Economie

M.I.S. Grup va extinde și reabilita rețelele de apă și canal din Bistrița

Compania M.I.S. Grup va lucra la extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare în Bistrița, un contract de peste 130 de milioane de lei, semnat luni la sediul Aquabis.

”Astăzi semnăm unul dintre cele mai mari contracte de pe Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM), extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare în municipiul Bistrița, un proiect așteptat. Lucrările sunt foarte complexe, iar faptul că, la Bistrița, s-au făcut lucrări de reabilitare pe anumite străzi ne-a determinat să modificăm proiectul. Astfel, pe str. Năsăudului, canalizarea se va face cu tehnologia relining, prin cămășuire, iar pe Bulevardul Decebal se va merge prin foraj, pe lângă blocuri pentru rețele de apă atât pe partea stângă, cât și pe dreapta”, a spus Ion Șandru, directorul general al companiei de apă Aquabis într-o conferință de presă prilejuită de semnarea contractului cu câștigătorul licitației, M.I.S. Grup.

M.I.S. Grup, care a mai executat două contracte din Masterplan, l-a adjudecat pe acesta pentru 109,5 milioane de lei fără TVA, peste 130 de milioane lei cu TVA.

La licitație a mai participat o firmă din Polonia, însă oferta ei a fost cu 57% mai mare decât valoarea inițială a contractului, care a fost de 115 milioane de lei fără TVA. Durata de execuție prevăzută în contract este de doi ani.

”Avem o perioadă de trei luni în care trebuie să mergem în teren, să ni se predea amplasamentul. E o lucrare cu provocare destul de mare, dar acum avem un nume și un istoric în Bistrița. Sunt lucrări de construcții și există mai mulți factori care duc la disconfort. Se va face un grafic de lucrări împreună cu Aquabis și Primăria Bistrița. Noi spunem că ne vom încadra în termenele contractuale și sperăm chiar să scurtăm termenul de execuție. În celelalte proiecte (de extindere de rețele – n.r.), am reușit, nu am lucrat nici la limită, nici nu am cerut prelungiri. Cetățeanul vede o vestă de M.I.S. Grup și e supărat sau mulțumit de firmă, însă trebuie să știe că noi nu facem altceva decât să respectăm un proiect. Este adevărat că și proiectele suferă modificări, adaptări. Sper să nu fie prea multe întreruperi de apă, soluția fiind una bună în opinia noastră. Noi suntem pregătiți, totul depinde însă și de relaționarea cu beneficiarul atunci când apar probleme în teren și proiectul trebuie modificat. Avem echipă de management, echipe de oameni care să lucreze. Suntem o firmă cu experiență”, a spus Petrică Farcaș, directorul general al M.I.S. Grup.

Prin acest proiect se va face o extindere a rețelelor de alimentare cu apă pe 37 de străzi (23,3 km) și reabilitarea rețelelor extistente pe 78 de străzi (25 de km). Rețelele de canal vor fi extinse pe 49 de străzi (puțin peste 21 de km), iar pe 71 de străzi se vor face reabilitări (10 km). Vor mai fi construite prin același aceleași program cinci stații de pompare apă uzată cu o lungime a rețelelor de refulare de peste 6 km. Vor mai fi făcute branșamente noi pe rețele extinse și pe cele reabilitate, cămine de racord pe conductele extinse și pe rețele de canal reabilitate, dar și cămine de linie pentru întreținerea rețelelor de apă și de canalizare.

În următoarea perioadă, constructorul, împreună cu Primăria Bistrița și Aquabis, va stabili un program de lucrări.

Contractul de lucrări “Extindere și reabilitare rețele de alimentare cu apă și canalizare în UAT Bistrița” a fost câștigat la licitație de asocierea M.I.S. Grup – Aqua Serv – CRCI 3. Valoarea contractată este de 109.478.882,98 lei fără TVA, peste 130 de milioane lei cu TVA, structura de finanțare fiind: 79,90% de la Uniunea Europeană; 12,22% de la bugetul de stat; 1,88% de la bugetul local; 6% din surse proprii, iar perioada de implementare este de 24 luni.

După emiterea ordinului administrativ de începere a lucrărilor, se vor realiza următoarele investiții: extinderea conductei de aducțiune de apă (1.760 m); reabilitarea conductei de aducțiune de apă (4.066 m); extinderea rețelelor de distribuție de apă (22.074 m) + 839 branșamente; reabilitarea rețelelor de distribuție de apă (24.026 m) + 993 branșamente; extinderea rețelelor de canalizare (20.377 m) + 1.026 racorduri; reabilitarea rețelelor de canalizare (9.692 m) + 533 racorduri; construirea a 4 stații de pompare a apei potabile noi; modernizarea stației de pompare a apei potabile din cartierul RAAL; construirea a 5 stații de pompare a apei uzate noi; reabilitarea a 5 stații de pompare a apei uzate noi.

La conferința de presă prilejuită de semnarea contractului au mai participat directorul ADI Apă-Canalizare, Răzvan Grec, administratorul public al Primăriei Bistrița, Florin Găurean, și președintele Consiliului de Administrație al Aquabis, Grigore Timoce.

15 comentarii

 • Lucrare mare si importanta . Buget pe masura. Succes ! As fi vrut totusi (pentru mine si pentru pulimea care citeste) sa ne spuna d-l director ce inseamna „camasuire” in intelesul contextual. Daca se utilizeaza vechea canalizare din azbociment (aceasta fiind „camasa”) si prin ea se introduce o teava noua , probabil , corrugata , oare nu se micsoreaza capacitatea de evacuare intr-o zona cu populatie in crestere ? Numai intreb. Altfel , banuiesc ca statiile de pompare a apei potabile , respectiv a apei uzate , sunt noi (adica nou prevazute/construite) . Si nu apa potabila sau apa uzata , sunt noi , s-au sunt? Cat despre statiile de pompare a apei uzate care se vor reabilita n-as mai zice ca acestea sunt noi. In ce priveste apa uzata , aceasta musai trebuie sa fie „noua”…

  30
  4
 • „acum avem un nume și un istoric în Bistrița”? Ma uit la Bdul Decebal si lucrarile de la Linia verde si ma intreb daca despre ele este vorba? Nimic nu s-a facut la termen, totul este varza. Absolut penibil.

  51
  6
 • Awaii, da ce fain arată cele 2 gropi (mari), umplute cu prundiș pe strada Gării, proaspăt turnat asfalt nou nouț!!! 😅

  Autor Aquabis

  Îmi e greață de ce conducătorii avem! 🤮

  53
  3
  • Dupa asfaltare vin tovarasii sa schimbe conductele ca pana acum nu au avut timp si nici nu era strada sapata. O golanela de doi lei ce fac sefi sefilor lor din aquabis si consiliu consliilor…. ati sapat sa va bateti joc de noi toti. Toti am indurat pana la asfaltare sa avem strazi ca-n vest dar cu voi incompetenti nu facem mare lucru. Sunteti de tot circul. Carati-va acasa incompetentilor.

   28
   1
 • „M.I.S. Grup va lucra la extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare în Bistrița.”
  Auleuuuuuuuuu!!!!!!!
  Vai de mama noastra!!!!!
  Bai, dar chiar nu mai sunt firme in judetul asta???

  35
  2
 • Nu stiu nimic despre firma asta, doar ca executa multe lucrări.

  Ia gândiți-vă, se organizează licitație, investiții mari, de zeci sau de sute de milioane de euro.
  Câte firme sunt în stare să construiască o centură a orașului, un pod peste Someș, etc.
  degeaba și 300 de firme mici, nu au cum să liciteze.
  Trebuie să ai o anumită mărime să poți executa lucrări de genul acesta.

  Dați-mi voi exemple de firme (cu nume) care pot executa lucrări de genul acesta!

  4
  28
 • bai sulacilor, sa stam dupa voi comentacii pana o sa aveti o firma sa mai si stiti sa bagati apa si canal sa aveti oameni etc.
  ce mama dracului tot guitati de pomana.?….nu vedeti ca nu sunteti de nimic capabili decat meseria de gica contra o cunoasteti.

  3
  19
  • Atunci la ce mai există Aquabis doar să încaseze salariile indexate? 🤔
   Să vină alții bostane!!! 🧐

 • Ăștia de la MIS n-au fost in stare sa zugrăvească la Colegiul National Liviu Rebreanu in trei ani de zile. La Gimnazială 1 am și uitat de când se fac că lucrează. Cum o sa extindă și să reabiliteze rețele de apa și canal pe 80 de kilometri în doi ani de zile?

  25
  2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS