Actualitate Social

Ioan Turc: Malurile râului Bistrița, îngropate în deșeuri. Este obligatoriu să acționăm acum!

Primarul Bistriței, Ioan Turc, se declară ”revoltat de felul în care arată astăzi malurile Bistriței, pe toată lungimea pe care râul o străbate prin municipiu”: ”Este rușinos ca, în aceste vremuri, să continuăm cu obiceiul de a ne descotorosi de deșeuri în apele curgătoare, fără să ne gândim la impactul asupra mediului și a sănătății publice!”.

El a transmis într-o postare pe Facebook ce acțiuni vor avea loc în perioada următoare:

”Malurile râului Bistrița, îngropate în deșeuri! Este obligatoriu să acționăm acum pentru a opri perpetuarea acestui comportament, motiv pentru care am solicitat instituțiilor specializate din județ să ne organizăm pentru a gestiona împreună asupra acestei probleme.

Alături de specialiști din Primărie, am avut o întâlnire cu directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistrița-Năsăud, Doru Hășmășan, directorul Agenției de Protecție a Mediului Bistrița-Năsăud, Sever Roman, si directorul Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud, Ioan Borș.

Am comunicat faptul că Primăria Bistrița va desfășura mâine, prin participarea voluntară a unui număr mare de angajați, începând cu ora 11.00, o acțiune de ecologizare în întreg orașul, cu accent pe malurile râului. Și APM Bistrița-Năsăud va derula o activitate similară printr-un protocol încheiat cu Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil”, iar muncitorii SGA se vor alătura acestor acțiuni.

În continuare, SGA și-a asumat să dea startul unei proceduri privind toaletarea vegetației spontane de pe malurile râului, care adesea afectează albia și devine un rezervor de gunoaie plutitoare pe cursul apei.

De asemenea, Primaria va monta, cu avizul SGA, bariere în amonte pe cursul râului, menite să rețină deșeurile plutitoare. Un proiect în acest sens a fost deja aprobat prin programul de bugetare participativă și este în implementare.

Toate primăriile comunelor riverane din amonte vor fi notificate cu privire la situația neplăcută din municipiul Bistrița, unde râul ajunge plin de deșeuri, fiind solicitate măsuri de prevenție și coerciție pentru a se reduce nivelul poluării cursului de apă”.

22 comentarii

  • exact asta voiam si eu sa zic.
   luati-va gecile alea noi ca sa dati bine în poze, convocati-l si pe balan ca tot îi place sa va dea limbi si iesiti la aer curat….
   ca e frumos afara si putina miscare nu va strica, sa vedeti si voi cum obosesc bistritenii prin transeele sapate aiurea si abandonate prin tot orasul din cauza incompetentei voastre…..

   49
   2
  • Da ,ies cu termosul personal de cafea in o mana cu tel. In alta o sa fie mare bucurie uraaa

   7
   1
  • Plătim politia locala degeaba, mașini parcate pe trotuare, spatii verzi, nu dirijează nimeni traficul acolo unde sunt lucrări, pe malurile râului e plin de gunoaie, caini mișună pe străzi ca la ei acasă, hingheri sunt în concediu??? Orașul lui papura voda !!! Desființați politia locala, desființați hingherii….desființați Primaria cu totul!!
   Inafata de a incasa impozite nu face nimic, nici un serviciu public nu este prestat calumea…a era sa uit și autobuzele au afișat un program in statii dar circula după capul lor!!! UN HAOS TOTAL!!!

   19
 • Dar asistatii sociali ce fac? De ce trebuie angajatii din primarie sau alti cetateni sa mearga sa culeaga mizeriile altora.Scoateti asistatii sociali.Ei sunt foarte bine protejeti.Sa nu cumva sa lucreze ceva, doar stau si asteapta sa primeasca, ce cred ca li se cuvine. Angajatii din primarie la dat zapada, tot ei la strans gunoaie.Cred ca e mult prea mult deja. Nu credeti ca sunt vreun angajat al primariei, de departe, nu am lucrat nici o data in sistemul bugetar, dar cred ca trebuie sa vezi realitatea.

  45
  5
  • Grigore, votanții nu trebuie deranjați, contribuabilii, da-i dracu!!! Aia care muncesc au și nițel cap și nu pun stampila de doua ori pe incompetenți ca Turc, asa ca trebuie protejați măcar aia care pt un ulei și o bricheta mai votează o data incompetenta !!!

   12
   1
  • Nu este niciun voluntariat! Indirect, sunt fortati sa mearga la strans gunoaiele altora. Cine are chef sa faca asa ceva, sa fim sinceri? Este obligatie din pacate si este anormsl sa fie asa.

   11
   1
  • @Beliz.
   De ce ați scris totul la persoana a 3-a plural?
   Este evident ca trebuia sa scrieți la persoana I plural (sau poate chiar singular). Mi-e clar ca sunteți scos la munca și nu va convine dar nu aveți curajul sa ieșiți în fata sa ziceți ca nu va convine. Ați da cu piciorul unui salariu frumos și unui loc de munca caldut.
   La munca fraților. La curățenie cu voi!
   Dacă e nevoie și de noi, cei din privat cu salarii de nimic sa ne ziceți! Va venim în ajutor!

   5
   7
 • In fiecare zi vad ca apare primarul cu o intiativa de genul: vom ,vor -face , va fi etc.
  Va ramane in istorie ca primarul va fi , vom face.
  La ultima sedinta foto, primarul era pe Gheorghe Sincai , in plina actiune.
  Actiunea a durat cat a facut clic aparatul foto.
  Azi lucrarile erau in accelasi stadiu ca Marti.
  Solutia : sa fie primarul in actiune in fiecare zi, pe santierele mesterilor Manole .

  20
  3
  • Aveti mare dreptate,chiar la asta ma gandeam si eu azi, trecand…..lucrurile nu inainteaza de doua zile…sí vorba acea sunt sub geamul kor,sí tot trag mata de coada toata ziua!

   5
   3
 • Aceeasi piesa jucata an de an. Nimic nou sub soare. Succes in actiunea de ecologizare. Acelasi succes vi-l doresc si in viitoarele actiuni, din anii care vor veni, pentru ca nu se va schimba nimic.

  12
 • Malurile râului nu trebuie curățate. La Bistrița, malurile râului trebuie terfelite și mai mult. ca la noi nu-i nici la turci!

  4
  2
 • Ce prostie. Auzi: SGA, o să taie vegetația, care afectează albia râului…nu vegetația afectează albia, dimpotrivă o protejează, rădăcinile devin scut pentru pești și alte viețuitoare acvatice. Neomul, nesimțitul, care aruncă mizerie peste tot afectează, precum și politrucul care ne poluează viața. In rest, poze, bla-bla, am mai bifat o acțiune de imagine. No, numa zîc.

  18
  2
  • Aici gresesti 100 la suta si toti astia care au subscris….se vede ca merge …efectul de turma….adica …daca ai dreptate odata nu inseamna ca tot ce spui trebuie aprobat
   PS….sga chiar trebie sa curete vegetatia sa o aduca la un nivel estetic si necesar astfel ca apa sa nu fie perthubata in curgere.
   Omu are dreptate, cineva trebuie sa curete pomii din livada , nu sa i scoata din radacini!

   2
   2
 • Sunt spălate de apa Bistriței înainte de a intra în stația de tratare. Așa procedează ,,gospodării ” bistrițeni bem apa după ce spală gunoaiele de pe Bârgău, in loc să o aducem pe conducta de la 34 km. Așa platim cea mai scumpă apă și de calitate îndoielnică cu baraj de 100 mii de MC la 35 km!

  12
  2
  • Gunoaiele că gunoaiele. Dar când plouă și crește debitul pe șanțuri, seara se golesc in ele și fosele bârgăoanilor….

 • Domnule primar, va rog sa veniti sa vedeti ce mizerie vegetala a lasat firma care a realizat linia electrica de alimentare cu energie electrica a semnalizarii la pasajul de la Livezile pe strada Mrs Leonida Pop…am adus telefonic la cunostinta domnului Cretiu dar nu s-a intamplat nimic…..o bataie de joc fata de banul public, ati facut sant de drenare cu personal si resursa financiara si si-au batut joc de de tot…au lasat toata vegetatia taiata in sant, nu verifica nimeni din primarie modul in care se executa lucrari in municipiu…..vorbim de curatenie de primavara?

  15
 • Gunoaiele alea le aduce apa de pe Bârgău. Unii „oameni” încă trăiesc în Evul Mediu și nu-s sănătoși dacă nu le aruncă la vale să le ducă apa, deși mai nou nu trebuie decât să scoată tomberonul la poartă. Dar nu, dacă nu le aruncă la vale, mai bine le dau foc să „împrospăteze” aerul, de ți mai mare dragul să ieși seara la o gură de aer proaspăt. Iar așa zisele autorități dorm bine mersi , in frunte cu aleșii și pensiile lor speciale cu tot. Ar trebui scoți toți cei responsabili și băgați cu nasul în gunoaie și puși să facă luna și bec, in timp ce sunt păziți precum erau sclavii, cu biciul in mână.

  6
  4
 • Inculti, fara educatie, fara spirit civic, grobieni.Gunoaiele sunt „produse” si in amonte si isi urmeaza cursul in aval, spre urbea noastra civilizata.

  2
  2
 • Colibita….. Din amonte trebuie începută curățenia , degeaba facem curățenie pe raza orașului și la următoarea ploaie mai puternica, albia râului va fi inundata de gunoaie aduse de pe Bargau. Dacă nu se face cum trebuie, e tot DEGEABA….. PATRULE PE RÂU…. POLITIA LOCALA ȘI ALTE INSTITUȚII….. AMENZI USTURĂTOARE…..

  4
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS