Politică

Ionuț Simionca: Mi se pare incredibil ce se întâmplă. Autoritățile, incapabile

Președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, secretarul general al partidului, spune că la Bistrița se așteaptă de trei luni și jumătate un aviz de la Ministerul Sănătății pentru utilizarea unui aparat de testare a consumului de droguri.

”De peste 100 de zile așteptăm aviz pentru aparatul de testare a consumului de droguri…

Limitarea consumului de droguri este o urgență națională, iar autoritățile sunt incapabile să facă lucruri elementare pentru a limita acest fenomen.

Chiar dacă am fost primii și avem unul dintre cele mai performante aparate din țară, la Bistrița, DE 3 LUNI JUMĂTATE, Spitalului Județean de Urgență așteaptă UN AVIZ pentru a putea folosi, la întreaga capacitate, un aparat de ultimă generație de testare a consumului de droguri.

La propunerea consilierilor județeni ai PMP, CJ Bistrița-Năsăud a alocat Spitalului Județean de Urgență Bistrița, în iunie 2022, fondurile necesare achiziției acestei dotări. Aparatul atestat, ale cărui rezultate sunt recunoscute drept probe juridice și care detectează o gamă largă de substanțe interzise, a fost achiziționat și a intrat în dotarea spitalului.

Dar… Ministerul Sănătății nu a eliberat încă Spitalului Județean de Urgență Bistrița, pentru respectivul aparat, avizul de deținere de stupefiante. Fără aviz, nu pot fi testate asemenea substanțe.

Mi se pare incredibil că, și acolo unde comunitățile fac tot ce pot pentru a limita consumul de droguri și a salva vieți, Guvernul se sufocă în propria birocrație și pune bețe în roate celor care fac lucruri concrete.

Referitor la situația de la Bistrița, ministrul Rafila nu are decât două variante: să elibereze avizul sau să plece acasă!”, spune Ionuț Simionca.

6 comentarii

 • Cum va urcați voi politicieni pe necazurile oamenilor.
  Până acuma n ați știut că se droghează tinerii, conduc beți și fără permise?
  Trebuia o nenorocire că sa pozati in oamenii dreptăți?
  Mai trebuie George S.

  25
  3
 • ..care cauta subiecte sensibile pentru a mai pacali electorat!
  Stjm, e o tara esuata…vii tu acum si ne amintesti…zilnic!!
  Lasa ne maaa, ca avem alti politicieni care chiar merita …pensie special!!!
  Oportunistii….la coada!!!

  18
  3
 • Un popor spurcat, rural, avid dupa bani, fara o educatie aleasa in familii.
  Dupa aceasta tragedie, ar fi trebuit ca toti cei de 20 de ani, in semn de solidaritate, sa se dezlănțuie pe străzi, sa fie o adevarata revoluție. Asta spune tot despre viitorul acestei generatii. -elemente declasate- proaste, zăpăcite si drogate. Progenituri spurcate din piz rurale involuate ereditar.

  13
  4
 • În subiectul drogurilor bagă capul în poză și omul lui Petrov de la partidul făcut la beție de același turnător petrov.

  8
  4
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS