Actualitate Politică

Oltean îi cere premierului demiterea a doi miniştri liberali din Guvernul care ”a ucis doi oameni”

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat că PDL consideră “insuficientă” demisia “ruşinoasă” a ministrului Radu Stroe şi îi cere premierului Victor Ponta să-i demită pe miniştrii Ramona Mănescu şi Eugen Nicolăescu, de la Transporturi, respectiv Sănătate. ”Au murit oameni din cauza Guvernului”.

“Este unul dintre evenimentele cele mai tragice din ultimii ani, evenimente care au venit şi au marcat incompetenţa actualului Guvern, iresponsabilitatea şi lipsa de demnitate a acestui Guvern. Suntem în a cincea zi de la acest eveniment şi nimeni, dar absolut nimeni din acest Guvern nu şi-a asumat responsabilitatea deschis a evenimentelor şi a motivelor care au determinat moartea tragică a celor doi. Am asistat joi la demisia ministrului de Interne, o demisie ruşinoasă pentru că nici măcar într-un moment ca acesta nu a avut puterea să-şi asume responsabilitatea gestului şi să-l motiveze într-un mod onorabil. Până şi în acest moment a spus că vina este exclusiv a altora şi nicidecum a ministrului de Interne şi a altor reprezentanţi ai acestui minister. Este regretabil şi hidos tot ce s-a întâmplat în aceste zile. Este inadmisibil”, a spus Ioan Oltean într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că PDL consideră că gestul ministrului Radu Stroe este “insuficient pentru a putea sancţiona toţi vinovaţii”.

“De aceea, PDL se adresează premierului şi îi cere în mod expres demiterea şi a ministrului Transporturilor, a doamnei Mănescu, demiterea ministrului Sănătăţii, a domnului Eugen Nicolăescu, şi luarea de urgenţă a tuturor măsurilor care să ducă la prevenirea, în viitor, a unor situaţii de acest fel. Suntem pentru prima dată în faţa unui moment în care oameni mor din cauza neglijenţei unui Guvern. Putem spune că suntem în faţa unui Guvern care a ucis doi oameni, în faţa unui prim-ministru care a preferat să stea o oră întreagă la televiziune în timp ce şapte supravieţuitori în mod miraculos se zbăteau între viaţă şi moarte. Suntem în situaţii în care nicio altă guvernare nu a manifestat atâta iresponsabilitate şi atâta lipsă de demnitate”, a spus el.

Un jurnalist l-a întrebat dacă PDL nu are nicio vină pentru felul în care funcţionează instituţiile statului în România.

“Am auzit zilele acestea multe încercări de a impluca şi guvernarea PDL în tragedia care s-a produs. Categoric, şi nu vreau să aici un şmecher care să profite de o situaţie de acest fel, dar vreau să fiu corect. Nu cred că modul în care a guvernat PDL a fost de natură a determina producerea acestui accident. Am avut greşelile noastre la actul de guvernare, dar cred că, în cea mai mare parte le-am recunoscut şi am încercat şi încercăm să nu le mai facem dacă vom ajunge odată la guvernare. Accidentul de luni nu are nimic comun cu guvernarea PDL şi cu premierul Boc. (…) Eu vreau să vă amintesc că USL guvernează de doi ani. Daţi-mi voie să vă spun că mi-e imposibil să cred că, după doi ani de guvernare USL, PDL poate fi vinovat de ce s-a întâmplat luni. Vorbim de pensii, aşa este, a diminuat pensile, dar nu cred că acesta este un motiv de vinovăţie în producerea accidentului. S-a greşit atunci, am spus-o, şi mulţi recunoaştem acest lucru. Vă reamintesc că, în acest moment sunt în dotarea Ministerului de Interne, a Apărării avioane performante care puteau fi folosite pentru deplasarea medicilor. Eu cred că PDL nu poate fi implicat prin actul de guvernare de acum doi ani în acest accident. Aşa am putea merge şi la guvernarea Tăriceanu, şi la guvernarea Năstase pentru că infrastructura a suferit mult şi nu a fost niciodată o prioritate pentru niciuna dintre guvernările din 1990 încoace”, a spus Ioan Oltean.

