Actualitate Recomandări

Măsuri speciale în școli pentru pregătire, Evaluare și Bac. Ce trebuie să știe elevii și profesorii

Hand writing

În școli și licee vor fi luate măsuri speciale în perioada în care elevii se vor pregăti pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat (2-12 iunie), dar și în zilele în care se vor susține probele examenelor naționale (din 15 iunie, respectiv 22 iunie).

Lista regulilor propuse de autorități:

1. Activitatea de pregătire se va organiza pe grupe care vor cuprinde cel mult 10 elevi și va dura nu mai mult de 3 ore, cu pauză de cel puțin 10 de minute la fiecare oră, pentru aerisirea încăperilor.

2. La activitățile de pregătire este interzisă participarea elevilor și a personalului didactic sau auxiliar care suferă de afecțiuni cronice, locuiesc împreună cu persoane ce suferă de astfel de afecțiuni sau persoane cu vârsta de peste 65 de ani.

3. Elevii prevăzuți la punctul 2 vor beneficia de o formă de pregătire alternativă.

4. Pauzele se vor programa astfel încât simultan să nu fie în pauză mai mult de 2 grupe de maxim 10 elevi fiecare.

5. Înainte de începerea activităților de pregătire/examinare, în spațiile unde acestea urmează a se desfășura, se va realiza dezinfecția suprafețelor cu substanțe biocide pe bază de clor sau alcool, urmată de aerisirea încăperii pentru o perioadă de cel puțin 30 de minute.

6. Accesul în interiorul școlii se va realiza doar după dezinfecția mâinilor, verificarea temperaturii (care nu trebuie să depășească 370) și sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii.

7. Pe toată durata activităților desfășurate în școală, atât elevii cât și profesorii vor purta mască medicală simplă sau mască nemedicală din diverse materiale textile, iar elevii vor fi așezați în bănci astfel încât să aibă cel puțin un loc liber în stânga și dreapta și un rând liber în față și spate.

8. Eliminarea măștilor purtate de elevi și profesori se va realiza în locuri special destinate.

9. Activitatea de examinare se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor mai sus prezentate, fără a fi obligatorie acordarea pauzelor.

5 comentarii

  • Asta inseamna ca un profesor care are doua clase de a VIII a, adica saizeci de elevi, are 6 grupe deci sta 6 ore la scoala intr o zi???? Si in timpul acesta trebuie sa predea si la celelalte clase..5- 7. O mare bataie de joc. Simi se pare mie sau e si discriminare??? La gimnaziu doar profesorii de matematica si romana fac pregatire…restu??? Nu sunt si ei platiti???? Ca la noi, la nimeni….

  • În Franța, unde băiatul meu este medic, se ia de la 37,8 grade. Stare febrilă poate fi și de la alte cauze, respectiv stomatologice, oboseală, abuz de alcool, gastrologice, ginecologice… Nu numai de la Covid-19. Până în 2 iunie se vor schimba multe. Prietene „Cetățean”, eu la disciplina mea nu predau nimic în ultimele două săptămâni la clasele terminale. Clasa a VIII-a va face zilnic 3 ore, pregătire română și matematică. Atât. La celelalte clase facem teleșcoală o săptămână, ultima se încheie mediile. În acest sens vom primi un orar. Să nu ne văietăm, comparativ cu alții salariile sunt destul de mari. Să fiți sănătoși.

  • Am și eu o dilema: cine isi asuma neparticiparea elevilor cu temperatura(din diverse alte cauze) și participarea unuia asimptomatic la aceste examene?
    Nu ar trebui testarea în masă a elevilor și cadrelor participante până în 2 iunie?

  • Deocamdată totul este în „coadă de pește”. Mai vedem noi până atunci. O să mai vină seara la TV, cei trei sfinți sau crai de la răsărit, împreună cu profesorul surdo-muților și ne vor cuvânta. Pandemia ne-a luat chipurile pe nepregătite. Așa cum nu am fost pregătiți să ne întoarcem la capitalism și tot bâjbâim prin pustiu. Mai avem până la 40 de ani ca și Moise. Până atunci ca profesor fac teleșcoală de zi, seral sau de noapte într-o veselie. Voi avea un succes nebun, mai mare ca la clasă, direct. Bine, bine, dar peste 9 luni, grației pandemiei, virusului și stării de urgență, nu toată lumea și-a numărat banii sau cardurile, maternitățile vor fi luate cu asalt… o nouă criză, lipsă de moașe șa. Se vedem atunci cine se va plimba numai cu declarație. Să nu uitați după masă, pe „Viorel și Vulpița”. Asta-i România reală.

  • Copilul meu este cls a 12 a si nu a facut ore online de cand s au inchis scolile , intereseaza pe cineva situatia celor care nu fac ore online sau meditatii in aceasta perioada ? Si nu vb din comune , sate sau alte orase vb din Bucuresti …

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.