Timp de gândire

Mulţumim din inimă, domnule Zegrean!

E clar că toată lumea, mai puţin cei în cauză care s-au trezit peste noapte deputaţi şi senatori, urăşte acest Parlament gigant. Toţi plâng acum că scrutinul a fost făcut după o lege proastă şi că nimeni nu a ţinut cont de ce s-a decis la un referendum să fie maxim 300 de aleşi. De neimaginat cât de sinistră poate fi clasa politică şi Curtea Constituţională care o apără, cât de puţin le pasă de acest popor.

Mare rău a făcut României domnul Augustin Zegrean şi Curtea Constituţională pe care o conduce protejând PDL în dauna poporului român. Din cauza unei decizii aberante a CCR, legea electorală este aşa cum este, iar România are 588 de parlamentari, cu peste o sută mai mulţi decât în legislativul trecut. Din cauza acestei legi sinistre, perdanţii sunt acum câştigători şi câştigătorii sunt perdanţi. Marea problemă a României nu este cum vom trece iarna aceasta grea, cu ce îşi plătesc amărâţii facturile, ci unde vor sta cei „fără loc”, în ce bănci, dacă vor avea maşini şi dacă le vor ajunge indemnizaţiile. Are românul o vorbă: mira-s-ar lumea de ei să se mire! E perfect valabilă în acest caz.

Acum ar trebui să-i punem pe judecătorii CCR să le plătească salariile, sumele forfetare şi celelalte chetuieli parlamentarilor care au intrat „fără loc” în Casa Poporului. Ar avea de unde. Doar judecătorii CCR sunt printre cei mai bine plătiţi oameni din această ţară. Sunt efectiv putred de bogaţi şi majoritatea bătrâni. La ce le mai folosesc toate comorile pe care le-au adunat, ca să-şi vândă conştiinţele? Jenant! Legea uninominalului pur trebuie aprobată pentru ca cel care câştigă colegiul să fie parlamentar, iar cel care pierde să-şi vadă de treabă, nu să tragă sfori în partid şi pe lângă partid doar-doar va prinde redistribuirea. Penibil.

Văd că acum toată lumea scrie petiţii, cere aprobarea legii electorale în varianta uninominalului pur. Cam târziu, fraţilor. Hoarda de parlamentari se pregăteşte să o ia spre Bucureşti, fiţi gata de plătit la stat şi ultimul leu ca să aibă ei ce cheltui. Aş propune chiar să punem la cale, pe pietonal, că tot e pustiu, un bocet fiindcă Florian nu va primi Dacie şi va fi obligat să umble cu BMW-ul, deşi şeful lui i-a interzis ferm acest lucru. Aş mai propune să le facem şi la Bistriţa un bloc în care să încapă cu toate rudele lor angajate în birouri parlamentare, plătite de noi toţi. Eu cred că ar trebui să-i scutim de orice fel de cheltuieli, să le dăm lumină, gaz, totul gratis. La parter să fie şi un coafor pentru doamne şi o sală de fitness să nu mai fie obligate, bietele, să facă drumuri la te miri ce salon. Zău aşa! Dacă tot trimitem jumătate judeţul în Parlament, măcar să fim domni până la capăt.

Putem continua cu ironia la nesfârşit în timp ce-i mulţumim din inimă, neapărat din inimă, domnului Zegrean că şi-a slujit cu credinţă stăpânul. Din păcate, nu putem face nimic altceva decât să privim consernaţi, de pe margine, în ce hal a ajuns biata ţară. Dar mai putem face ceva: să le cerem tuturor aleşilor să refuze să facă parte dintr-un organism gigant, clasa politică să adopte de urgenţă legea uninominalului pur, domnul Zegrean să înceteze cu slujitul la Înalta Poartă şi să avem alegeri pentru 300 de parlamentari.

Ne-ar costa mai puţin decât să-i ţinem în spate pe cei 600 timp de patru ani. Credeţi că va fi vreunul de acord? Se va duce vreunul la Bucureşti să spună: fraţilor, nu e bine, ţara e săracă, noi prea mulţi, haideţi să demisionăm? Ar fi prea frumos ca să fie adevărat.  Mai bine plătim noi taxe mai mari, mai bine posturile de la stat sunt în continuare îngheţate, salariile mici, mai bine murim toţi decât să demisioneze ei. Oare cât va mai putea îndura acest popor şi până când?

Cristiana Sabău

38 comentarii

  • Da, e una din problemele care se ridica dupa Alegerile Parlamentare. Legea a fost formulata si aplicata de PDL. Majoritatea celor care au profitat de redistribuire sunt parlamentarii de la ARD si PP. Nimeni nu a facut NIMIC pentru Parlamentul de 300 de oameni, aprobat in 2008 printr-un Referendum. Si nici nu a fost format Guvernul, ca se anunta si taxe marite cu 15-16% pentru anul viitor! Dar marile probleme ale tarii vor incepe dupa Sarbatori, din 15 ian. 2013 cand cetatenilor de rand, cu venituri decente sau somerilor le vor veni facturile la incalzire, gaz si electricitate. Vom plati ceea ce am votat…daca vom trai dupa Apocalipsa din 21.12.2012..

    • felicitari!!!!!…..succces la plata impozitelor va transmite ….un prwst!!!!!
      toti sunt la fel…..niste hotzi!!!!

  • E si dezinformare si rea-credinta in textul acesta al doamnei Cristiana Sabau . Daca ar studia „biografia’ acestei legi ar afla ca ea e opera celor pe care ii sprijina – interesata – de citiva ani . Ar fi mai bine ca un jurnalist avizat sa stie ca C.C. asigura doar controlul de constitutionalitate nu si pe cel de moralitate . E bine sa mai puna mina si pe carte doamna jurnalist . Sa srui ca un om face rau poporului roman e foarte grav si as putea spune , iresponsabil . Augustin Zegrean e un jurist onest si un caracter integru . Nu putem spune asta despre doamna Cristiana Sabau .

    • Da, ştiu că liberalii au făcut legea oribilă de azi de spaimă că nu vor intra în Parlament şi au fost susţinuţi de PSD, dar PDL a avut ocazia să o modifice şi nu a vrut. Mai mult, ştiu şi că USL a dorit uninominal pur, dar domnul Zegrean, cel pe care-l descrieţi elogios, a spus că nu e constituţională şi a rămas aşa monstrul de lege pe care nimeni nu are de gând să o abroge.
      Câtă vreme Curtea Constituţională e formată din oameni puşi acolo politic, oameni care nu au dat nici măcar un examen de competenţă, doar unul de aservire, eu continui să cred că ea face rău poporului român. Un om integru nu ar fi acceptat o astfel de funcţie care presupune să te închini la poarta celui ce te-a nominalizat. Un om integru nu are alt stăpân în afară de conştiinţa lui.

    • sicere felicitari!!!!!…..succces la plata impozitelor va transmite ….un prwst!!!!!
      toti sunt la fel…..niste hotzi!!!!

  • Toți cei care au urlat cu gura pana la urechi ca le pasa de oameni, de popor si ca tot ce fac e pentru binele nostru si care au ajuns dupa redistribuirea asta nesimtita in scaune de senatori si deputati, ar trebui sa iasă si acum si sa spună ca pentru noi renunța la funcțiile astea picate in brate din prostie! Mulți nici macar nu realizează încă ce li s-a întâmplat si așa cum bine a spus Cristiana ar trebui sa-si dea demisia, sa fie constienti ca tara asta e prea săraca sa-i ducă in spate 4 ani. Crede cineva ca macar unul are constiinta si va renunța la o funcție primită prin redistribuire?

    • Incepand cu olteanu , care nu demult spunea ca e gata sa revina la nu stiu ce meserie a avut ! Oare? A uitat! A asteptat redistribuirea! La nivelul domniei sale , trebuia un pic de ” Onor si demnitate ” si sa renunte! Dar , din contra solicita mai multi bani pentru biroul de parlamentar. Ar trebui ca toti redistribuitii sa plece si in colegiile respective sa se reia votul intre primii doi si care iese . iese!!

  • Sunt in total dezacord cu tot ceea ce ati reusit sa afirmati in acest articol.
    Prima cestiune: din cate stiu, dar e de verificat, legea uninominalului pur a cazut la Curtea Constitutionala cu votul tuturor celor 9 judecatori, iar a infiera acum doar presedintele e stupid, dovedind ceva ce nu pot eu sa numesc acum…
    A doua cestiune: habar n-am cum reusesc unii sa cada in plasa politicienilor ce isi dau cu presupusul despre orice si oricand. O lege a uninominalului pur ar fi condus la niste aberatii absolut revoltatoare, care in situatia de la alegerile ce tocmai s-au incheiat s-ar fi tradus intr-un procent al USL de peste 95% fotolii adjudecate in Parlament, desi, uitandu-ne bine si judecand cu partea superioara a corpului, votul a 4 milioane si ceva de oameni, cat a obtinut USL acum, nu poate nicidecum sa reprezinte vointa absoluta a restului de cetateni care au votat altfel sau nu s-au prezentat la vot.
    A treia cestiune: legea ce s-a pus in aplicare la aceste alegeri, a uninominalului compensat, dateaza de pe vremea guvernului Tariceanu si a fost gandita impreuna cu marii strategii de la Pro Democratia. Intr-o situatie ipotetica in care USL ar fi inchis toate colegiile din tara cu 51 %, pentru restul de 49% dintre romani ce ar trebui reprezentati in parlament, s-ar fi ajuns la peste 950 de parlamentari… atunci era atunci!
    Eu banui ca acest articol a fost scris la nervi, fara o prealabila documentare, dar sper ca e un punct de pornire in analiza unei viitoare solutii privind scrutinurile electorale, astfel incat fiecare roman ce voteaza sa se poata simti intr-un fel sau altul reprezentat in Parlamentul Romaniei.
    Eu deja stiu cine nu poate sa ma reprezinte: alde Beeee-cali, cei ce is cu dosare penale in carca, cei condamnati intr-o prima instanta sau cu suspendare, plagiatorii, fufele si amantele de baroni locali, nevestele de mahari politici – astia nu au cum sa-mi ceara sa nu ma revolt impotriva prezentei lor acolo, pe baza nesimtirii si a josniciei impresionante de care dau dovada.

    • Stimate domn, dacă acest popor vrea să fie condus 100% de USL, să fie. De ce trebuie să vină cineva să spună că nu e bine aşa? Acest popor comentator să se ducă la vot, nu să stea acasă şi să comenteze. Pe parlamentarii noştri, cei OPT, i-au trimis la Bucureşti mai puţin de 40% dintre alegătorii cu drept de vot din judeţ. Ne-am procopsit şi cu „italiano vero” fiindcă nişte cretini, că nu le pot spune altfel, au considerat că votează la mişto şi că sancţionează pe nu ştiu cine.
      Dacă acest popor, într-o proporţie covârşitoare, spune că nu mai vrea să fie condus de un anumit preşedinte, de ce trebuie să se opună domnul Zegrean şi CCR? Nu tot poporul le plăteşte şi lor giganticele salarii, de-a dreptul nesimţite mai ales că unii nici măcar nu au absolvit Institutul Magistraturii fiind niuşte jurişti, adică precum nişte profesori care nu şi-au luat definitivatul? Nu vi se pare că tot un soi de dictatură e şi cea a dreptei, una camuflată, ce-i drept, a intereselor şi clicilor? Despre această dictatură de ce nu vorbeşte nimeni?

    • In logica dvs de „daca acest popor asa vrea” atunci nu stiu de ce va mai agitati. Pt. ca la fel putem spune: daca acest popor vrea sa aiba 1000 de parlamentari, asta e, sa il lasam sa aiba. De ce trebuie să vină cineva să spună că nu e bine aşa?
      Cei care au facut-o, respectiv PNL, trebuia sa o gandeasca, sau sa nu o propuna. Cand a ajuns la CCR era deja prea tarziu sa fie modificata, pt. ca iesea o aberatie si mai mare de parlament cu 101% USL

    • 4 milioane si ceva nu este „acest popor”. Iar daca cei care gandesc altfel, nu au voie „sa spuna ca nu e bine asa”, apoi draga doamna, de ce nu luati mitraliera sa le astupati o data pentru totdeauna gura, la ce mama zmeului e nevoie de cei ce gandesc altfel?
      Impuscati-ne, altfel chiar nu vom tacea!

    • 5 milioane de votanti nu reprezinta in mod absolut ” acest popor”!
      Daca vin cativa „sa spuna ca nu este bine asa” si acest lucru nu convine cuiva, apoi nu mai ramane nimic de facut, decat acestor cativa, intr-un fel sau altul, trebuie sa li se astupe gura. Astept propuneri; nu mi-e frica nici de mitraliera, nici de streang. Dar sa abdic de la principii de viata absolut de bun simt, in numele unei vointe majoritare, „apoi aiasta nu se poate, majestate!”

  • … si inca ceva: un procent de 30 – 35 % votanti intr-un scrutin electoral pentru un partid european modern e mai mult decat orice asteptare optimista. Majoritatile zdrobitoare sunt daunatoare, asta pentru ca politicile publice si legile trebuie sa fie rezultatul negocierii intre diversele curente de opinie din societate si nu impuse de o majoritate ce poate sa capete accente de tiranie.

  • Doamna Cristiana, nu ma pricep si nu ma pronunt pe aspectul juridic al legii electorale, dar ma pot gandi la consecintele ei reale, daca nu ar fi fost amendata de CC. USL ar fi avut 91% din locurile din parlament, dupa ce au obtinut doar 4.3 milioane de voturi, din 18.3 milioane de votanti ( 23% din electoratul total ). E drept ca in Romania e greu sa gasesti o formula a legii electorale care sa-i multumeasca pe toti, dar mie aceasta situatie ipotetica mi se pare chiar aberanta.

    Din punctul de vedere al opozitie, cele 3.2 milioane de voturi obtinute de opozitie ( 17% din electoratul total ) s-a concretiza in doar 9% din locurile din parlament.

    Deci, in contextul diferentei de 1.1 milioane de voturi dintre putere si opozitie ( 1/4 din voturile puterii ), am avea un raport de 1/10 a reprezentarii in parlament. Vi se pare mai echitabila aceasta varianta?

    • Am răspuns mai sus. Nu ar strica să fie introdusă obligativitatea votului, iar politicienii ca să fie votaţi, să fure mai puţin şi vor mai fi votaţi şi altă dată. Dacă nu să dispară, precum PNŢCD:

    • Oare cum ar fi ca, in cazul in care niciun candidat nu obtine 50%+1 , sa se organizeze turul 2 intre primii doi clasati ?
      In ceea ce priveste prezenta la vot, nu poti obliga pe nimeni sa isi exercite un drept, dar cei care nu voteaza sa-si asume faptul ca lasa pe altii sa hotarasca si pentru ei si sa nu mai comenteze !

    • de ce sa nu comentez la adresa lor…..atata timp cat platesc impozite…..si te asigur ca sunt impozite anuale cu peste 4 zerouri

    • pentru ce obligativitate?????? pentru ca toti sunt la fel…..verificabil!!!!….s-a demonstrat azi!!!

  • cred ca nu vedem padurea de copaci. Care e problema pana la urma? Cine zice ca Parlamentul trebuie sa aiba doar 300 de oameni? un referendum facut de basescu din frica sa nu-si piarda pozitia la prima demitere si facut fara nici o informare publica. Mergand pe logica referendumului unde poporul, in intelepciunea lui, a taxat singura institutie, reala, cu putere, a democratiei si singura care il poate apara, la nevoie, de pornirile dictatoriale si autoritare ale unuia sau altuia (vezi suspendarile), deci mergand pe aceasta logica, revin, de diminuare a numarului de parlamentari, atunci de ce sa nu punem doar cate unul pentru fiecare judet sau mai putin… din contra dragi compatrioti, pentru binele poporului pe care il reprezinta, Parlamentul trebuie sa aiba un numar cat mai mare, in felul acesta puterea unui singur om va fi mai mica, ponderea lui mai mica si deci posibilitatea de santaj si corupere mai mica…

    p.s. evident ca Parlamentul trebuie sa contina 2 camere…

  • e o aberatie ce scrie cristiana. daca ar fi uninominal pur cei 16 la suta care au votat ARD nu ar mai fi reprezentati in Parlament, ceea ce nu e deloc OK. cat despre domnul Augustin Zegrean, iata cum ii ridica osanele Cristiana Sabau, la inceputul acestui an: „Augustin Zegrean va rămâne în inima mea omul care m-a apărat atunci când nimeni nu a vrut să o facă, omul care a vrut şi a reuşit să dea ţării legi bune, omul care are suficientă demnitate să nu se lase compromis de împrejurări. E un profesionist şi aşa va rămâne indiferent de vremuri şi de guvernări”. Cata consecventa la unii jurnalisti!

    • Bine, data viitoare, ca să vă mulţumesc pe dumneavoastră, îi voi cânta o odă. Ce are una cu alta, totuşi? Eu am vorbit despre avocatul Augustin Zegrean şi, nota bene, atunci când am scris aceste cuvinte pe care le-aţi citat am mai scris unele „că atunci când voi avea (motive să îi reproşez ceva -n.a) o voi face fără să mă sune nimeni”. Acesta este momentul în care am ceva să îi reproşez şi cred că am dreptul să o fac.

    • Consecventa la un jurnalist = pupincurism. Cristiana daca ai scris la inceputul anului ceea ce zice cucoana de mai sus, faci jurnalism cu adevarat. Fiindca Zegrean e asa cum l-ai descris la inceputul anului, dar daca a gresit l-ai taxat. Si e bine, ne-ai aratat ca mai putem crede ca inca mai avem jurnalisti care nu scriu dupa dictare. Si nimic nu-i scuza pe acesti domni din CC dar si PNL, PDL daca de maine platim all inclusive**** inca 4 ani la 588 de PUPINTURISTI.

  • aveti dreptate toti sunt niste manipulatori, toti fac compromisuri pentru ei, nu pentru plebea de rand, de care nu le pasa, vesnic sunt nepregatiti pentru problemele societatii romanesti.
    Imi pare rau, ca generatiile viitoare nu au nici o perspectiva, condusi fiind de multi care nu au nici o treaba cu legile statului…
    Ex.Daca la 23 ani esti deputat inseamna ca la 24 poate fi presedinta cea mai tanara parlamentara, bravo ei cred ca se mai joaca cu papusile…..

  • In Germania legea electorala e ceva de genu uninominal nepur.
    🙂
    In fine, legea asta nu era rea daca se limita numarul parlamentarilor. Adica inteleg redistribuire, dar in limita locurilor existente.
    Intr-adevar, un parlament cu 90% USL ar fi o mica aberatie.
    Unde mai pui ca ar fi greu de multumit toti.
    🙂
    Pana la urma, parca vad ca ne intoarcem la votul pe liste. De fapt doar ne-am indepartat, foarte putin.

  • Acest popor stie foarte bine sa se lamenteze si sa intinda mana, mai putin sa-si foloseasca competentele pe care le are. Poate ca e si o problema de educatie.

    • e problema ta!….ai facut si tu o clasa in plus si gata ….ai educatie!……..e diferenta intre educatie si…..lehamite!!!!!

  • Dragi tovarasi parlamentari (usl) ,va multumim ca incepand cu anul viitor nu ne vom mai chinui sa numaram bruma de banuti castigati,pt ca aveti voi grija sa-i luati ca sa traiti bine-merci,sa aveti luxul necesar pt a ne putea conduce si pt a va putea gandi cum sa il mai furati pe bietul roman .Mai multumesc celor ce l-au votat ,apropos,ma gandeam la cei ce manifestau in strada impotriva lui base,acum ce veti spune ,dragi tovarasi? parca erau pensionari,marea majoritate de acolo,sunt curioasa daca va tihneste faptul ca se vor mari taxele .

    • aia ce au iesit in strada….sunt bine mersi!……acum sunt ori directori de scoli, oari directori la rutiere….ori sunt sus la bucuresti sa depuna juramant post mortem romaniei…..

    • nu sunt nici pedelist si nici uselist……dar….. daca vor creste impozitele imobilare, teveaul si impozitul pe venit…. ve-ti iesi in strada????

    • Cei ce au manifestat nu-s si nu vor fi tovarasi cu tine.Veci. Lasa ca v-a dat basescu mai multoi bani. La toti. Si v-a tratat ca pe niste gunoaie, si i-ati si multumit.L-ati votat cu zece maini. Si il pupati si acum. O sigura multumire aveti de fapt: il meritati din plin!

  • O lege electorala buna ar fi urmatoarea:se prezinta la vot 40% din electorat, se ocupa 40% din locurile din parlament! Atunci sa-i vedem noi pe candidati cum ne conving s. ne ducem la sectia de votare! N-ar fi exclus sa fie convinsi multi concetateni cu cate un kil doua de ulei, dar macar votul pozitiv ar ajunge la cine il merita iar de votul negativ nu va beneficia nimeni!

  • Va felicit pentru acest articol si consider ca aveti dreptate chiar daca multi (evident pedelei) sar ca arsi.
    Suntem un popor de mistocari care au reusit, votand la misto, sa trimita inca 18 oameni in plus in Parlament, adica toti reprezentantii minoritatilor. Am crezut ca pedepsim clasa politica si ne-am pedepsit pe noi. Suntem niste idioti!

  • Nu conteaza cum votam,conteaza cum se numara si cine numara,legile noastre sunt de ……vai de ia tara bogata cu oameni saraci si umiliti!
    pana la urma de ce sa nu recunoastem astia suntem !!!!!!!!!!

  • sunt curios ce o sa scrie peste 6 luni ziaristul pupincurist al usl-ului. daca vor fi 40 de grade afara, va fi vina pdl-ului. da-ti foc cristiana!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS