Sport

Jean Pădureanu: Urăsc ţeparii

Preşedintele Gloriei Bistriţa, Jean Pădureanu, a declarat într-un interviu acordat cotidianului ProSport că a făcut şi ”prostii” în trecut, dar că nu s-a pretat la ”găinării financiare”.

Jean Pădureanu despre:

…declaraţia ”Nu mai sunt oameni de onoare în fotbalul românesc”: ”Adică una vorbeam cu ei şi alta făceau. Nici măcar nu mă anunţau ulterior de ce nu pot să-şi ţină promisiunea, pentru că aş fi înţeles. Mă refer la noul val de conducători. Dar oameni precum Stan, Chivorchian, Nicolae Badea sunt caractere serioase. Asta am învaţat de la Ion Alecsandrescu, care a fost un conducător model pentru mine. Dânsul s-a ocupat mult de educaţia mea. Mi-a spus mereu să nu neglijez relaţiile cu oamenii importanţi din fotbal, dar să ţin cont de calitate. Şi de la domnul Turtureanu, de la Dinamo, am avut mult de învăţat. Aveau o educaţie aristrocratică”

…echipele preferate: ”Am ţinut cu CCA, unde am şi jucat, alături de Ienei şi o generaţie de excepţie a fotbalului românesc. Am ajuns la Bistriţa ca jucător şi m-a atras tot ce înseamnă Ardealul şi Bistriţa. Mi-a schimbat caracterul. Oltenii sunt mai repeziţi, cu o doză de răutate şi de mahalagism, dar întind coarda cât să le fie bine. Omenia bistriţenilor, au ştiut să-mi fie aproape, am acceptat să mă certe când greşeam… Astăzi sunt mai ardelean decât foarte mulţi ardeleni!”

…longevitatea Gloriei în Liga I: ”Am bătut la uşă la afacerişti puternici şi m-am străduit să încropesc un buget. An de an… Am pus mult suflet. Asta în primul rând. Echipa asta a fost şi este sufletul meu. Nu m-am ţinut de găinării financiare, nu mi-am însuşit bani din transferuri. Am 25 de hectare de grădini de zarzavaturi, unde e şi cantina, am crescut purcei, am avut vreo 250 de oi, toate pentru club. Dar şi pentru faptul că mâncarea este unul dintre capriciile mele. Sunt om! Am făcut şi prostii, dar nu am luat bani niciodată! Nu sunt un ţepar. Urăsc ţeparii! Când vedeam că jucătorii se înţeleg între ei pe teren pentru că le convenea un rezultat, nu mă mai băgam. În fotbalul mare se întâmplă exact la fel! Avem atâtea exemple! E firesc să fie aşa, altminteri îţi distrugi propria muncă. Asta a fost tot! Înainte de 89 decidea factorul politic şi nu te mai puteai băga. Ei decideau totul”

…fotbalistul preferat: ”Victor Ciocan. Un jucător complet care ar fi putut juca fără probleme la un club mare din Vest, dar a jucat toată viaţa pentru Gloria. În rest, Bistriţa, mai ales în anii 90, a dat mereu naţionalei jucători de prestigiu, gen Viorel Moldovan, Ganea şi alţii”.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.