Actualitate

Crucea Transilvană pentru directorul Penitenciarului Bistriţa. IPS Andrei a resfințit capela (VIDEO)

Capela din Penitenciarul Bistriţa cu hramul ”Sfântului Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de biruinţă”, a fost resfinţită de IPS Andrei Andreicuţ – Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului şi PS Episcop Macarie al Europei de Nord, care au oficiat o slujbă în altarul de vară din curtea penitenciarului.

Mitropolitul Andrei i-a îndemnat pe deținuții prezenți la Sfânta Liturghie să nu mai repete greșelile din trecut.

Prezent la eveniment, directorul general adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, comisarul Ioana Morar, a arătat că pentru cei aflați în detenție partea spirituală este elementul cheie în ceea ce înseamnă procesul de reintegrare în societate, informează Radio Renașterea. ”Este o onoare ca Penitenciarul Bistrița să găzduiască un astfel de eveniment de mare însemnătate spirituală”, a spus Ioana Morar.

La final, IPS Andrei l-a ridicat pe preotul Ioan Vlașin la rangul de sachelar și a acordat diplome de aleasă cinstire tuturor celor care l-au ajutat în misiunea sa de a construi un locaș de rugăciune.

Tot în semn de apreciere pentru munca depusă în realizarea acestei capele, directorul Penitenciarului Bistrița, comisarul șef Lucian Siman, a primit Crucea Transilvană, cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei, din partea IPS Andrei. Ierarhul le-a oferit deținuților cărți de rugăciune și iconițe, alături de îndemnul de a fi puternici și statornici în credință.

Biserica a fost târnosită în luna septembrie a anului 1997 de către ÎPS Bartolomeu Anania, aflându-se sub păstorirea preotului George Marica până în anul 2012. În prezent, capela din Penitenciarul Bistriţa este loc de rugăciune şi reculegere pentru cei din detenţie, care pot participa la slujbele religioase oficiate de preotul Ioan Vlaşin, sub îndrumarea căruia capela a căpătat o nouă înfăţişare, aceasta fiind pictată recent.

Luni 29 iunie, când Biserica Ortodoxă îi sărbătorește pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei Andreicuț va oficia Sfânta Liturghie la Mănăstirea ”Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Țara Năsăudului (Rebra-Parva), cu ocazia hramului.

1 sfintire capela ips andrei penit 15 3 ips andrei capela penit sf 4 sf capela ips penit captura lucian siman crucea transilvana

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS