Economie

Nicio păcăleală. Cel târziu din aprilie, vom plăti mai mult pentru apă și canal

Cu toate că Aquabis nu a prevăzut creșteri de tarife pentru 2024, facturile pe care le vom primi din partea companiei vor fi mai mari din primăvara acestui an. Directorul general al companiei, Ion Șandru, a explicat de ce.

”Pentru 2024, aveam prevăzute creșteri cu 15% a prețului la apă și cu 20% la canal, dar s-a refăcut politica tarifară pentru că, în urmă cu doi ani, când a crescut foarte mult prețul energiei electrice, s-a operat o modificare de tarif. Firma de consultanță a refăcut analiza financiară până la sfârșitul investiției (implementarea Masterplanului de apă și canal – n.r.) și a luat în calcul posibilitatea de a funcționa și de a rambursa împrumutul pe tot programul. S-a propus pentru 2024 creștere zero la apă, la canal tot zero, în schimb trebuie să aplicăm inflația. Ne obligă legea”, a spus Ion Șandru, luni, într-o conferință de presă.

Rata inflației luată în calcul este de 6,72%, aferentă lunii decembrie 2023, și dată publicității de Institutul Național de Statistică, procent cu care vor crește și facturile emise de Aquabis.

Întrebat când vor veni primele facturi calculate astfel, Ion Șandru a răspuns: “Dacă se rezolvă toate documentele și apucăm să anunțăm populația, prin martie, dacă nu, de la 1 aprilie”.

”Trebuie să facem profit pentru a plăti împrumuturile pe care le-am luat de la Banca Europeană de Investiții (BEI) și de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și va trebui din nou să luăm împrumut destul de consistent pentru că valoarea investiției e de 240 de milioane de euro pe fostul POIM, viitor PDD, și avem 6% contribuție”, a explicat Ion Șandru.

Etichete

9 comentarii

  • ,,Fratele Moldovan”
   Momentan stăm în umbră până iese la pensie actualul director.
   Până atunci PSD joacă cărțile la Aquabis.

   33
  • Apa de ploaie se scumpeste si ea???? Deci daca ploua mult ramanem fara bani in buzunare??? Nesimtire peste tot in judetana de partid.

   26
 • Hoție la drumul mare! Să prezinți cu atâta nonșalanță mârșăviile trebuie să ai nesimțirea în sânge. Bătaie de joc și nimeni nu ia măsuri. Nu mai departe ți străzile orașului săpate luni întregi și când sunt gata asfaltate începi să schimbi conducte. Toată lumea a văzut conductele ruginite și vai de capu lor pe Gh. Șincai și Decebal , au așteptat să asfalteze și începem lucrările la canalizare. Dorel este mic copil.

  31
 • mno raducu, a furat dar a si facut sa va mai aud, darakiilor afara cu psdul o rusine platim cea mai scumpa apa din ROMANIA poat si din LUME io asa cred, ala sandru cat dracu mai sta acolo, eu o sa fiu primul care o sa iasa in strada in fata la AQUABIS hai s astabilim unde si cand ne adunam sa-i f. stalin

  • Stalin, hitler, musolini și dej, cum se zice, bagă totul la burgheji! Se mai miră acești nătărăi că-și ia avânt extrema dreaptă: semeonii, șoșoicii, lavricii și tot felul de astfel de panarame politice! Nu e de mirare, așa popor, așa conducători și așa opțiuni! psdeii mamii lor! Acolo se include și fostul simulacru denumit penalău, cel absorbit de psdeu!

   5
   1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS