Timp de gândire

Între ilegal și imoral

Nu am nimic împotrivă ca profesioniștii să acceseze fonduri europene și să facă lucruri bune pentru oameni. Când însă aceste fonduri sunt accesate doar de politicieni care vor să fie în același timp cu fundul în două bărci, nu pot rămâne indiferentă.

Nu spun că este ilegal faptul că Asociația Parteneriat Euroactiv Bistrița a câștigat un proiect de formare profesională în valoare de 2,1 milioane de lei și e departe de mine gândul că Alina Căpraru, care e și consiliera lui Ioan Botiș, nu se pricepe la acest domeniu. Sunt convinsă că se pricepe și pot depune mărturie că a fost unul dintre cei mai buni comunicatori pe care i-a avut AJOFM.

Mă întreb însă ca orice om: de ce nu a câștigat această asociație bani europeni când ministru era domnul Șeitan de exemplu, tot de la PDL? A trebuit să ajungă Botiș ministru pentru ca organizația asta să pună mâna pe 21 de miliarde de lei vechi? Nu e cam mult pentru câteva lecții de întocmit CV-uri (pe care, vorba vine, le cam descarci gratis de pe internet)? Nu e cam mult pentru o lecție despre cum să-ți cauți loc de muncă? Vă spun eu cum să-ți cauți: la stat, cu pile, iar în mediul privat nu prea are rost să-ți cauți în aceste vremuri în care totul crapă de la o zi la alta.

Ce nu am înțeles eu este de ce asociația aceasta pregătește sudori și mașiniști. Are cineva nevoie? Văd Comelf și RAAL parteneri în acest proiect, dar nu am auzit cele două firme să plângă în piața publică invocând lipsa muncitorilor cu care să lucreze. Ce-i drept, și una, și alta, a venit la bursa locurilor de muncă, dar nu știu ce mă face să cred că mai mult de ochii lumii.

Așadar, nu e ilegal ca Asociația Parteneriat Euroactiv Bistrița să aibă 21 de miliarde de lei vechi într-un cont. Nu e rău că ne învață în locul google de unde să ne descărcăm modele de CV-uri. E puțin imoral. Mie așa mi se pare. Dar știți prea bine că eu nu mă pricep, așa că vă las pe voi să spuneți ce credeți.

Cristiana Sabău

1 comentariu

  • iti spun eu ce cred , cred ca suntem un popor de prosti care ne dam destepti , si revolutia aia nu ne-a desteptat cu nimic ..asta cred

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS