Actualitate

Ministrul Mediului, la Bistrița: Este loc de mai bine pentru împăduriri și în această zonă

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, a avut la Bistrița o întâlnire cu autoritățile locale, în care le-a prezentat detalii despre programele pentru care se poate obține finanțare guvernamentală sau europeană (împăduriri, Rabla, Fotovoltaice), despre subvențiile și compensațiile care se acordă.

”Am prezentat programul de împăduriri finanțat din PNRR. În această zonă suprafața împădurită este semnificativă, mult peste media pe țară, dar este loc de mai bine și aici și există terenuri care pot face obiectul împăduririlor. Acest program este suficient de flexibil și de atractiv încât să fie accesat de foarte mulți cetățeni, persoane fizice și juridice, autorități, ONG-uri. Au fost zeci de primari în sală cărora le-am răspuns la întrebări. Am vorbit și despre programele gestionate de Ministerul Mediului și AFM, despre noile sesiuni de depunere, în mod special despre Rabla Local, pentru mașini mai vechi de 15 ani, noi virăm banii în conturile primăriilor în proporție de 80%. Numărul maxim de beneficiari la nivel de UAT se stabilește în funcție de populația fiecăreia și vom demara în luna martie. Am discutat și despre Programul Fotovoltaice, unde evaluarea se va face printr-o aplicație informatică, despre exploatăpri forestiere, despre subvențiile accesate de către autoritățile locale, iar anul 2023 vine cu o noutate, pe terenul forestier deținut de autoritățile locale în zone protejate nu se puteau plăti compensații pentru primării, dar de acum vom putea plăti, 750-780 lei/ha”, a declarat Tanczos Barna, printre altele, într-o conferință de presă susținută la Prefectură și pe care o puteți urmări în continuare.

2 comentarii

  • Din pacate nu putem impadurii cate taie cetateanul de onoare al vanatorului sef !! Ai inteles acum? La voi,in secuime, se taie paduri in draci!! Acolo ce faceti?Tineti pasul cu plantarea puietilor?Doar sunteti frati de cruce cu ciuma,iar peste granita aveti drept model cea mai corupta tara din Europa(asta cred statisticienii din UE,dar noi suntem de 10 ori mai corupti,noi ne am furat si drumurile,ne am furat inclusiv viitorul!!,in cativa ani o sa ramana in tara doar pensionari speciali,ca ceilalti o sa murim de foame)

    29
    5
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS