Economie

Numărul firmelor din județ intrate în insolvență a crescut cu circa 16%

Numărul firmelor dizolvate din județ a crescut cu circa 10% în primele zece luni din 2023, ajungând la 455 față de 414 în aceeași perioadă din 2022, conform datelor de la Oficiul Național al Registrului Comerțului.

În același interval, în insolvență au intrat 90 de firme cu 15,38% mai multe ca anul trecut când au fost 78. Numai în luna octombrie, 22 de firme au intrat în insolvență.

Și-au suspendat activitatea 216 firme, cu 15,51% mai multe comparativ cu anul trecut când au recurs la această soluție 187, iar din Registrul Comerțului au fost radiate 867 de firme față de 853 anul trecut, în creștere cu 1,64%.

De la începutul anului au fost înregistrate 2052 de firme, majoritatea (959) SRL-uri, urmate de 756 de PFA, 341 de II, 24 de IF , în creștere cu 4,43% față de 2022.

Administratorii microîntreprinderilor și a firmelor mici din județ se tem ca noile măsuri fiscale care vor intra în vigoare de anul viitor le vor pune o povară prea mare pe umeri care îi va împinge spre faliment. Prin Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, ei cer Guvernului să reducă aparatul bugetar și să reformeze administrativ România.

Etichete

3 comentarii

 • Crizele in lant unul dupa altul precum , Covid, razboi Ucraina, Israel, hostilitatea Chinei fata de Taiwan, lipsa de suport pentru democratie si in tari europeene, inflatia care rezulta din toate astea si tendinta politica spre extrema dreapta si populism in multe tarii si in Romania conduc la retinere clientiilor si stagnare economica.
  Guvernul roman in loc sa promoveze economia foloseste austeritate si represiune la tot ce nu face parte de sistemul public. Cum acest sistem administrativ public este prea umflat si rasfatat cu salari mult mai mari si costisitoare in comparatie cu economie privata, nu trebuie sa ne miram de fapte prezentate in articol.

  27
  1
 • Întrebare :
  Cei care cumpără en-gros mai ieftin produse din super/hipermarket(Selgros-Kaufland-Lidl) și ulterior le vând mai scump în magazinele lor, sunt antreprenori?

  11
  4
 • Intotdeauna cand a venit la putere PSD-ul a adus cu el saracie si stagnare pentru ca toata zbaterea, tot efortul oamenilor onesti este inghitit de aceasta dihanie rosie in folosul mafiei de partid si a electoratului captiv: bugetarii, asistatii, clientela prin care se dreneaza banul public.

  11
  6
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.