Actualitate

”Nicio surpriză”: PSD BN ”a înghițit” organizația ALDE. Conducerea națională ALDE: Demers nul!

(FOTO-VIDEO) Conducerile organizațiilor județene PSD și ALDE Bistrița-Năsăud au semnat un protocol de fuziune prin absorbție, prin care partidul ALDE este înglobat în PSD și automat toți membrii ALDE devin membri PSD.

”În urma mai multor discuții la nivelul organizațiilor PSD și ALDE Bistrița-Năsăud, ca urmare a discuțiilor la nivel central privind fuziunea PNL-ALDE, la nivel local cele două filiale s-au pronunțat pentru continuarea proiectului început încă din 2012, care i-a avut ca și fondatori pe președintele PSD Radu Moldovan și pe Ioan Țintean din partea echipei transformată ulterior în ALDE, care în 2012 a făcut majoritatea la Consiliul Județean, Consiliul Local Bistrița și în multe alte localități, care în 2016 a continuat parteneriatul chiar dacă PSD avea majoritate singur, ALDE având atunci un vicepreședinte CJ și un viceprimar la Bistrița. Este o construcție care a funcționat și a livrat multe realizări administrative și avem responsabilitatea de a lăsa la o parte orice zonă de viziune diferită din punct de vedere politic sau orice diferend pentru a continua acest proiect”, a declarat într-o conferință de presă deputatul Bogdan Ivan, vicepreședinte PSD Bistrița-Năsăud.

El a menționat că membrii forurilor de conducere ale PSD BN au aprobat în unanimitate protocolul de fuziune cu ALDE. ”Am început împreună un drum, mergem împreună pe acest drum administrativ și politic, vrem să continuăm această formulă. În 2020, Bistrița-Năsăud a fost singurul județ care a avut o alianță largă, formată din PSD, ALDE, UDMR și Pro România (n.r. – Alianța pentru Bistrița-Năsăud), cele mai multe mandate de aleși locali au fost câștigate de această alianță și avem o responsabilitate în fața oamenilor să continuăm această muncă. Toți aleșii locali ALDE își vor păstra mandatele în forma actuală. Toate candidaturile au fost pe lista alianței și din punct de vedere juridic lucrurile sunt clare”.

Deputatul Daniel Suciu, vicepreședinte PSD Bistrița-Năsăud, a spus că ”nu este absolut nicio surpriză că parteneriatul început acum zece ani, în condițiile actuale, se transformă într-un document de fuziune prin absorbție PSD-ALDE”. ”În condițiile în care la nivel național ALDE a decis o fuziune cu PNL, în Bistrița-Năsăud nu avea cum să se întâmple acest lucru, mai ales că suntem într-un parteneriat de zece ani, în care împreună am pus umărul la tot ce s-a întâmplat bun în județ. Toți colegii din ALDE devin membri PSD și nu facem altceva decât să continuăm ce ne-am asumat împreună în 2012, în 2016 și în 2020. Nu pot să fiu decât extrem de bucuros că în politica românească încă există onoare, parteneriat și asumarea unor decizii în contradictoriu cu cei de la București atunci când este cazul, așa cum a fost cazul acum. Președinții organizațiilor locale ALDE devin vicepreședinți ai organizațiilor locale PSD. Orice organizație județeană are personalitate juridică și poate decide inclusiv fuziunea. La nivel național, în 2020, au fost județe unde ALDE a mers cu PNL, aici a mers împreună cu PSD. Au fost studiate din punct de vedere juridic toate implicațiile acestui protocol”.

Președintele ALDE Bistrița-Năsăud, Nicolae Popescu, a precizat că majoritatea membrilor ALDE s-au pronunțat pentru fuziunea cu PSD, inclusiv primarii. ALDE BN are 61 de aleși locali (cinci primari, patru viceprimari, 52 de consilieri locali și județeni).

Conducerea națională ALDE a reacționat: ”Referitor la anunțul privind „fuziunea” anunțată între filialele ALDE Bistrița-Năsăud și PSD Bistrița-Năsăud, facem următoarele precizări: Acțiunea întreprinsă de cele 2 filiale este în afara legii. În conformitate cu Legea partidelor politice, dar având în vedere și Statutul ALDE, fuziuni se pot realiza doar la nivelul partidelor politice, nu al filialelor. Acest demers al colegilor din ALDE Bistrița-Năsăud, alături de cei din PSD Bistrița-Năsăud, este nul, deoarece filialele nu au personalitate juridică, prin urmare nu pot realiza fuziuni la nivel local. Orice acțiuni politice în afara hotărârilor forurilor de conducere ale ALDE sunt lipsite de legitimitate și sunt declarate de drept nule”.

Etichete

17 comentarii

 • Cati broscoi raiosi trebuie sa mai inghititi?Ati lasat tara de izbeliste,fara drumuri,fara nimic,ca sa puteti sa va umflati cu broscoi!!

 • Mare ispravă!
  Erau mai câștigați dacă înghițeau un rahat cu apă rece. Acum, au responsabilitatea de a le rezolva anumite funcții unor cioflingari

 • Un concubinaj, transformat în căsătorie din interes. Dispare interesul, apare divorțul. Păcat de cei care v-au votat. De obicei la concubinaj îi mai zice și curvușag, dar cum în general politichia noastră este un curvușag, n-ați realizat nimic nou.
  PĂREREA MEA!

 • Si uite asa, incet ,incetisor, (acum doi ani se batea palma la europarlamentare cu pavelescu si terhes,cica taranisti….) se inchide cercul magic numit…FSN….Frumoasa politica asta romaneasca…! Vorba neuitatului I Maniu : „Suntem oameni, nu suntem ingeri”‘! Din ce in ce mai interesant…MNPop

  • Dragă doctore! Parcă ultima oară când am verificat erai „hohănțolărist” ! Acum văd că te convertești încet încet la USR-ism.

 • Domnule Bogdan Ivan sperăm ca nu ve- ţi face o fuziune si cu primari,viceprimari,condilieri PNL!!!!speram sa nu i absorbiti pe broscoii de la Leşu:)))

 • Estia is pe contrasens .In tara PNL fuzioneaza cu alde iar BN-ul cel rosu aduce o gramajoara de aldisti de-i da cu bidineaua tot in rosu si -i vara in sacul FSN-ului.
  Va intreb tovarasi de la alde , cum ati intraznit in toti anii de cand tanu Tariceanu va fabricat , cum mama zmaului v-ati declarat voi adevratii liberali ?
  Gretoasa e politica romaneasca !
  Ptiu drace !

  • D-le Balan, cand mama ”zmaului” a fost Tariceanu liberal? Cand a condus guvernul cu sprijinul PSD-ului? Cand a facut monstruoasa coalitie, USL? Despre ce vorbim? PNL-ul si ALDE al repetentului Tariceanu, a fost tot timpul rosu, niciodata galben, nicodata albastru…Asa ca ce s-a intamplat la Bistrita e sfarsitul concubinajului, de buna voie si nesiliti de nimeni…

  • Fuziunea prin absorbție e o „inovație” marca PSD. Vor urma contestațiile și sancțiunile de la nivel central. În realitate a fost o diversiune ieftină, ca să se dea un mesaj pe național de la Bistrița. Dacă nu le iese, vor râde toți de ei.

 • SC EUSKADI SRL Petent
  SC AQUABIS SA Intimat
  MIS GRUP SRL LIDER AL ASOCIERII MIS GRUP SRL – AQUA SERV SRL – DIANOVA INSTAL SRL Intervenient

  Şedinţe
  26.01.2022
  Ora estimata: 10:30
  Complet: 3 CSA
  Tip solutie: Alte soluţii
  Solutia pe scurt: Admite plângerea formulată de petenta SC E SRL împotriva Deciziei nr. 2772/C4/2604 pronunţată CNSC a la data de 15.12.2021, pe care o modică în sensul că:
  Anulează în parte raportul procedurii nr. 2311/15.09.2021 emis de A SA, în ceea priveşte desemnarea drept admisibilă şi câştigătoare a ofertei MG SRL-AS SRL-DI SRL.
  Obligă autoritatea contractantă să reevalueze ofertele depuse, potrivit considerentelor prezentei decizii.
  Obligă intimatele A SA şi MG SRL la plata, în favoarea petentei SC E SRL a sumei de 9.000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.
  Decizia este definitivă şi executorie.
  Pronunţată la data de 26.01.2022, prin punerea solu?iei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei.
  Document: Hotarâre 93/2022 26.01.2022

  Să fi stricat Curtea de apel jocurile locale în privința licitației Aquabis.
  E doar o presupunere, poate nerezonabilă.
  Cine poate și știe, poate conforma sau infirma.

  • Asta s-o crezi tu!
   Țările bogate, cu democrații vechi, consolidate au 10 partide parlamentare, și prag electoral de 2%.
   Coalițiile de guvernare sunt formate din 4-5 partide.
   Daca ai doar doua partide mari, ce faci cu ecologistii, naționaliștii, progresiștii LGBT pro imigranți și ateisti. Cu cine voteaza minoritatile naționale, vegetarienii, monarhiștii, anarhiștii, comunistii?
   Cu cine voteaza conservatorii?
   Cu cine voteaza ultra liberalii?

   Pragul electoral trebuie redus la 2% ca in Danemarca, Suedia, Norvegia.

   In Danemarca sunt la putere Social-democrații + Socialistii + Anarhiștii tineri, ecologiști si comunisti + Partidul Radical (Renew Europe).
   Toate cele patru partidele sunt conduse de către femei!

 • Draga domnule Danciu, am un picuț de experienta politica(după 1990) care să-mi permită sa susțin un comentariu pe aceasta tema! Asadar, mi-am exprimat o opinie și nu cred ca greșesc! Dacă dvs. considerați ca, a fi monarhist înseamnă să stai departe de politica, va înșelați! Noi, dorim o Monarhie Constituțională într o societate democratica bazata pe pluripartidism, în care Suveranul, Monarhul, Regina, sa asigure pe lângă suveranitatea și independenta regatului și o discreta supraveghere a activitatilor guvernamentale, fără intervenție directa…. Adică, un gen de atentionare în caz de derapaje, care ar putea afecta viata oamenilor! Va dați seama, cât dornici ar fi unii politicieni sa se simtă ușor atenționați, de mai sus…! Și, sa nu poata reacționa…. din respect și din… lipsa de argumente! Sper ca, ați înțeles, domnule Danciu! Cu respect, MNPop

 • Niște fripturiști, lipsiți de perspective în viață după ce nu au reușit să mai intre în Parlament, iar pe cale de consecință, ce să vezi, s-au revărsat în ciuma roșie. Vorba articolului din Recorder, cel referitor la angajările politice, cu psdeul poți face jocuri de culise… Păi, nu-i așa? Când nu mai reușești în viață de unul singur, nu că holera tăricienească ar fi reușit vreodată, mai ales în contextul dat, te înhăitezi cu frații de cumetrii! Am spus și o repet, au trecut peste 30 de ani de la Revoluție ca să ne întoarcem exact de unde am plecat, adică la fsn. Mâine-poimâine vom afla că a fost îngrlobat și pdl-ul în ciuma roșie sau, la cum se vede, deja s-a și întâmplat neoficial… Cine a făcut și face posibile toate aceste mișcări? Exact aceeași securitate care mișca lucrurile înainte de 1989, cea care a introdus psihoza teroriștilor după 22 decembrie 1989, erijându-se chiar ea în așa-zișii teroriști (studiați materialele scrise de către cei care au cercetat evenimentele), cea care, rebrenduită, coordonează lucrările și astăzi! Aceste nulități analfabete, lipsite de verticalitate, competență, onoare, principii și valori, dar și de o pregătire profesională reală și nu fictivă, denumite greșit politicieni, să fim serioși, sunt doar cozile de topor prin care securitatea își pune în scenă doleanțele. O țară modernă și adecvată, am spus și o să o repet în permanență, se construiește cu politicieni onești și adevărați, cinstiți și verticali, competenți și empatici, toleranți și implicați, dedicați interesului public și nu interesului de clan. Se face cu instituții puternice, profesioniste și corect dimensionate și populate cu expertiză și competență, se face cu sisteme funcționale și nu aflate pe butuci, se face cu o justiție independentă, profesionistă și nu aservită specialelor și clanurilor mafiote și politice, se face și cu ajutorul unei mass-medii independente și neatârnate banilor publici și intereselor meschine asigurate de bandiții din politică. Deci, cât timp nu le avem pe toate ăstea, pa, țară modernă, reformată și dedicată populimii, până atunci trăim cu fsn-ul și cu manipularea, impostura, jocurile de culise și firmiturile aruncate de către acest balaur hidos!

 • Ati citit legea Partidelor Politice si statutul Alde ?
  Aseara la televiziuni s-a spus clar de la centru ca aceasta absortie este lovita de nulitate.
  Ma mir cum au pus botul cei doi parlamentari de la PSD care au semnat protocolul.
  Deci . au incalcat legea partidelor.
  PUNCT !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS