Actualitate

Viorel Moldovan despre situația fotbalului bistrițean

Antrenorul secund al echipei naționale de fotbal a României, Viorel Moldovan, component al ”Generației de aur” și cetățean de onoare al Bistriței, a vorbit despre situația în care a ajuns fotbalul bistrițean și în special echipa-fanion până acum, Gloria.

”Îmi pare foarte rău de situația actuală a fotbalului bistrițean, de situația Gloriei. E mare păcat de ceea ce s-a întâmplat, însă foarte multe date nu cunosc despre lucrurile de acolo. Sper ca într-un timp cât mai scurt să se găsească resursele necesare pentru a construi o echipă competitivă și a reveni cât mai repede în prim-planul fotbalului românesc. Poate puteam să fac ceva mai devreme, dar n-au fost alții interesați. Asta a fost, eu când am spus anumite lucruri multă lume le-a interpretat greșit sau le-a luat personal, deși nu am absolut nimic cu nimeni. În momentul de față este destul de greu, chiar dacă este clubul la care am crescut, care m-a lansat în fotbalul mare și sunt legat sufletește. Îmi pare foarte rău de situația actuală, asta este viața”, a afirmat Viorel Moldovan.

Aflat în vacanță, tehnicianul a participat la Festivalul ”Vânătoare la ceaun” de la Băile Figa: ”Sunt vânător, profit de acest concediu. Iubesc foarte mult vânătoarea, e o pasiune pe care am dobândit-o încă de când eram la Bistrița. Având foarte mulți prieteni vânători, am decis să devin și eu vânător și am parcurs toate etapele, chiar mă relaxez foarte mult când ies în natură. Am câteva trofee interesante”.

După ce ACF Gloria 1922 Bistrița a fost dezafiliată de FRF în urma falimentului, Gloria Progresul Bistrița a retrogradat din Liga a III-a după numeroasele depunctări și Voința Cetate a ratat promovarea în a treia divizie, Liga a IV-a este cel mai înalt nivel la care vor evolua echipele din Bistrița-Năsăud.

Viorel Moldovan, cetățean de onoare al Bistriței din 2002, a antrenat formațiile: FC Vaslui (2008-2009), FC Braşov (2009-2010), Sportul Studenţesc în 2010, Rapid Bucureşti (2013-2014), reprezentativa Under 21 a României în 2014, iar din octombrie 2014 este secundul selecționerului Anghel Iordănescu la reprezentativa României. Fratele directorului CSM Bistriţa Adrian Moldovan s-a născut la Bistriţa în 1972 şi a jucat la Gloria între 1989 şi 1993, marcând 22 de goluri în 84 de meciuri în Liga I. Cel supranumit ”Moldo-gol” a mai evoluat pentru Dinamo Bucureşti, Neuchatel Xamax, Grasshoppers Zurich, Coventry City, Fenerbahce Istanbul, FC Nantes, Al Wahda, Servette Geneva, Poli Timişoara şi Rapid Bucureşti. Component al ”Generaţiei de aur”, Viorel Moldovan are 70 de selecţii şi 25 de goluri la echipa naţională a României, pentru care a evoluat la patru competiţii majore: CM 1994 şi 1998, CE 1996 şi 2000.

1 comentariu

  • Un SA oricum i s-ar spune, o subscriptie publica de actiuni la acest SA (aici s-ar vedea daca se vrea de catre cetateni), o conducete aleada pe un vot(nu ca acum), si un plan de afacere cu un BVC bine stabilit si realist si cinstit(nu ca gaura neagra de atunci), multa ambitie si dorinta de afirmare coroborat cu placerea si daruirea. Va asigur ca daca sint aceste lucruri in cel mult 2-3ani sintem inapoi in liga 1.asta e.am spus-o de sute de ori . Oare de ce nu se vrea ? eu stiu. Voi ???

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS