Cultură

Obiecte de artă la preţuri modice expuse la muzeu, vânate de amatorii de chilipiruri (FOTO)

Peste două sute de obiecte de artă decorativă realizate de studenţii Academiei de Artă şi Design din Cluj au fost expuse, începând de marţi, la Muzeul Judeţean, într-o expoziţie cu vânzare. Lucrările au fost cumpărate însă înainte ca expoziţia să fie vernisată.

Directorul Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud, Alexandru Gavrilaş, a declarat, pentru Timp Online, că Universitatea de Artă şi Design Cluj a adus, la Bistriţa, peste 200 de lucrări de ceramică şi sticlă. Acestea pot fi admirate timp de două săptămâni şi cumpărate de cei interesaţi. Din păcate, prea puţine fiindcă majoritatea au fost deja rezervate de la vernisaj.

„Este o tradiţie în cadrul Complexului Muzeal de a face aceste expoziţii. Mă bucur că se permanentizează acest lucru şi că deja există deja o mulţime de prieteni interesaţi să cumpere lucrările studenţilor. În felul acesta, ei fac şi un bine în sensul că susţin activitatea universitară. Sunt lucrări de atelier.  Au un preţ mai degrabă simbolic (de 10,15 până la 200 de lei), dar care poate permite continuarea activităţilor de atelier ale studenţilor şi pe parcursul anului viitor. Am rămas şi eu surprins că, înainte de deschiderea oficială, erau deja oameni care aşteptau la uşă, să fie primii, să poată alege ce le place din expoziţie. Mă bucur că există oameni care iubesc arta şi vor să aibă obiecte de acest fel în locuinţele lor”, a declarat Alexandru Gavrilaş.

La rândul lui, conferenţiarul Valeriu Semenescu de la Universitatea de Artă şi Design Cluj a spus că lucrările aparţin studenţilor de la ceramică şi sticlă şi multe sunt experimente de atelier.

„Am venit cu această expoziţie cu lucrări ale studenţilor din anul II. Programul nostru de licenţă cuprinde trei ani. Are un an pregătitor, în anul al doilea se intră pe specialitate, sticlă, ceramică, iar în anul III se pregătesc lucrările de licenţă. Am adus mai multe lucrări de sticlă şi ceramică. Toate au făcut obiectul unor studii şi experimente în special în anul II. Preţurile sunt foarte accesibile având în vedere că sunt experimente în sticlă şi ceramică. Categoric, odată cumpărate de public, banii se întorc la noi sub o formă de procurare de materiale, accesorii, necesare continuării procesului de învăţământ”, a declarat Valeriu Semenescu, suprins, la rândul lui, de rapiditatea cu care lumea a achiziţionat aproape toate lucrările.

Multe lucrări au fost cumpărate chiar de artişti plastici din judeţ, de personalităţi ale oraşului sau de proprietari de cafenele, cu toţii entuziasmaţi de forma obiectelor şi de culoarea lor.

Cristiana Sabău

       

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS