Actualitate

Nou proiect al Codului Fiscal: Fără impozit majorat la maşinile cu motor mic

Un nou proiect al Codului Fiscal nu mai prevede majorarea impozitului pentru maşini cu o capacitate cilindrică de până în 1.600 centimetri cubi, însă fără alte modificări faţă de forma iniţială. Impozitul va creşte pentru maşinile cu motorizări de 1.601 cmc şi 2.000 cmc şi va scădea la cele între 2.001 cmc şi 2.600 cmc.

Într-un proiect al noului Cod Fiscal se prevedea că persoanele fizice care deţin clădiri cu o altă destinaţie decât cea de locuinţă vor plăti un impozit reprezentând până la 2% din valoarea impozabilă, iar impozitul pe maşini va fi majorat semnificativ, de două ori şi jumătate în cazul autoturismelor cu motorizări de până la 1.600 centimetri cubi, pentru motoare mai mari impozitul urmând însă să scadă. Impozitul era prevăzut să crească de la 8 lei la 20 lei pentru fiecare 200 centimetri cubi în cazul autoturismelor cu motoare de până la 1.600 cm3 inclusiv.

Ministerul Finanţelor a anunţat că a retras, la solicitarea premierului Ponta, proiectele Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, pentru ca acestea să fie analizate în cadrul Guvernului înainte de începerea dezbaterii publice. Premierul Ponta a sugerat că impozitul ar putea să nu mai fie majorat pentru maşinile cu motoare mici, chiar dacă taxa anuală este mică, ca o măsură „de stânga” indicată că ar fi susţinută şi de liberali, dar că primarii vor putea majora impozitele cu până la 50%, pentru autonomie locală şi că persoanele fizice vor fi taxate mai mult, similar firmelor, pentru clădirile nerezidenţiale.

Ministrul Finanţelor a transmis miniştrilor, pe suport electronic, un nou proiect al Codului Fiscal, care nu mai prevede majorarea impozitului pentru maşini cu o capacitate cilindrică de până în 1.600 centimetri cubi, informează Mediafax.

Proiectul mai prevede o creştere a impozitului de la 18 lei la 30 lei/200 cmc pentru maşinile cu o capacitate cilindrică cuprinsă între 1.601 cmc şi 2.000 cmc inclusiv.

Pentru autoturisme cu o capacitate cilindrică între 2.001 cmc şi 2.600 cmc inclusiv, impozitul va scădea însă, de la 72 lei la 60 lei/200 cmc, scăderea continuând şi pentru maşini cu motoare mai mari.

Majorări de impozit vor fi efectuate şi pentru maşini de marfă, motociclete, bărci cu motor, scutere de apă.

Impozitele şi taxele locale vor fi indexate în continuare o dată la trei ani în funcţie de inflaţie, dar nu de către Guvern, ca în prezent, ci direct de primării, şi vor putea fi majorate în fiecare an cu până la 50% faţă de acest nivel, comparativ cu nivelul maxim de 20% permis de normele actuale.

2 comentarii

  • Dar asta nu e nimic! Spatiile comerciale inchiriate la firme pentru care persoane fizice platesc impozit pe chirie, certificat energetic pentru inchiriere, asigurari sociale si asigurarea imobilului pe langa care mai omul trebuie sa platesca si 2% din valoarea impozabila?? Valoarea impozabila este foarte mare in raport cu pretul pietei. Astfel un spatiu comercial de 50 mp poate fi si 60.000 euro ceea ce inseamna pana la 3.000 euro anual!. ADICA MAI MULT DECAT INCASEAZA PROPRIETARUL DIN CHIRIE!!! Bani pentru asistati, bugetari si hotii ROMANIEI

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS