Social

Ioan Monița: Șeful CJ este ”atipic pentru PSD”. Ce soartă vor avea șefii de instituții susținuți de ALDE

Președintele interimar al ALDE Bistrița-Năsăud, Ioan Monița, a declarat într-o conferință de presă că președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, este ”atipic pentru PSD”.

”Este foarte adevărat că partidul nostru nu trece prin cele mai fericite momente ale lui, dar eu sunt convins că tot răul spre bine. Cu această ocazie are loc și o igienizare a partidului în care cei mai slabi de înger cedează. (…) Este destul de trist că unii au ales pentru 2-3 luni de funcții să iasă, eu aș spune, definitiv din viața politică. Partidul, cu toate aceste lucruri neplăcute, va merge înainte. Primarii ALDE nu vor părăsi partidul. Eu sper să ieșim întăriți din această mișcare”, a spus primarul din Romuli.

El a menționat că Bistrița-Năsăud este un județ aparte fiind printre puținele din țară în care ALDE a avut și are o relație bună cu PSD.

”În vreo 37 de filiale, relația ALDE cu PSD era proastă. Noi trebuie să recunoaștem că la nivel de Bistrița-Năsăud nu am avut o relație rea, ba chiar avem o relație bună cu PSD prin prisma faptului că domnul președinte Emil Radu Moldovan este atipic pentru PSD, este excepția care confirmă regula. Dânsul a înțeles modul în care se face administrație într-un județ. Îi mulțumesc public pe această cale nu doar în numele meu ca președinte al ALDE, ci și din postura de secretar al filialei Bistrița-Năsăud a Asociației Comunelor din România. Nu cred că vreun coleg primar de la PNL sau colegul primar de la UDMR se poate plânge de vreo relație proastă cu domnul președinte Moldovan sau de faptul că nu a fost pozitiv în ceea ce privește relațiile administrative cu toate UAT-urile din județ. Bistrița-Năsăud era o excepție în ce privește relația cu PSD, așa că am obținut această derogare de la București să continuăm proiectele începute împreună. Noi suntem și comici cu să continuăm împreună. După cum știți, PSD are majoritate la CJ, majoritate la nivel de CL Bistrița, la fel, doar ici-colo, în câteva comune, ori la comună chestiunea e cu totul alta. Am avut o discuție cu domnul președinte Moldovan, e de acord să continuăm. Sunt lucruri bune care se fac în județul nostru”. a spus Ioan Monița.

În ce privește șefii de instituții descentralizate din județ susținuți de ALDE, șase la număr în județ, Ioan Monița a spus că nu consideră că aceștia ar trebui să demioneze.

”Nici nu avem foarte mulți, vreo doi sau trei”, a spus Ioan Monița, dar Constantin Brașoveanu l-a corectat și i-a spus că ALDE are în total șase, cei mai cunoscuți fiind Ani Bob de la Agenția de Plăți și Inspecție Socială, pe Otilia Râpan la AJOFM, Marius Armean de la Autoritatea Rutieră Română, Ioan Bogolin de la DSVSA.

”Câți avem? Șase? De la învestire până acum nu îi mai cunoaștem. Nu cred că se pune problema de a-i înlătura. Sunt funcționari publici. Problema e în țară că sunt multe județe cu prefecți și subprefecți. Acolo e o delicatesă. La noi nu e cazul. Avem un vicepreședinte al CJ (pe Ioan Țintean -n.r.), iar în virtutea relațiilor bune pe care le avem cu PSD sper să nu fie probleme. Nu am discutat cu domnul Țintean de vreo două săptămâni”, a spus el.

”Trebuie să facem administrație. Nu înseamnă că trebuie să mă vedeți de gât cu Radu Moldovan. Nu! Ce ați vrea acum? Ca eu să vin și să spun: toți cei care sunteți în funcții publice susținuți de ALDE demisia?”, a conchis Monița.

El a spus că având acordul lui Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Chițoiu, ALDE Bistrița-Năsăud poate să continue colaborarea cu PSD pe plan local.

În ce privește relația cu Pro România, președintele ALDE Bistrița-Năsăud a spus că nu s-a întâlnit cu nimeni la nivel județean.

”Dacă mă întrebați cu cine trebuie să mă întâlnesc mai că nu știu. Tatăl lui Timoce mi-a fost consătean. La nivel de municipiu, s-au întâlnit colegii cu cei de la Pro România”, a spus Monița.

El a menționat că s-au strâns 5580 de semnături din județ pentru candidatura lui Mircea Diaconu.

”E o frustrare și pentru noi că președintele Tăriceanu nu a candidat”, a răspuns Monița, întrebat fiind dacă ALDE se va implica în coampania pentru prezidențiale.

2 comentarii

  • Monita baiatule,când ai avut 46% precum PSD-ul nu moare nimeni dacă scazi la jumatate,dar când esti la 5,5% un punct minus si ești sub linia de plutire.Căsătoriile pe inters nu durează mult.ALDE sa născut din PLR si PC.intre timp Tăriceanu la executat pe Daniel Constantin(PC) iar ăla micu asociat cu Ponta abia a așteptat momentul sa-l execute pe Tări.Sorin Roșu Maris a fost presedinte PC la B-ta.Eu zic s-o lăsati moartă că nu vă mai crede nimeni.O stim cu totii ca in Romania doctrina tuturor partidelor e CIOLANUL iar câinele nu pleacă de la măcelărie,așa că marș in cușcă că latrii pe minciună.
    PĂREREA MEA!

  • Pai Brasoveanu e la mama lui acasa??? Sau nevasta-s-a e patroana???? Nu e tot functie politica cea se director de la registrul agricol… sau unde doamne e…???
    Aaaa stai… el e plantat acolo de Oktean si i-a invartit pe toti pe degete!!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS