Actualitate Recomandări

Monița vrea să întinerească filiala județeană a ALDE. Ce spune despre candidatul la Primăria Bistrița

Președintele interimar al ALDE Bistrița-Năsăud, Ioan Monița, a spus vineri, într-o conferință de presă, că este decis să întinerească partidul pentru că ”doar cu tineri vom putea să clădim viitorul acestei țări”. ”Să fie convinși că nu vor fi doar niște tineri pe care îi folosim în campanie, vor fi puși în prima linie să lupte și să primească beneficiile pentru ei”, a spus Ioan Monița.

”Vreau să dau o șansă mare tinerilor. Fac un apel public către toți tinerii și din municipiul Bistrița, și din județul Bistrița-Năsăud care doresc să facă cu adevărat ceva să ni se alăture. Să fie convinși că nu vor fi doar niște tineri pe care îi folosim în campanie, vor fi puși în prima linie să lupte și să primească beneficiile pentru ei. Trebuie să înțelegem o dată pentru totdeauna că tineretul are o viziune excepțională despre viitor și, cu siguranță, doar cu tineri vom putea să clădim viitorul acestei țări. Mă bucur că, după mine, au venit mulți alți primari și tineri în politică. Niciunul dintre primarii tineri nu a dezamăgit cel puțin în Bistrița-Năsăud, indiferent de la ce formațiune politică. Vreau să dăm o șansă mare tinerilor și, cu ocazia aceasta, spun că prea ușor și cu prea mare superficialitate am tratat această problemă. De aceea  am ajuns ca foarte mulți tineri să plece din România și să-și dorească altceva. Nu este firesc să se întâmple lucrul acesta. Să nu vă imaginați că îi dăm la o parte pe bătrâni, nu. Ne vom folosi cu siguranță și vom apela la experiența lor, dar cred că oamenii de acțiune sunt tinerii. Vreau să întinerim partidul. Am discutat și cu colegii, vom face o strategie foarte bună. Sigur că sunt multe alte alte lucruri de făcut. Sunt convins că vom reuși. Au demonstrat partide inexistente că pot reuși. Din păcate, pe niște vorbe, pe niște povești imaginare puse foarte bine pe aceste sisteme moderne de comunicare și au reușit să facă lucruri. Eu nu m-aș fi așteptat să ia o asemenea amploare, dar trebuie  să fie un semnal mare de alarmă pentru noi și să fim foarte atenți ca astfel de greșeli să nu se mai întâmple. Lumea deja începe să își dea seama că a fost păcălită și nu o să se întâmple astfel de lucruri pe viitor, dar va trebui să fim foarte atenți și la acest mod de abordare”, a spus primarul din Romuli.

Întrebat dacă ALDE va desemna un candidat la Primăria Bistrița înainte de alegerile din organizație (care ar putea fi în luna septembrie a.c., dar nu se știe exact data – n.r.), Ioan Monița a răspuns: ”Nu se pune problema să desemnăm un candidat la Primăria Bistrița înainte să ne facem ordine în filiala județeană. Cu siguranță va trebui să avem alegeri la organizația județeană. Deocamdată suntem interimari. Până la locale mai avem. Acum ne concentrăm pe prezidențiale, să vedem ce negocieri se vor duce la nivel înalt, președintele Tăriceanu sunt convins că are un plan bine stabilit, a discutat cu partide care să îl susțină. Obiectivul este să-l scoatem președinte. Eu vă garantez că, dacă președintele Tăriceanu ajunge în turul doi, deja putem discuta că avem președinte”.

În lumina celor afirmate legate de tineri, Ioan Monița a fost întrebat dacă este posibil ca ALDE să îl mai susțină din nou pe fostul primar PDL Vasile Moldovan să candideze la funcția de edil al orașului, așa cum s-a întâmplat în 2016: ”Domnul Vasile Moldovan are și dânsul o vârstă. Eu vă promit că, atunci când voi avea vârsta dânsului, nici eu nu voi candida”.

În ce privește faptul ca ALDE să nu aibă candidat la Primăria Bistrița și să susțină un reprezentant al altei formațiuni, Ioan Monița a spus: ”Nu putem spune nimic în acest moment. Se va discuta la nivel central dacă se vor face protocoale, anumite coaliții”.

”Dacă vom face protocoale cu anumite partide, decizia primarilor și a tuturor colegilor a fost să se facă protocoale de sus până jos. Adică nu mai merge așa: pe de-o parte ne sărutăm, pe de altă parte … Nu! Va trebui să avem niște lucruri bine stabilite, dar, eu sunt prea mic ca să mă pronunț asupra acestui aspect, cu siguranță că de la nivel central se va decide și vom urma linia partidului. Eu sunt genul de om care susține că, dacă facem anumite protocoale, trebuie făcute de sus până jos”, a spus Monița.

6 comentarii

  • Tu știi cosii? De ce nu faci ce știi tu mai bine? Vezi că fata te trădează

  • Asta e tare: Să fie convinși că nu vor fi doar niște tineri pe care îi folosim în campanie, vor fi puși în prima linie să lupte și să primească beneficiile pentru ei”, a spus Ioan Monița.
   În politica nu te înscrii ca să încerci să faci bine pt toți cetățenii? Lupți doar pentru beneficii personale? Ar fii multe de spus, dar nu are rost.

 • …asa e…asta crede ca mai tine…smechereala…
  astia fac politica doar pentru beneficii…asa cum fac toti romanii, asa numitii politicieni!!!

 • Daca a ia din Romuli te-au ales in nestire , chiar crezi ca reprezinți ceva ?
  Ieri ai fost liberal , azi esti sluga la doi stăpâni , maine te vei vinde celui ce are maciuca mai groasa !
  Ascunde -te , esti un exemplu de ceea ce nu trebuie sa urmeze tinerii !
  Primarul (…)!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS