarii astronomice și privilegii nemeritate. Parcă văd că se amână soluționarea mulți ani de acum încolo iar hulicanii o să rămână numai cu puțin arest la domiciliu.
@Prezumațu`
credeți că ”justiția” a rămas la fel în toți anii pomeniți mai sus?
dai sarmaua` scoți odrasla?
@Prezumațul ! Degeaba ai inbatranit! Să știi că vidul nu doare! Este vorba de capul tău!
Citind și interpretând ”însăilările” unora, cu pretenții de ”comentarii” poți face o frescă fidelă a gradului de educație și civilizație a unei părți importante a populimii actuale. Dureros este că partea cu pricina nu-și dă seama de goliciunea a ceea ce crede că este ”gândirea” ei și de lipsa de substanță a judecăților secretate. Trăim prea bine, cu astfel de filosofi !
Un amic din Franta a patit aceeasi treaba. Agresorul acuzat de talharie calificata a avut prima infatisare in fata instantei la 11 luni de la comiterea infractiunii. Adevarul e ca lucrurile se misca incet pentru ca nu avem destui procurori si judecatori raportat la numarul de cazuri, indiferent ca va convine sau nu.
Oricum atitudini extremiste gen cea a lui Flaviu sunt la ordinea zilei in Romania. Ne apropiem incet-incet de tari precum Iran. „Toti judecatorii sunt corupti, huo jos cu ei, jos cu salariile astronomice, sa faca dreptate poporul”. Cu medicina e la fel „Huo, jos medicii, toti sunt spagari, huo vaccinuri, huo medicamente, jos big pharma”.
Aceste atitudini vin in principiu de la cei care au esuat in societate si isi refuleaza ura si insuccesul pe cei care reusesc. Exista mentalitatea asta bolnava bazata pe invidie cand dintr-o data observam ca un apropiat, un cunoscut sau mai nou oricine o duce mult mai bine decat noi : „nu se poate sa fi reusit, sigur a furat, sigur a dat o spaga ceva, nu, n-are cum sa reuseasca el si eu nu”.
Să le înjumătățească salariile nesimțite la toți și să mai angazeze încă ațîția .Și poate nu vom mai duce lipsă de majistrați .Ce zici de asta ??
Omule nu bate câmpii, lasă filosofia, tu ești în paralel cu ce scria în comentariu Flaviu. În fața evidenței oare îți trebuie ani de zile să constați și tu ca judecător… evidenta?
Daca le-ar injumatati „salariile nesimtite” nu s-ar mai face nimeni procuror sau judecator. V-ar j Georgica Simion la „tribunalul poporului”.
Bistrițene , eventual să te judece pe tine , eu n am avut nevoie de judecată și nici nu am de gînd sa mă apuc de prostii . Și știi cine ar fi mai bun judecator decît Georgică ??? Vlad Țepeș
Azi pe internet au apărut posturile ocupate/vacante din schema judecătoriei Bistrița, la 1 martie 2024.
Din 20 prevăzute sunt ocupate 12.
Lipsă mare deci – 8.
Tot pe net apare că numai în primele două luni 2024 – ianuarie și februarie – pe rolul judecătoriei Bistrița s-au înregistrat cca 2500 de procese noi. Fără alea rămase de anii trecuți. Deci câte 200 buc/căciulă în două luni, adicătălea 100 buc/lună = 5 pe zi. Și să vrei (lăsând la o parte întrebarea: vrei ?) , nu poți duce omenește și de calitate o astfel de povară. Nu poți cumpăra nimic ieftin și bun. Calitatea, sub orice aspect, costă.
Ai dreptate că e greu să duci atâtea procese și la fel și alți comentatori au dreptate când spun că generalizările nu sunt bune. La fel de clar e și faptul că majoritatea judecătorilor, grefierilor, procurorilor sunt de bună credință și își fac treaba, dar:
– sunt foarte mulți alți bugetari, la fel de încărcați sau poate chiar și mai – dar aceștia nu au aceleași drepturi:
– salarii foarte mari;
– pensionare la o vârstă „fragedă” cu pensii uneori mai mari ca salariul;
– vacanță de 2 luni (aici e posibil să greșesc și să fie mai mare pt unii);
Apoi, existând destul de multe cazuri în care judecători se comportă ca și cea de la Mangalia sau procese identice judecate diferit duc la acele generalizări nedorite.
Se pot rezolva aceste lucruri prin niște măsuri foarte simple:
– legislație schimbată pt ca majoritatea proceselor să se poată rezolva în 5 minute (unul care a lovit un pieton pe trecere și a fost filmat de ce are nevoie de 20 de înfățișări pt a fi găsit vinovat? sau și mai grav, pt a fi găsit nevinovat?);
– pensie după contributivitate și la o vârstă decentă (ar avea pensii suficient de mari pt un trai mai mult decât decent);
– un judecător condamnat pt corupție să primească doar pensia minimă (asta poate merge și la polițiști sau procurori)!
Daca legea in Romania ar fi idem SUA,as baga in brutele alea 10 cartuse.Dar la noi,sa vedem cine este de vina? de ce a stat victima in genunchi? si altele…..
Ăștia daca nu sunt pedepsiți exemplar vor devenii mai a dracu vor face lucruri mult mai oribile, asta e doar începutul, de aia trebuie pedepsiți exemplar
Andrei băiete (de băiet), pe vremea mea se zicea și se scria ” ÎMBĂTRÂNIT”, iar nu ”ÎNBĂTRÂNIT” cum , cu emfază de om deștept, te însemni în postare condamnând vidul din capul altora.
Să ai vid în cap e ceva, dar să n-ai cap deloc e mai grav.
Ori poate că folosești altceva în loc de cap !
Ai dreptate! Am scris greșit cuvântul! Clar că nu se pune,,N,, înainte de litera,,B,, și în alt context înainte de litera,,P,, ! Îmi asum,, greșeala,, ! Am observat că în general,, comentariile deranjante pentru unii, găsesc,, chichițe,, care nu au nimic cu subiectul !
Inițial așa a fost, o legislație apropiată de cea europeană, doar că după au apărut presiunile și plusările unora:
– te scap de problema cu dosarul dar mai dai și tu ceva (scazi vârsta de pensionare, mărești baza de calcul, mărești salarul, …);
– politicienii au membrii de familie în magistratură și dacă pot de ce să nu le ofere ceva?
Am greșit încă odată! Litera N înainte de litera,,B,, Clar că nu am cap 😂🥕