Altcineva a făcut observaţia că toată clasa politică e atunci de vină. “Deci categoric. Într-un fel sau altul faptul că nu au fost gândite priorităţile la modul cel mai corect, că infrastructura, că sănătatea, că învăţământul nu au constituit o prioritate pentru niciuna din guvernările din 1990 încoace e un lucru adevărat şi poate fi imputat oriocărui Guvern, darn u poate fi imputat Guvernului Boc faptul că medicii s-au deplasat cu o navă de 37 de ani vechime când în dotarea minisaterului exista o navă ultramodernă, când Ministerul Apărării are nave ultra moderne care se pot deplasa în regim de ceaţă şi de noapte. PDL nu poate fi făcut vinovat că nu a fost convocat Comitetul pentru situaţii de urgenţă, că premierul stătea la televizor şi ne povestea fel de fel de minuni în timp ce victimele erau deja la pământ, că fostul ministru de Interne ne-a spus că regretă că a fost contemporan cu evenimentul. Şi noi regretăm că suntem contemporani cu el”, a spus Oltean.

Un jurnalist a spus că şi românii de rând regretă că sunt contemporani cu actuala clasă politică. “Vreau să vă spun un lucru: oricât de mult aţi regreta, această clasă politică este rezultatul votului dumneavoastră şi al poporului”, a spus Oltean. El a transmis totodată condoleanţe familiilor indurate urmare a accidentului aviatic din Munţii Apuseni.

7 comentarii

  • Alooo Broscoiule ce faci acum Hotii striga hotii,nu iti este rusine cand ati fost la guvernare ati dat afara foarte mii de oameni,asta fiind prima Crima a voastra a portocaliilor,foarte multi din cei dati afara ramanand cu rate la banca cu datorii fiind disperati au recurs la gesturi extreme ,adica s-au sinucis,asta fiind cea de a doua CRIMA.Rusineeeeeee Demisia.

  • dl.Olteanu, o mica intrebare :pe vremea odioasei dvs. guvernari cu ce se transportau organele recoltate si medicii ?? puteti sa nu raspundeti daca vreti, ca eu oricum stiu raspunsul , dar asi vrea sa stie si poporul asta din Bistrita.

  • A-i uitat criminalule si gunoiule cind a-i trimis la moarte 7 oameni tineri in frunte cu Cipri Ilies fam. Gazdac si ceilalti lasind copii orfani,doar pt. ambitiile tale.Blestemat sa fi si in mormint.Oare cind o sa dea drumul DNA-ul la dosar sa-ti putrezesca oasele in puscarie ,broscoi spurcat din Unguras

  • A-i perfecta dreptate Lena ,dar sa nu uitam de miliardele de lei incasate fraudulos de broscoi pt. chirie cind el are 5 case in Bucuresti ,de milioanele de Euro scoase din tara de catre amanta si partenera de escrocherii Crinuta Dumitren bani de la ANRP care trebuia sa ajunga la bugetul statului,la spitale si pensionari si nu in buzunarul tau escrocule sa-i , spargi cu Doris si alte fufe .la puscarie broscoi riios

    • Toti cei care comnentati spuneti din invidie politica daca aveti dreptate depuneti plingere. …. dar fara probe cele spuse de voi nu au nici o valoare…….Ioan Oltean a facut multe lucruri bune pentru noi din judetul Bistrita Nasaud ce au facut cei din -nainte si dupa Ioan Oltean oricum va respectam pe toti nu si opiniile d-voasta….!

    • Mai Viorel da-mi exemplu de un singur lucru „bun” pe care l-a facut Broscoiul in jud.B-N.Iti spun eu nada canci un cacat adin nik.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS