Actualitate Politică

Oltean: Penitenţa s-a terminat. PDL să iasă la luptă!

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a afirmat că a venit timpul ca PDL să iasă din starea de penitenţă în care a intrat după ieşirea de la guvernare şi să înceapă lupta întrucât “Guvernul Ponta nu poate să mai rămână la Palatul Victoria”. Prima ieşire "la luptă" va fi în 8 februarie, când partidul lui Blaga vrea să adune 15.000 de oameni la Bucureşti să dărâme Guvernul USL.

“PDL iese din starea de penitenţă. Trebuie să iasă din această stare în care a intrat în urma guvernării. Cred că a stat destul şi a aşteptat ca actuala guvernare să-şi respecte angajamentele şi să guverneze în raport cu ceea ce a promis de-a lungul ultimilor ani întregului popor. PDL trebuie să devină în fapt, nu numai în Parlament, ci şi în afara lui, partidul care conştientizează poporul de neajunsurile guvernării. Ceea ce s-a întâmplat în perioada aceasta (în urma accidentului aviatic –n.r.)  este mai mult decât strigător la cer, mai mult decât motivant pentru ca PDL să realizeze că suntem în faţa unui Guvern care nu va putea niciodată să guverneze această ţară în interesul general. Penitenţa s-a terminat. PDL trebuie să iasă la luptă şi să se manifeste cu maximă exigenţă faţă de actuala guvernare”, a spus Oltean într-o conferinţă de presă.

El a anunţat că prima ieşire publică în stradă a PDL va fi în 8 februarie a.c. când în Bucureşti se va desfăşura un miting de proporţii la care vor participa cel puţin 15.000 de membri ai PDL “pentru a demonstra şi a dovedi neajunsurile actualei guvernări”.

“Este clar că la această acţiune, PDL îi invită pe toţi cei care sunt conştienţi de neajunsurile guvernării, pe toţi cei conştienţi că Guvernul Ponta nu poate să mai rămână la Palatul Victoria şi să guverneze şi că singura modalitate prin care poate fi dat jos este, din păcate, ieşirea în stradă a poopulaţiei, apărarea statului de drept, a instituţiilor statului de drept, apărarea interesului general trebuie făcute în stardă. E singurul loc în care, în momentul acesta, PDL şi toţi cei conştienţi de necesitatea unei asemenea lupte, pot fi eficienţi. Am constatat cu toţii că nici intervenţia liderilor politici europeni, nici a instituţiilor europene, nici a opoziţiei sau intervenţia oamenilor de bine din această ţară nu sunt de natură a conştientiza actuala putere de drumul greşit pe care a mers”, a spus Oltean.

Vicepreşedintele PDL a declarat că România este “în pragul falimentului şi al dezastrului”, atât din punct de vedere economic, cât al imaginii externe.

“PDL nu poate fi doar un simplu spectator în aceste momente. De aceea, suntem hotărâţi să ieşim în stradă şi prima demonstraţie o vom face la începutul lunii februarie”, a declarat el.

Întrebat dacă PDL vrea să dea jos Guvernul USL în acelaşi fel în care a fost trimis şi el în opoziţie de actualii guvernanţi, Ioan Oltean a spus: “Nu mergem pe ideea ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte. Noi credem că o asemenea manifestare este necesară pentru a informa opinia publică în mod corect despre ceea ce se întâmplă în această ţară. Eu cred că nu tot poporul realizează care sunt neajunsurile guvernării şi incompetenţele acestui Guvern. Este un mod democratic de manifestare a opoziţiei şi nu cred că el este neapărat de natură a fi o atitudine violentă faţă de Guvern. Vom stabili exact care e lista de vorbitori şi care sunt socilitările efective ale manifestării. Ştim pentru ce protestăm”, a spus Oltean.

El a adăugat că, după această “primă manifestare de stradă” va exista un calendar al atitudinilor PDL împotriva guvernării. “Acest calendar îl vom corela cu manifestările care vizează campania electorală din perioada următoare”, a declarat el.

Întrebat dacă manifestanţii vor fi duşi cu atocarele la Bucureşti, liderul PDL a  spus: “Evident, că doar nu o să-i ducem pe jos!”.

4 comentarii

    • este cel mai experimentat parlamentar din judetul nostru a facut faima judetului nostru in parlamentul Rominiei,oricum il numiti multa lume il respecta….

    • ai de mine si de mine:))cel mai experimentat la furat va referiti?hai fi serios nene,lumea il uraste,si nu numai pe el stati linistit.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS