Sănătate

O masă caldă la Cantina socială „Samarineanul milostiv”

Săracii din oraș pot servi o masă caldă la Cantina socială „Samarineanul milostiv” care funcționează pe lângă Protopopiatul greco-catolic din Bistrița.

La Cantina socială „Samarineanul milostiv” se servește o singură masă zilnic între orele 12.00 și 14.00. Cei care nu au altă posibilitate să ia masă, pot apela la serviciile acestei cantine, dar nu mai mult de trei luni într-un an. Există posibilitatea de prelungire a acestui termen, dar numai în condiții speciale. În situația în care o persoană nu se pooate deplasa până păe strada Mihai Viteazul nr. 2A unde funcționează cantina, hrana va fi transportată gratuit la domiciliile lor.

Cei care frecventează Cantina socială „Samarineanul milostiv” sunt consiliați și în legătură cu drepturile pe care le au și de care pot beneficia. Totodată, ei sunt sprijiniți să întocmească documentele care le dau dreptul să beneficieze de anumite ajutoare din partea statului.

Asociația Vera Caritas este cea care derulează proiectul Cantina socială „Bunul samarinean” cu o valoare totală de peste 50.000 de lei. O parte din bani, mai puțin de 60% mai precis (28.942 de lei) sunt oferiți de la bugetul local prin programul finanțărilor nerambursabile, restul fiind contribuția organizației.

În afară de oferirea unei mese zilnic, tinerii greco-catolici vizitează, în funcție de o repartiție din partea parohiei, persoanele vârstince singure pe care le ajută la treburile casnice, dar și la cumpărături.

Clubuil „Don Bosco” pentru tineri și vârstnici contribuie, de asemenea, la realizarea unui program adecvat pentru vârsta a treia. Aici se face ergoterapie, se confecționează obiecte decorative și felicitări, dar nu este uitat nici ludoterapia (terapia prin joc): Tot al acest club se ascultă muzică populară și clasică, au loc activități rereative, dar și lecții de operat pe computer. Cei mai în vârstă dintre membri sunt învățați de tineri să utilizeze messenger, skype și alte programe care îi pot ajuta să relaționeze.

Foto: satmareanul.net

Etichete

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.