Actualitate Recomandări

Noutăți despre starea persoanelor suspecte de coronavirus și internate la SJU Bistrița

Spitalul Județean de Urgență Bistrița informează printr-un comunicat că, ”alături de pacientul de 33 de ani din județul Bistrița-Năsăud internat la Secția Boli infecțioase (despre care SJU a informat în cursul zilei de ieri) și de pacienta de 29 de ani din județul Bistrița-Năsăud, aflată de astă-noapte la Secția Boli infecțioase (despre care a informat Instituția Prefectului), la SJU Bistrița mai este internată, la Secția Anestezie-Terapie Intensivă, o pacientă de 62 de ani din județul Bistrița-Năsăud”:

”Femeia de 62 de ani s-a prezentat în data de 07.03.2020 la Unitatea de Primiri Urgențe cu o simptomatologie care nu intra în definiția de caz pentru coronavirus, respectiv cu sindrom confuziv, insuficiență respiratorie, agitație psihomotorie, amnezie, fiind internată la Secția Anestezie-Terapie Intensivă. Evoluția stării sale de sănătate a fost nefavorabilă, cu pierderea stării de conștiență, care a impus intubare și ventilare mecanică. I-a fost efectuată testare pentru gripă, însă cu rezultat negativ.

Luni (09.03.2020) a fost detubată și numai în cursul zilei de ieri, 10.03.2020, starea de sănătate a pacientei a permis ca medicii să stea de vorbă cu aceasta, cu toate că avea și încă are mască de oxigen, ce nu permite efort prelungit de vorbire.

Astfel, ieri, pacienta le-a declarat medicilor că a venit din Italia (Torino), că a ajuns la Bistrița în data de 24.02.2020, că în perioada respectivă nu avea cunoștință ca zona în care locuia să fie în carantină din cauza coronavirusului și că nu și-a luat măsuri de izolare.

Întrucât în noul context declarat de pacientă medicii infecționiști au considerat că acesta se încadra în definiția de caz pentru infecția cu virusul Covid-19, în cursul zilei de ieri, 10.03.2020, i-a fost recoltată probă biologică ce a fost trimisă Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca pentru confirmarea/infirmarea infectării cu coronavirus.

Despre pacienta de 29 de ani care a fost adusă cu ambulanța astă noapte (10/11.03.2020) la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, vă informăm că prezenta disfagie (dureri la înghițire), subfebrilități și durere de cap. Pacienta le-a declarat medicilor că este venită de nouă zile din Italia, din regiunea Marche, și că se afla în izolare la domiciliu. S-a ridicat suspiciunea de infecție cu coronavirus și i-a fost recoltată probă biologică ce a fost trimisă Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca pentru confirmarea/infirmarea infectării.

Cei trei pacienți internați sunt în stare stabilă”.

(Comunicat transmis miercuri 11 martie, ora 14.30)

 • 47 de cazuri de coronavirus în România – Încă 18 cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate miercuri 11 martie. Cronologic: o femeie de 43 de ani din București, un bărbat de 42 de ani din Iași, unul de 38 de ani tot din Iași, un bărbat de 55 de ani din București, un bărbat de 31 de ani tot din București, o femeie de 53 de ani din Covasna, un bărbat de 56 de ani din București, un bărbat de 47 de ani din București, o femeie de 54 de ani din București, un bărbat de 52 de ani din Constanța, cinci bărbați de 22, 30, 34, 36 și 57 de ani veniți prin vama din Italia în data de 9.03.2020, care au fost carantinați în Arad imediat de la sosire, un bărbat de 20 de ani din Iași, femeie de 63 de ani, bărbat de 48 de ani din București. Bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 47 de persoane, dintre care 19 din București.

7 comentarii

 • Cei care licuiesc in străinătate de 10-20 de ani, nu se intorc in România.
  Muncesc cu acte in regula, plătesc impozite, cotizează la CAS, CASS, au pensii private, etc.
  S-au înscris n Sindicat, adică nu pot fi dați afara cu una cu doua, patronii nu pot tăia salariile cu 20-30%, fără o înțelegere prealabila cu sindicatele.
  Nu pot trimite oamenii acasă, in concediu fără plata etc.

  Cei care se intorc in România sunt sezonierii.

  Unii economiști au scris următorul lucru:
  Dacă mai durează mult blocajul acesta economic, vs trebui sa alegem intre:
  1. Carantină – și ne pierdem cu toții locurile de munca. Colaps economic.
  2. Îi lăsam pe octogenari și pe pacienții care suferă de boli incurabile să piardă lupta cu Corona Virus, dar nu intrăm in colaps economic.

  • Nu dau la schimb viata parintilor pentru nicio suma de bani, asadar din punctul meu de vedere sa intre in colaps toata economia globala. Suntem niste roboti furati de vraja banului, uitand de nenumarate ori care este scopul existentei noastre

 • Pentru protejarea populatiei, cred ca ar trebui nominalizate persoanele suspectate ca purtatoare de coronavirus, acesta fiind un semnal de alarma pentru persoanele care au intrat in contact cu suspectii.

 • Interesant! Judetul nostru nu a înregistrat niciun caz de coronavirus cu toate că mii de oameni s-au întors acasă din zona roșie a Italiei. De ce oare se ascunde adevărul?

  • Pentru ca suntem „cei norocoși din toată lumea asta” referitor la numărul de cazuri pe care le avem. Cum va așteptați la mai multe cazuri, din moment ce la Cluj se pot face maxim 70 de teste într-o, zi? Adică ai, conform celor transmise, de la cel mai mare nivel, 3 persoane care au mai infectat alți cel puțin 3-4 la rândul lor. Oare chiar asa de prosti sa ne creadă, pentru a mai crede tâmpeniile astea care nii se baga pe gat zilnic? Nu am auzit câte teste se pot face zilnic în cele 7 laboratoare din România, cum determina ei dacă un mort este sau nu din cauza virusului, și multe alte semne de întrebare? Doamne ajuta sa fie bine, dar cred ca indolenta, iresponsabilitatea care vine de la cel mai mare nivel, și dorința de a creste politic în ochii oamenilor ne vor trage rău de tot în jos, iar spitalele nu vor mai face fata cazurilor grave. Ne ascundem după cifrele astea de „rahat” pe când realitatea este mult diferita. Doamne ajuta sa fie bine, dar…. Va fii mult mult mai rău înainte sa fie bine. P. S. SE DESCOPERĂ PERSOANE CARE VIN DIN CONCEDII, DIN TARI CU FOARTE PUȚINE CAZURI, ȘI TOT AU FOST DEPISTAȚI POZITIV, IAR ÎN ROMANIA AU ÎNTRAT ZECI DE MII DE OAMENI. PREA MULTE SEMNE DE INTRABARE DIN PACATE

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS