Actualitate

Liceul „Constantin Romanu Vivu Teaca” are alt director. Ioan Mihalci a fost înlocuit

Profesorul Ioan Mihalci (UDMR) nu mai este director al Liceului Teoretic "Constantin Romanu Vivu" Teaca, decizia să fie înlocuit fiind luată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud la începutul anului şcolar. Fostului director i se impută, printre altele, că nu a rezolvat problema racordului la reţeaua electrică a unei clădiri, dar şi alte aspecte care ţin de management.

Inspectorul şcolar general Camelia Tabără a declarat, marţi, că lipsa racordului unei clădiri a liceului la reţeaua de electricitate este cea mai gravă pe care o are învăţământul bistriţean în acest moment. „Din 2008, funcţionează acolo un corp de clădire fără curent. Este foarte grav, în opinia mea. Tocmai de aceea, am pregătit acum toate documentele şi merg cu ele la Bucureşti. Nu este ceva ce putem noi rezolva pe plan local. Tocmai de aceea, voi cere ajutorul ministerului Educaţiei. E o prioritate pentru noi să rezolvăm problema aceasta de la Teaca. Sunt peste o mie de elevi care învaţă acolo şi trebuie asigurate condiţiile necesare pentru un învăţământ de calitate”, a spus Camelia Tabără.

Întrebată dacă acesta este motivul pentru care profesorul Ioan Mihalci (foto) a fost înlocuit din funcţia de director, inspectorul general Camelai Tabără a răspuns: „Acesta, dar mai sunt şi altele. Nu le mai enumăr acum. Am numit un alt coleg, vrem să vedem un suflu nou”.

În locul lui Ioan Mihalci a fost numit director al Liceului „Constantin Romanu Vivu” Teaca Iacob Niculai (35 de ani), profesor de istorie. O vreme, dânsul a condus Şcoala Gimnazială Viile Tecii.

„Am preluat funcţia la 1 septembrie, deocamdată nu s-a încheiat perioada de tranziţie, dar nu avem probleme. Domnul Mihalci e supărat, dar nu neapărat pe mine cât pe sistem fiindcă s-a început campusul, apoi nu s-au mai dat bani, e şi probla aceasta legată de curentul electric, mai multe, dar sper să fie bine. Eu am experienţă ca şi conducător de şcoală, ce-i drept în una mai mică. Îmi doresc să putem rezolva cât mai repede problema clădirii fără curent. E o prioritate a mea”, a spus noul director.

La Liceul „Constantin Romanu Vivu” Teaca învaţă peste 1000 de elevi.

Cristiana Sabău

9 comentarii

  • Camelia Tabără:“Din 2008, funcţionează acolo un corp de clădire fără curent. Este foarte grav, în opinia mea.” …Şi doamna nu rămâne doar la opinie, trece la acţiune: „Tocmai de aceea, am pregătit acum toate documentele şi merg cu ele la Bucureşti. Nu este ceva ce putem noi rezolva pe plan local. Tocmai de aceea, voi cere ajutorul ministerului Educaţiei.” Mă-ntreb şi eu: dacă generăleasa spune că rezolvarea problemei o depăşeşte şi că e nevoită să apeleze la onor. Ministru, în ce măsură acel „foarte grav” îl vizează pe D-l. Mihalci?(!!!!) Îl cunosc şi pe D-l. Iacob şi-i doresc succes deplin şi cred că-l va avea dacă va pune în practică tot ce ştie – ca manager, ca profesor, ca jurist şi, nu mai puţin, ca tânăr dispus să conjuge toate aceste atuuri cu experienţa, cu devoţiunea şi dragostea de şcoală a fostului director. Ceea ce mă surprinde în mod neplăcut e aruncarea cu lături: „Aceasta, dar mai sunt şi altele.” „Altele?…”; care? Transformarea unei clădiri cu ferestre, uşi, teracote stil „epoca de aur” într-una modernă, cu geamuri termopan, cu încălzire centrală pe gaz metan?… Trecerea în proprietatea liceului a unui cămin de nefamilişti a fostului IAS, prin cumpărare şi transformarea lui într-un internat agreabil şi sediu al unei grădinţe cu orar prelungit?… Construirea unei grădiniţe moderne pe locul celei vechi şi insalubre?… Dotarea corespunzătoare a unui CDI ?… Întreţinerea în bune condiţii a întregii baze materiale a şcolii de centru şi a şcolilor afiliate?… şi multe alte REALIZĂRI, care se pot vedea, pe lângă toate acele „mici” probleme pentru rezolvarea cărora d-l. Mihalci a înţeles că se cuvine să lupte, să-şi sacrifice sănătatea… Mă-ntreb încă o dată: dacă astăzi trebuie intervenit la ministru pentru introducerea curentului în respectiva clădire, care e motivul destituirii D-lui Mihalci, căci aşa reiese din cele relatate. Am lucrat cu acest om, la un moment dat am făcut echipă – şi, recunosc, nu a fost uşor de lucrat cu el… Motivele aflându-se cu totul în altă parte, faţă de cele invocate aici… Dorinţa unui „suflu nou” e firească şi un motiv suficient pentru înlocuirea unui director în prag de pensionare. Dar asta ar fi presupus mulţumiri şi, eventual, evocarea unor succese, a unor clipe frumoase petrecute în tovărăşia unui om care chiar şi dedicat viaţa şcolii… Ar fi fost prea mult?!…

  • ING.MOLDOVAN LAZAR. SINT ING.CONSTRUCTOR CARE M AM OCUPAT DE REABILITAREA SCOLII SI RESPECTIV CONSTRUIREA CAMPUSULUI DIN LOCALITATEA TEACA.AM NUMAI CUVINTE DE LAUDA LA ADRESA D LUI DIRECTOR.UN OM CARE SA ZBATUT SA ADUCA BANI PT.A FINALIZA LUCRARILE IN LICEU SI RESPECTIV LA CAMPUSUL SCOLAR.AM CONSTRUIT TOATA FUNDATIA LA CAMPUS,DECOPERTARI…ETCFARA A PRIMII BANII DE LA MINISTER.PERSONAL AM FOST CU PATRONUL D UL FISCUTEAN T.LA MINISTER SI NU NE AM ALES DECIT CU PROMISIUNI…ETC.D VOASTRA STITI CA GEAMURILE TERMOPAN MINISTERUL LE A PLATIT DUPA 4 ANI,ASTFEL TOPAZ GRUP A INTRAT IN INSOLVENTA…RESPECTIV IN FALIMENT.NU I SE POATE INTIMPLA ASA CEVA D LUI DIRECTOR MIHALCI…CREDETI MA ERA FOARTE BOLNAV IN ANUL 2008 ,DACA NU MA INSEL ATUNCI A FOST OPERAT,SI VENEA SI SUPRAVEGHEA LUCRARILE,PT CA LA ACEL MOMENT NU AVEA MINISTERUL DIRIGINTE DE SANTIER.D LUI
    IA FOST FOARTE GREU SA ADUCA BANI DEOARECE A AVUT FOARTE MULTI DUSMANI.DE MULTE ORI I AM SPUS D LUI DIR.CA PE CINE NU LASA SA MOARA MAI TIRZIU NU L LASA SA TRAIASCA.ACESTUI OM MERITA SA I SE FACA STATUIE DIN AUR ,PT CEEA CE A FACUT IN ACTIVITATEA SA DIDACTICA LA ACEST LICEU.PT CA NU AU VENIT BANII DE LA MINISTER AM AVUT FOARTE MULTI OAMENI DE PIERDUT,FIRME INTRATE IN FALIMENT,DIRIGINTELE DE SANTIER A FACUT INFARCT SI A DECEDAT,PATRONUL A LUAT O RAZNA PT CA SI A IPOTECAT TOATE BUNURILE LA BANCA ,LUIND BANI PT A CONSTRUI CE VEDETI D VOASTRA ACOLO.D UL DIR.MERITA CE ESTE MAI BUN NU ASA CEVA.EU SA FI FOST IN LOCUL D LUI IACOB NU AS FI ACCEPTAT FUNCTIA DE DIR. DIN RESPECT VIS A VIS DE DUL MIHALCI.IN FINE FUNCTIILE SINT TRECATOARE …DOMNULE DIR.MIHALCI VA DORESC MULTA SANATATE,FERICIRE SI TOT CE ESTE MAI BUN PT.D VOASTRA.CU RESPECT ING.MOLDOVAN 0752535183

  • LA RUNCU SALVEI DIRECTORUL MAN IOAN SI EL REFUZA SA FACA RACORDAREA LA ENERGIE ELECTRICA LA GRADINITA EL DE CE NU ESTE SCHIMBAT PT CA ESTE DIN PSD?

  • Desi ai avut multe divergente cu d-l Mihalci,totusi recunosti spre deosebire de altii ca s-a zbatut pentru scoala aceia mai mult decat orice pe lume . A fost viata lui. Vad ca scri cu majuscule,ceea ce denota ca esti tare revoltat. Poti fi sigur ca bani nu vedti! nu mai are cine sa se zbata!

    • banuiesc cine sinteti…,dar nu conteaza.e adev. ca am avut multe div. cu dir. scolii …pe dif.teme privind reabilitarea…,dar era un om drept,integru…un om sincer si care nu accepta sa l duci cu zaharelu.i mi pare nespus de rau ca i sa intimplat asa ceva in prag de pensionare…ce sa i faci…asta este politica in ziua de azi.o sa vezi ce se intimpla la urmatoarele alegeri…ce sut in fund primeste tabara si prostul de iacob.desi sint coleg de partid cu iacob…toti de la partid il folosesc pe iacob …pt a i face rau lui mihalci

  • Doamnei Tabara i-as sugera sa nu mai minta,pentru ca stie destul de bine ca nu se poate rezolva problema curentului din acea cladire unde invata aprox. 300 de elevi(1000 sunt in toata comuna), pana nu se platesc datoriile.A facut si Mihalci demersuri inaintea ei si peste tot unde se putea dar daca nu sunt bani ,ce poti sa faci? Cica prioritatea acestui directoras este curentul electric,asta saracu habar n-are cu ce se mananca directiunea,pt.ca este navetist si sa stea in cap nu poate rezolva problemele atatea cate sunt. Are si o dir.adjuncta care avea mare nevoie de un al doilea titlu de directoare pentru ca ea face cumul de functii (este dir,si la Centrul de batrani unde isi primeste numai salariul nu trebuie sa-i si vada). Este de sport!!!! Alearga asa de colo colo dar fara nici un rezultat. Are si multi copii de intretinut!!(Nu poate avea, e stricata fabrica!!)

  • Domnul Mihalci prin intreaga activitate ca director și ca îndrumător al tinerei generații a demonstrat că s-a dedicat trup și suflet cauzei comunității în care trăiește. Ca formator al opiniei,al mentalității oamenilor, pentru care și-a dedicat întreaga energie, inteligență,entuziasm, a demonstat a demonstrat cu prisosință cât este de legat de propășirea acestei comunități, care avea nevoie mereu prezența lui. În toate împrejurările a căutat și a găsit soluțiile optime,a făcut tot ce i-a stat în putință, pentru a obține rezultatul dorit. Îi mulțumim din tot sufletul pentru activitatea desfășurată până acum și îi urăm multă sănătate, multă bucurii și împliniri în mijlocul familiei sale !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS