Politică

Numărători paralele: Cine a câștigat fotoliile de primar în Bistrița-Năsăud

Până la aflarea rezultatelor finale oficiale ale alegerilor locale în Bistrița-Năsăud va mai dura un timp, însă numărătorile paralele ale partidelor au dat primele rezultate parțiale.

În municipiul Bistrița, candidatul PSD Gabriel Lazany a câștigat în fața primarului în funcție Ioan Turc (PNL).

În orașul Beclean, rămâne în funcție primarul Nicolae Moldovan (PSD).

În orașul Năsăud, primarul Dorin Vlașin (PNL) câștigă un nou mandat.

În orașul Sângeorz-Băi, rămâne la Primărie Cătălin Bota (PNL).

În comuna Feldru, primarul PNL în funcție Grigore Țiolan ar urma să cedeze fotoliul de primar candidatului PSD Ioan Opriș.

La Cetate, primarul Lucian Tarniță (PSD) pierde în fața candidatului PNL Stelian Curean.

Și la Uriu s-a înregistrat o surpriză: Adrian Danci (PNL) i-a luat fața primarului actual Radu Spermezan (PSD).

La Ilva Mare, Alexandru Anca (PSD) va redeveni primar de la toamnă, în locul actualului edil șef Octavian Cicșa (PNL).

Ioan Pop (PSD) se întoarce în fotoliul de primar la Leșu, în locul lui Sorin Avram (PNL).

Și la Runcu Salvei se impune PSD, prin Daniel Pop, în fața primarului Anchidim Pavelea (PNL).

La Matei, Octavian Pop (PSD) va prelua funcția după ce obținut un scor mai bun decât actualul primar Vasile Encian (PNL).

Marius Urs (PSD) l-a învins pe primarul Nicolae Vrîncean (AUR) la Josenii Bârgăului.

Dumitru Bendean (PUSL) va fi din nou primar la Miceștii de Câmpie. El a câștigat alegerile în fața primarului în funcție Ioan Becan (PNL).

PUSL va avea primar și la Negrilești, pe Daniel Bugnar, care a luat voturi mai multe decât actualul edil Dumitru Costin (PSD).

La Ciceu Mihăiești, Silviu Ciceu (PSD) va fi în premieră primar, la fel și Cornel Runcan (PSD) la Nimigea, Florin Oltean (PSD) la Teaca, Ștefan Cîrcu (PSD) la Rebrișoara, Ionuț Cămărășan (PSD) la Silivașu de Câmpie, Daniel Năstuță (PNL) la Rebra, Doru Sas (PNL) la Salva, comune unde nu au mai candidat primarii în funcție.

La Lechința, primarul Romeo Florian (PSD) câștigă un nou mandat, la fel Florin Simionca (PSD) la Budacu de Jos, Ioan Scridonesi (PSD) la Poiana Ilvei, Ilie Uchrenciuc (PSD) la Dumitrița, Ioan Monița (PSD) la Romuli, Mihai Ivan (PSD) la Șieuț, Grigore Bradea (PSD) la Chiuza, Aurel Horea (PSD) la Ilva Mică, Valentin Grapini (PSD) la Rodna, Vasile Silași (PSD) la Chiochiș, Valer Avram (PSD) la Măgura Ilvei, Ioan Pavelea (PSD) la Coșbuc, Paul Știr (PSD) la Căianu Mic, Nicolae Bușcoi (PSD) la Zagra, Doru Crișan (PSD) la Prundu Bârgăului, Sebastian Cifor (PSD) la Șieu, Vlăduț Purja (PSD) la Târlișua, Vasile Laba (PSD) la Bistrița Bârgăului, Ioan Bob (PSD) la Șintereag, Traian Simionca (PSD) la Livezile, Vasile Iuga (PSD) la Ciceu Giurgești, Vasile Borș (PSD) la Maieru, Vasile Șut (PSD) la Tiha Bârgăului, Gheorghe Bălăjan (PSD) la Dumitra, Ioan Strugari (PSD) la Parva, Ioan Cira (PSD) la Monor, Vasile Codrea (PSD) la Budești, Vasile Vermeșan (PSD) la Galații Bistriței, Horea Petruț (PSD) la Mărișelu, Sorin Sfintean (PSD) la Șieu Odorhei, Ioan Mate (PSD) la Sânmihaiu de Câmpie, Ioan Mureșan (Alianța PSD-PNL) la Nușeni, Marian Forogău (PNL) la Șanț, Dumitru Tomșa (PNL) la Urmeniș, Ionel Ropan (PNL) la Petru Rareș, Sorin Hognogi (PNL) la Spermezeu, Sorin Mititean (PNL) la Șieu Măgheruș, Flaviu Lupșan (PNL) la Lunca Ilvei, Emil Bâcâin (PNL) la Milaș, Sever Mureșan (PMP / Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei) la Telciu, Martonos Tamas (UDMR) la Braniștea.

Reamintim că aleșii locali la scrutinul din 9 iunie își vor prelua funcțiile după data de 27 septembrie, când expiră mandatele celor votați în 2020.

Etichete

12 comentarii

 • Nu mă miră. Mai bine de jumătate de județ a votat a ales PSD încă 4 ani.

  Emoționant să vezi atât civilizație.

  23
  9
  • Asa si daca erau de la PNL era ceva diferit? Tu unde naiba traiesti de 4 ani nu sub partidul PDSNL? Pana si bla bla bla-ul asta cu judete liberale sau social democrate este o alta unealta de prostire. Probabil avea sens acum 20 de ani, acum NU. Acelasi tip de oameni, aceleasi obiceiuri… doar alta gasca de mafioti! De aia se inteleg atat de bine! Eu zic ca cu cele ”doua partide” este democratia in pericol, ca am cam ajuns cu un partid unic!!!!

   30
   6
 • Da merita PSD sa fie ales pentru că primarul județului Bistrița-Năsăud a făcut ceea ce alți nu au putut face.cinste lor!.
  Eu nu am votat,dar am rămas în rugăciunile mele sa rămână tot PSD. Căci văzut cum și-au dat silința pentru oameni împreună cu PDL. Nu fac parte nici dintr-un partid eu țin ai am ținut cu cei drepți care își făceau datoriile lor de primar săi orice era.sti că Dumnezeul îmi va asculta rugăciunile mele că aceste partide sa rămână la putere o merită din plin.
  Orașul este transformat.
  Orașul arata minunat.fata cum acum doi trei ani era,
  Acum orașul are într-adevăr schimbată înfățișarea.
  Deși până la acești ani de 72 am putut sa văd schimbarea.
  Toți din conducere pot fi felicitați.
  Care au obținut rezultatele adevărate la alegerile a celor cinci voturi luate.
  Mă bucur că Dumnezeul a făcut dreptate.
  Amin placea și puterea duhului sfânt să fie cu voi care ați câștigat.
  Pentru că acest câștig toți l-ați meritat! Eu știam înainte că veți câștiga căci mi-am ascultat ce mi-a spus inima mea care îmi zicea:
  Să știi că PSD așa cum te vei ruga va câștiga .nu ai nevoie de un vot de dat .
  Mai bine punete lângă altarul tău și până votarea sa terminat. Roagă te pentru cei care îi vrei cu adevărat..
  Și deși nu aud bine că am handicap, de aceea la vot nu m-am prezentat.
  Dar în schimbul votului la Dumnezeu m-am rugat .
  Că alegerile sa mi le îndeplinească pe al meu plac.
  Și când am văzut că Dumnezeul mia îndeplinit dorința mea i-am mulțumit cu lacrimi in fericirea mea.deci am realizat că chiar la vot de nu te poți prezenta,
  Poți și acasă la Dumnezeu în lacrimi al ruga,să-ți îndeplinească dorința.
  Și am văzut că Dumnezeul mia îndeplinit
  Această dorință care cu adevărat am vroit..

  1
  41
 • Prostii si saracii sunt cel mai usor de manipulat. De exemplu judetul nostru. Medie salarizare in judet pe locul 2 de la coada, rata promovabilitate bac pe locul 3 de la coada. Asta este judetul nostru

  44
  7
 • @Unii pot
  Politicienii nu mai vor să se facă de râs prin asocierea cu constructorul la prima surpare așa cu a fost la prima furtună.
  Revin cu observațiile mele,
  Acestui drum de legătură nu îi centură !
  Sa construit un pod de 600 metri și drumuri de legătură tot de aceași lungime.
  Sa deviat circulația din Beclean în Beclenuț . Când este aglomerat traficul o să se împartă pe două drumuri și ambuteiajele o să fie la sensurile giratorii. Când traficul este lejer tot prin Beclean o să se circule!
  E mai scurt drumul ?
  Nu, este mai lung cu 500 metri
  Se circulă în afara localităților?
  Nu, se circulă prin Beclenuț unde sunt mai multe utilaje agricole , trotuarele pentru pietoni sunt doar in câteva zone.
  Este mai comod de condus ?
  Nu, curbe mai multe, ceață și polei mai mult din cauza Someșului, pietonii circulând pe partea carosabilă. Accidentele cu implicarea pietonilor sunt inevitabile !
  E mai rapid ?
  Câteodată.

  13
  21
  • Evident ca nu este o centura, evident ca nu e o solutie, e doar o improvizatie. Botanistii si plantele umile normal ca aplauda, atat pot

   9
   9
 • Va meritati soarta de codasi in Europa ! Ecologistii au trimis in Ilva Mare un Doctor in economie cu 22 ani de scoala pe domnul IACOB POP care a adus fonduri enorme pentru localnici si fermierii din BN si a fost rasplatit de populime doar cu 18 voturi. Mare-i prostia domnule in BN !!!
  Popor needucat si cu asta basta !

  30
  31
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.