Pădurea Schullerwald va găzdui, în primul week-end de luna viitoare, ”November Run 2023”. Competiția, organizată de Mihai Ungur, a ajuns la ediția a V-a și va avea mai multe probe de concurs. Traseul ar putea fi amenajat permanent pentru alergători dacă va fi acceptat pentru finanțare în sesiunea de bugetare participativă din 2024.
Concursul din 4 noiembrie va avea următoarele probe:
Tura lungă (aprox. 31 km), start 10:00
Tura scurtă (aprox. 13 km), start 10:15
Nordic Walking (aprox. 13 km), start 10:30
Cursa Copiilor/Family Run, (aprox. 1 km), start 12:00
Înscrierea se face în ziua concursului, exclusiv la fata locului! Taxa înscriere (tura lungă, tura scurtă, nordic walking) este de 60 lei și se plătește în ziua concursului la fața locului. Cursa Copiilor este gratuită! Ridicarea numerelor de concurs și achitarea taxei se va face între orele 8:00-9:30.
Amenajarea permanentă a traseului pentru alergare, drumeție și nordic walking
”Împreună cu Mihai Ungur și în numele multor bistrițeni care practică mișcarea în aer liber, dorim amenajarea permanentă a unui traseu de aproximativ 30 km prin pădurile din zona Bistriței, mai exact în Pădurea Schullerwald, Dealul Dumitrei zona antenei, fostele Cetăți.
Este vorba de un traseu consacrat în rândul amatorilor de alergare de teren din Bistrița și împrejurimi, întrucât pe acest traseu s-a desfășurat timp de 4 ani consecutiv una dintre probele concursului de alergare November Run probă denumită traseul lung, organizat în perioada 2015-2018.
Amenajarea presupune:
- amplasarea de marcaje cu caracter permanent care să ghideze trecătorii pe circuit. Acestea constau în marcaje efectuate cu vopsea pe copaci după modelul traseelor montane cu un design specific acestuia portocaliu cu alb.
- amplasarea de marcaje pe stative de lemn, cu însemnele specifice, în zonele unde nu este posibilă marcarea pe copaci.
- amplasarea la zona de pornire pe traseu a unui panou informativ ce descrie traseul hartă, estimează un timp de parcurgere pentru fiecare dintre variante alergare, drumeție, nordic walking și marchează locurile unde sunt izvoare, băncuțe și coșuri de gunoi.
- amplasarea unor bare metalice din 5 în 5 km, pentru marcajele specifice de localizare prin care călătorii sunt informați cu privire la kilometrul la care se află pe traseu
- semnalizarea izvoarelor
- amplasarea a 3 băncuțe de lemn și coșuri de gunoi în zonele de odihnă.
Atât nordic walking-ul, cât și alergarea montană și drumețiile au numeroase beneficii asupra sănătății și bunăstării populației, contribuind la îmbunătățirea fizică și mentală a indivizilor. Cu 35.000 de lei bani de la bugetul local va fi stabilit cu exactitate traseul pentru a evita intersectarea cu suprafețe private, ulterior va fi întreținut.
Proiectele vor putea fi votate în perioada 3-20 noiembrie pe https://participativ.e-bistrita.ro/
Foto: arhivă Timp Online
Participarea costa 60 lei. E mult!
Amatorii plătesc pentru ca profesioniștii sa ia premii. Nu era mai bine sa NU se mai dea premii, medalii, cupe iar taxa de înscriere sa fie modică, de 10-20 lei?
Ar fi super, dar marea problema nu este neaparat lipsa marcajelor, ci cainii lasati liberi de pe anumite proprietati private neingradite care ataca (si nu este singura zona).
Așa e, dar mai nou ne bucurăm că ne fugăresc câinii și nu urșii!
Superb , Acolo trebuie organizate competițile sportive şi alt fel de festivaluri unde nu încurcă pe nimeni şi nu blochează străzile şi aşa înguste din centru oraşului în plus zona este superbă.
Bravoo! ..
Foarte bine că se face ceva pentru a încuraja mișcarea.. Adică poți alerga oriunde, dar dacă e și marcat și îngrijit, și mai bine..
La mai multe ediții de November Run!
Interesantă competiție sportivă, cel mai mult îmi place că nu se desfășoară pe străzi și astfel nu deranjează pe nimeni bonus un peisaj de vis.
Taxa de participare va descuraja și va scădea numărul de participanți!:((
Gabriella draga, 60 de lei nu este mult deloc.. Ai fi surprinsă ce taxe se plătesc la asemenea concursuri.. Se depune efort nu doar fizic, ci și financiar desigur..
Draga Run, referitor la suma, depinde cum privesti lucrurile, de pe care parte a baricadei.
Pentru tine nu este mult, dar oare pentru altii?!
Copiii de la liceul Andrei Mureşanu încearcă să pună în valoare şi să marcheze prin programul Erasmus un traseu extraordinar de frumos până la Cetatea Bistriței de pe dealul Cetății acolo unde este antena de telefonie mobilă. Traseu care pleacă din zona hotelui Flamingo urcă pe str. Subcetate până pe deal şi coboară înapoi pe strada Constantin Brâncoveanu. Bine că pot nişte copii de liceu să facă asta fiindcă Primăria Bistrița nu este în stare de nimic să faciliteze accesu spre această zonă minunată a oraşului. https://chl.cnlr.ro/routes/4/la-antena
Felicitări elevilor de la Liceul Andrei Mureşanu pentru această inițiativă frumoasă.
Mă gândesc că ar fi potrivită amenajarea şi a unui poteci pentru biciclete până pe Dealul Cetății a Antenă asta tinând cont şi de faptul că pe o parte din traseu este construită deja o pistă pe Strada Subcetate.
Ar fi frumos un traseu marcat : direct din Piața Unirii pe lângă Palatul Administrativ – Crinilor – Slavici – Subcetate – Cetate.
Pot niște copii când primăria se ține de prosti
În Norvegia este întâlnit deseori genul ăsta de ieşiri în natură.
În cartierul Bistriței Subcetate nu există nici-un loc de agrement a fost un teren de sport care a fost masacrat pentru cică copiii nu-l lăsau pe un babalâc nociv să doarmă. Trebuie făcute şi în acest cartier a Bistriței câteva locuri de agrement.
Pe coama dealului lângă antenă se poate amenaja un foișor de belvedere se vede foarte frumos orașul de acolo.
Foarte frumos un loc potrivit pentru alergare.
Toamna când se schimbă culorile la frunzele copacilor pădurile din nordul oraşului sunt mirifice.
Sub niciun motiv Ocolul Silvic Bistrița nu mai trebuie să taie nici măcar un singur copact din pădurile vitale din nordul oraşului .
Eu an făcut capturi din harțile google cu câtă sa tăiat din Pădurile din Nordul orașului Bistrița. O să suprapun aceste poze si marchez vizibil cât sa tăiat și Primăria Bistrița trebuie să răspundă pentru acest dezastru ecologic.
Organizatorii acestei competiții sportive au site online ?
Aceasta este pagina de facebook a competiției:
https://www.facebook.com/events/336553062162783
Unde putem să vedem harta acestui traseu ?
Aici este o poză cu traseiele unei ediți precedente:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=2205671796151053&set=pb.100057637772026.-2207520000
Eu am o sugestia ca traseul Nordic Walking să fie reconfigurat astfel încât să ajungă le Dealul Cetății la Antenă fiindcă acolo este punctul de cel mai mare interes de pe aceste dealuri.
Am o sugestie să se reconfigureze traseul Nordic Walking astfel încât să ajungă pe Dealul Cetății la Antenă unde este punctul de cel mai mare intereses de pe dealurile din jurul Bistriței.
Fain !
Sper ca şi vremea să fie frumoasã sã țină cu sportivii.
Albert când eram copil obişnuiam să mă plimb prin acele păduri, era tare frumos !
Startul presupun că este în Pădurea Schullerwald . Sosirea va fi tot în Pădurea Schullerwald ?
Da sosirea este tot în Pădurea Shullerward.
Am alergat ín ediţile precedente şi a fost bine.
Astăzi va fi cea mai lungă noapte a anului noaptea finalei Cupei Mondiale la Rugby unde se întâlnesc cei mai buni dintre cei mai buni. Vor juca Noua Zeelandă şi Africa de Sud.
Din nefericire noi tot numai la televizor stăm și ne uităm deoarece în Bistrița nu există nici-un stadion de Rugby unde să putem vedea pe viu acest frumos sport și unde copiii sau nepoții noștri să practice acest frumos sport.
Eu mizez pe Noua Zeelandă. Ei au mers bine tot capionatul au avuto o singură eziteare în primul meci cu Franța țara gazdă.
Da însă Afica de Sud a dovedit de nenumărate ori la acest campionat mondial că poate întoarce oricând jocul și implicit scorul în favoarea ei.
Sa mai terminat o poveste frumoasă a Rugby-ul mondial. Un meci super cu un final echilibrat în care Afica de Sud a ştiut să țină de scor rezistând tăvălugului celor din Noua Zeelandă.
Îmi place poza din articol, este dinamică.
Este foarte frumos acolo și va fi și mai frumos când se va face Aquaparcul Mecanica.
https://timponline.ro/studiile-pentru-un-aquapark-in-zona-mecanica-la-licitatie/
Primarul Turc putea să renoveze foarte uşor până acum ştrandul Mecanică şi ar fi avut cu ce să se prezinte şi el în campania electorală că a făcut şi el ceva în oraşu ăsta.
Îmi anintesc cu mare plăcere verile de la ștrandul Mecanica sper să revin acolo cu nepoți cât mai curând.
Este în faza de hârti Aquaparcul de la Mecanica, sper să se construiască cât mai repede.
https://timponline.ro/studiile-pentru-un-aquapark-in-zona-mecanica-la-licitatie/
Cu cât o cometiție sportivă are o continuitate mai mare cu atât devime mai prestigioasă.
Spor la cât mai multe ediții !