Timp de gândire

Opriți-vă din aplaudat, salvați-vă singuri!

Corupția a ucis din nou în România, o țară în care cedează pe rând toate sistemele, mai puțin unul, cel politic, neclintit în nesimțirea lui. Este de ajuns să ne uităm în micul nostru județ, cu salariile noastre la fel de mici, să vedem că, într-o zi de doliu și de criză a statului democratic, parlamentarii și numiții în funcții au găsit de cuviință să cânte, să danseze și să se dea cu rable prin tot județul în loc să doneze sânge pentru răniții de la Crevedia.

Nu a existat om de bun simț în această țară care să nu se fi umplut de revoltă văzând ce s-a putut întâmpla la Crevedia, după un lung șir de alte întâmplări la fel de sinistre care ne arată că statul nostru democratic este pe cale să crape definitiv.

”În județul Alba, un puști de 19 ani, beat, intră cu mașina într-un grup de oameni, dintre care trei mor pe loc și alți trei sunt răniți. În Timișoara, un bărbat drogat, în vârstă de 30 de ani, fură o mașină, cu care lovește mai apoi un pieton și avariază alte autovehicule. La Brăila, o femeie in vârstă de 38 de ani, drogată și aflată la volanul unui autovehicul, accidentează și omoară un copil în vârstă de trei ani. În Crevedia, județul Dâmbovița, avem de-a face cu o serie de explozii, la un depozit de GPL, care (se pare) că nu era autorizat a funcționa…; dar funcționa… Pompierii acționează heirupistic (cel mai probabil) și rezultă astfel 57 de răniți și un mort. În continuare România nu-și poate trata marii arși. În Dragomirești, județul Dâmbovița, la 150 de metri de gardul Uzinei de Produse Speciale (care produce bombe pentru aviație; grenade de mai multe feluri; muniție pentru artilerie; muniție pentru demolări și explozivi plastici) se produce un incendiu ce dă nu puține bătăi de cap pompierilor…”, este sinteza întâmplărilor dintr-o jumătate de zi făcută de Dacian Palladi.

Toate acestea au dat fiori reci oricărui om rațional din această țară care își dă seama că sistemele cedează unul câte unul. Pe șoselele strâmte care trec prin fiecare sătuc moare un om în fiecare zi, pe calea ferată trenurile vechi nu mai ajung la destinație, spitalele construite de comuniști și spoite de ai noștri sunt, de cele mai multe ori, locuri ale groazei, unde numai bine nu te faci, educația este la pământ din toate punctele de vedere, poliția cu recrutații ei din ”sursă externă” este incapabilă de aproape orice, procuratura începe anchete pe care nu le mai termină, justiția e într-o veșnică luptă pentru pensii speciale și așa mai departe. Peste toate aceste sisteme defecte domnește baroniada politicului, cea de care nu se atinge nimeni. Niște parveniți aroganți și lipsiți de scrupule care pun directorii pe care îi vor ei și-i dau jos tot când vor ei. Scârba ne-a umplut pe toți cei care am privit imaginile dezastrului și am aflat ce stă în spatele lor.

Există însă o categorie căreia nu i-a păsat și care a defilat ieri parcă mai abitir ca altădată: politicienii noștri locali. Au luat județul de la un capăt la altul și nu au ratat nicio scenă pe care să urce și să se pozeze, să-i vadă poporul, să le țină minte numele ca atunci când va fi întrebat ”Ați auzit de…?” să răspundă ”Da!”, iar partidul să-i pună iar pe liste pentru că au notorietate.

Nu-i vedem cât e anul de lung pentru că stau pitiți prin vilele lor din București pe care nu și le trec în declarații de avere pretizând că nu le aparțin. Totul ca să mai ia în plus 5000 de lei și pentru chirie. Nu auzim de nicio realizare măreață a niciunuia decât de mutarea virgulei din paragraful unu în paragraful doi, dar ne invadează spațiul virtual cât e vacanța lor de vară de lungă cu poze de pe la biserici (încă nu înțeleg cum de li se permite așa ceva într-un spațiu privat), de sărbători în care ne urează câte-n lună și în stele cu scopul clar să-i mai votăm încă o dată.

Joacă acest teatru ieftin ca să reiasă cât de mult le pasă lor de oameni și cât de mult îi iubesc. Da, atât de mult încât nu ar dona o picătură de sânge pentru răniții de la Crevedia, încât nu s-ar ridica o dată de pe fotoliile lor călduțe din Parlament, extrem de bine plătite, să spună în gura mare partidelor din care fac parte: haideți să nu ne mai luăm indemnizațiile și sumele forfetare (35.000 de lei lunar de parlamentar) un an și să facem un spital de mari arși. Nu, în realitate nu le pasă de nimeni și de nimic altceva în afară de ei și de binele lor. Unul nu s-ar dezlipi de politică pentru că ar redeveni un nimeni pe care nici măcar nu l-ar mai angaja nimeni neștiind să facă nimic.

Ce soluție avem? Nu e cea extremistă cu vopsiții de la alte partide care s-au poleit cu aur ca să nu-i mai recunoaștem. Cel puțin la noi, în Bistrița-Năsăud, îi știm cu nume și prenume pe infiltrați și ne este silă cu ”s” mare.

Prima idee care-mi vine în minte este să nu-i mai aplaudați pe politicieni, să nu le mai dați like, să nu le mai permiteți să transforme locurile în care vă rugați sau vă relaxați în ateliere foto de campanie. Această cale de câștigat notorietate și voturi trebuie blocată. Să ne arate fiecare concret ce a făcut, să nu-i mai vedem, dar să știm că lor le datorăm ceva, orice. În timp, vom vedea ce este de făcut.

În țara asta se poate întâmpla orice, în orice secundă. Dacă noi suntem atât de neputincioși încât nu mai putem scăpa de această râie politică poate că universul întreg va concura să ne salveze.

Între timp, opriți-vă din aplaudat, salvați-vă singuri! Aveți grijă de sănătatea voastră ca să nu ajungeți în spitale, ocupați-vă de educația propriilor copii fiindcă școala nu o face, încurajați-i să învețe și nu să dribleze ca să umple punga parlamentarilor cu școli private care îi caută pe cei fără diplomă de Bacalaureat. Educația este singura care ne va salva.

O societate educată nu va mai putea fi manipulată.

53 comentarii

 • Aveți dreptate, trebuie să ne purtăm singuri de grijă într-o țară eșuată. Corupția și promovarea în funcții pe criterii politice ne-au adus în acestă situație. Din experienta ” Colectiv” nu am învățat nimic, mai mult de atât am văzut că nici astăzi nu avem spital pentru arși. Banii publici sunt risipiți pe tot felul de evenimente culturale pin toate satele părăsite ale întregului județ cu scopul de a obține voturi.

  82
  1
  • Indiferent cu cine votam, tot ei ies! Fac aliante, fac rotative, cumpara, santajeaza, impusca, explodeaza dar tot ei ies: politicianul corupt, dorinta de putere, mincinos, plagiator, perfid, pervers …(continuati cu tot dictionarul aferent lor)!

   83
   3
  • Dupa 33 de ani nu s-a schimbat nimic, doar ca comunistii se dau in masinile pe care le construiesc imperialisti (lumea civilizata) . Restul este tot despre pile si relatii, despre telefoane, ca ala e soferul nu stiu cui, ca fufa aia e nevasta unui interlop cu influente politice. Totul se invarte in cerc. Romania este o tara distrusa din 1948 de cand bravii nostri conducatori (niste idioti) au bagat la puscarie elitele acestei tari din dragoste pentru Stalin si bolsevismul sovietic.

   21
   4
  • Problema majoră a sistemului public este că nu sunt promovați în funcții de conducere oameni cu legături cu domeniul respectiv, iar în puținele cazuri în care au, nu prea au calități manageriale. Vă dau două exemple de culori diferite (dar așa sunt marea lor majoritate):
   – Bogdan Gruia Ivan – a ajuns consilierul lui Răducu fără să aibă vreun pic de experiență, iar acum ministru la digitalizare deși nu știe nimic despre domeniu!
   – Terente Ciui – a ajuns director la casa de pensii fără vreo experiență în domeniu, la fel la prefectură și apoi secretar de stat la economie (aici are experiență, doar avea butic de vândut pc-uri second! Sâc!)!
   Rezolvarea e simplă, să ajungă la conducere oameni din interior (un minim de 3-5 experiență pt un șef de birou/serviciu), să fie mărite pedepsele pt greșelile de management și cercetările să dureze mult mai puțin. Azi dacă cineva mai este declarat vinovat pt astfel de greșeli asta se face după ce fapta s-a prescris.

 • Inca ceva: drogatul de bani gata care a omorat doi tineri în 2 Mai , mediatizat la fel de mult ca orice eveniment de genu’, o sa scape dupa un timp oarecare, pentru ca presa ticalosita si ea (conteaza doar ratingul) nu o sa mai urmareasca in timp evolutia cazului!

  58
  2
 • Dupa razboi,au fost decimati intelectualii( + chiaburii )in inchisori si la canal,atunci s a rupt totul!!Am ajuns sa fim condusi de chelneri si securisti!! Nu se mai poate face nimic,din pacate.

  70
  4
 • Corectă radiografie !
  Nu mă încălzește cu nimic zicala românească ”prostia se plătește” (chiar dacă s-ar plăti, deși…), când îmi moare sau rămâne infirm un apropiat (sau un oricare altul).
  De ce n-am schimba paradigma, susținând (și făcând) ”inteligența se plătește”, pentru a ieși din mocirla ce pare că ne sufocă ?
  Dar goana după mărire și avere i-a orbit pe cei mai mulți, socotind că acuma-i momentul , în starea de confuzie, că cine știe, ca orice, cândva ”se gată” !
  Dacă-i lăsăm, ne merităm soarta.

  45
 • Statul criminal, talhar, hot si profund corupt functioneaza asa cum a fost conceput: singurul lui scop este spolierea, jaful cetateanului roman! Un stat confiscat de interlopi cu un regim politic unic in lume: prostocratia!

  47
 • În România există o instituție atotputernică omnipotentă care conduce România și se numește SRI ! În fiecare an li se mărește bugetul au o structură de personal stufoasă și nereformată din anii 60, de acestă instituție NU FACE NIMIC? Au salarii foarte mari, au dreptul să facă în paralel activități comerciale ceea ce e total incorect pentru economia de piață, au pensii speciale de la 45-50 de ani și nenumărate privilegii. România e furată sistematic de străini – SRI nu face nimic. Intră droguri în țară, dealerii de droguri fac ce vor fără să fie deranjați – SRI nu face nimic. Clanurile interlope fac legea – SRI nu face nimic.
  Să înțelegem SRI că sunt implicați în aceste infracțiuni, au cota parte? Că altă explicație la această lipsă reacție nu există.

  49
 • Când guvernează stânga cu dreapta simultan, srtategia omului de rând e musai: „scapă cine poate”. Asta le-a spus Ponta la pesediști când a aflat că a pierdut în fața lui Iohannis. Între timp au bătut palma Ciuma Roșie cu Peneleul și țara merge ca c.. Spitale de arși nu se fac pentru că avem treabă cu înarmarea: 6,5 miliarde de dolari pe avioane F35. 3,9 miliarde de dolari pe baterii Patriot, 2 miliarde de euro pe două submarine. GHINION!

  17
  33
  • Dacă tot ești singurul politician de aici la comentarii, ți-o spun pe șleau: Florene tu nu realizezi, dar ești ceea ce numesc americanii „POLITICAL CORPSE” cadavru politic, de când ai ales echipa necâștigătoare, nu mai exiști. Poate că acum că nu mai ai spate, o să-ți bată la ușă niște procurori, cine știe?
   Oricum, erai un politician extrem de slab și de nemobiat intelectual, când vorbești îți ies numai „PESEDE” și „CIUMA ROȘIE”, atâta ști, atâta spui.

   15
   5
  • va place ce a facut Iohannis in 10 ani????? cine l-a propulsat? sustinut? votat? despre cum ar fi fost daca era Ponta, nu stim…deci….dezastru…..Romania educata? dezastru dezastrului! cine l-a pus, sa aiba mustrari de constiinta! a distrus tara asta cum nici un altul nu a facut-o. apropo…ce mai face??? o fi sanatos? o fi trist?sau e in vacanta? din nou.Si cand te gandesti cum unii numa nu mureau sa ne faca sa il votam….pe el si pe PNL

   5
   1
 • Când guvernează stânga cu dreapta simultan, strategia omului de rând e musai: „scapă cine poate”. Asta le-a spus Ponta la pesediști când a aflat că a pierdut în fața lui Iohannis. Între timp au bătut palma Ciuma Roșie cu Peneleul și țara merge ca c.. Spitale de arși nu se fac pentru nu sunt bani, noi avem treabă cu înarmarea: 6,5 miliarde de dolari pe avioane F35. 3,9 miliarde de dolari pe baterii Patriot, 2 miliarde de euro pe două submarine. GHINION!

  14
  32
  • Păi dacă așa au comandat tata UK și mama SUA, marionetele trebuie să se conformeze.

   20
   15
  • …esti ca la o imormantare, vii tu si ne strici….ultima speranta!!!!

   20
   9
  • Ai dreptate, doar cu înarmarea, dar în rest…aceeași Mărie cu altă pălărie…ai uitat cumva pe ce listă ai intrat în parlament? Supărarea pe ciumă, o știm cu toții, te-au lăsat fără chipiul de gardian public, iar pe penelei…că ești ca ei, doar că s-au păcălit când te-au pus pe listă. No, numa zâc.

   26
   5
  • Initiatorul acestor cheltuieli exagerate ,dar mai ales inutile ,mie mi se pare ca este chiar acela pe care l-ati sustinut sa devina presedintele ROMANIEI.V-a dezamagit cumva, ca n-am auzit nimic…Si mai adaug ceva ,stiti cumva pe unde este ROMANIA EDUCATA.

 • La noi în oraş este lafel în loc să asfalteze odată strada Codrişor pentru ca autovehiculele Salvări aflate în imediata vecinătate pe strada Ghinzi să ajungă rapid în cealaltă zonă a oraşului când este urgentă nevoie de ele prostănaci vor să facă o inutiliate de zonă de promenadă 🤑
  https://www.youtube.com/watch?v=QnrnFK2oxHk

  73
  2
  • Când au construit puntea de peste Bistrița de pe strada Ghinzi au spus că o construiesc şi pentru ca ambulanțele să poată pleca rapid din stație dacă este nevoie urgentă însă acum puntea aceea este blocată inutil cu ghivece cu PANSELUȚE !

   64
  • Se va face ambulanta din trenuletzul turculetz.Asa va circula si ambulanta pe punte ,stai linistit.

   38
  • Pe strada Lucian Blaga siguranța circulației pentru toți participații la trafic este prioritatea față de alte chestiuni astfel sunt obligatorii şi trotuarele şi pista de biciclete. Nu ai voie să faci o stradă în oraş numai pentru maşini sau numai pentru pietoni.

   31
   1
 • Vrem pe Gheboasa presedinte!Vrem sa frigem mici pe șanțuri si să postam pe FB.Vrem vouchere de alimente si curent.Vrem bâlciuri si chiolhane pe bani publici si sa ne cante Pomohaci .

  20
  9
  • Cu aliatii de la pnl.Sa nu uitam ca Gheboasa s a consacrat in orasul luminii liberale Bocalău.

   3
   1
 • https://youtu.be/KOW7K2u1iEg?si=OHK2OO0eBKNPykF1

  Frumosul , în care toți ar trebui să ne regăsim e antidotul indolenței, mercantilismului ucigător, competiției fără etică, a paradisurilor ratate.
  Vindecarea societății ar trebui să înceapă de acolo, de la un punct comun.
  A ne accepta propria mortalitate.
  Natura umană, decorticată e universală.
  Dorința de Putere, fugă după claia de bani că simbol al ei recunoaștere socială…că să realizăm că existența noastră e efemeră , insignifiantă raportată la scara infinită a Universului

  Un artist neoclassic consacrat azi,
  Alexandra Strelinski cu noul ei album, Néo Romance, antidot la nepăsare..

  8
  5
  • Opriți orice activitate! Epatează monsieur Căcău! Azi e cult în cap și meloman dă muzică. Cred că i se trage de la supa Pho la plic expirată.

   7
   3
  • Pentru vecinul de palier , cunoștiință mai vechea..

   În căutarea a ceea ce definim „frumos” se găsește atenția pentru detalii. Acele mici detalii care ne încântă , fac o diferență în perspectivă, oferă una nouă
   Orice cultură umană a evoluat de primele desene rupestre până azi epoca în care arta prin dezvoltarea atenției pentru detalii și înțelegerea diferențelor pe care detaliile le fac. Cumulate , pot oferi o explicație mai profundă a mediului în care evoluăm.
   Întrebarea care se pune cum poate o societate și membrii ei să amelioreze să evolueze..pe termen lung. Prin educație dar în spirit știintific- înțelegerea celor mici detalii care pot face o diferență prin efectul de cumulare a câștigurilor mici. ..și prin creație adică a găsi noi căi , noi perspective .
   O cultură care scapă de dictatura normelor prin reevaluarea a ceea ce merge și nu merge, și adoptarea a ceea ce merge în prezent -evoluează. Cele care rămân în stagnarea prezentului sau a explicațiilor simpliste universale..nu. E o utopie să crezi că repetând aceleași practici cu aceleași rezultate, vei avea capacitatea de a evolua. Ideea e de a fi expus și accepta diferențele..supa Pho versus slănina ancestrală..Vei înțelege că meniul gastronomic la unui popor trece începe întotdeauna prin materia primă abundentă la dispoziție.
   Vei înțelege de ce jumările se cheamă cicharron și se consumă cu lime , lămâi în America de sud. De ce se consumă cu ceapă și muștar, în Europa. Ba mai mult poți dezvolța o perspectivă din prisma istoriei, mămăliga omniprezentă în anumite culturi, ce înseamnă roșie românească e de fapt un import cultural.
   În schimb pot să te cultivi culinar , având mai multe experiențe.
   Poți deveni un Iosif Sava când ai acces la mai multe culturi. Sau la fel de bine rămâne la dimensiunea uni Grigore Leșe, e foarte ok. Dar poți înțelege de ce viața culturală e extrem de bogată și diversificată, rafinată în alte societăți.
   De ce explodează buteliile în Ro, de ce ard cluburile, de ce sunt atâtea accidente ..e mai ușor de explicat când realizezi că într-un simplu comentariu un individios în loc să se concentreze pe frumos practică vorbe urâte..
   Imaginează-ți dacă ai folosi energia de a utiliza timpul pentru un alt tip de experiență .

   Lol.

 • Oamenii corecți respectă legile și reglementările în vigoare, așa este normal într-o societate. Băieții deștepți nu se încurcă cu așa ceva, ei fac propriile legi și reglementări, după cum le trece prin minte.

  Oamenii corecți așteaptă să primească autorizații de la primărie, de la ISU, de la mediu, de la DSP, de la orice altă autoritate și nu își permit să înceapă ceva fără să le primească. Băieții deștepți încep ce vor ei și când vor ei și nimeni nu-i deranjează.

  Oamenii corecți sunt controlați de primărie, de ISU, de mediu, de DSP și de orice altă autoritate și li se suspendă orice activitate pentru cea mai mică abatere, chiar și imaginară. Băiețîi deștepți au prieteni peste tot la primărie, la ISU, la mediu, la DSP și la orice altă autoritate astfel încât ii doare în cot dacă vine vreun control.

  Oamenii corecți plătesc până la ultimul leu toate taxele, impozitele și contribuțiile, raportează profit în țară și plătesc impozit pe profit. Băiețîi deștepți fentează toate taxele, impozitele și contribuțiile iar profit raportează în țară numai dacă vor mușchii lor.

  Oamenii corecți nu apelează la corupție, trafic de influență, conexiuni politice și nepotism. Băieții deștepți au dus corupția, traficul de influență, conexiunile politice și nepotismul la un nou nivel.

  În ciuda declarațiilor onorabile ale lui Marcel Ciolacu, o să ingenunchem, o să ne ploconim și o să continuăm să executăm ordinele cuiva atâta vreme cât băieții deștepți vor continua să râdă în nas oamenilor corecți, după care, nepedepsiți, își vor vedea de drum. Așa ne vor judeca și ne vor trata și partenerii internaționali, după numărul de băieți deștepți care continuă să râdă în nas oamenilor corecți.

  Cel mai dureros lucru este că în fiecare zi sute de oameni corecți pleacă din țară, sătui să li se râdă în nas de către băiețîi deștepți și nimeni să nu facă nimic.

  40
  • Foarte bine explicat si bine detaliat tot ce ai spus. Realitatea de zi cu zi din România. Dar eu merg mai departe si intreb: care este solutia, rezolvarea? De unde incepem,, Tratamentul,,? Pentru ca societatea din Romania sufera de,, Cancer,, si de boala asta greu scapi.

   17
 • Frumoasa radiografie,doamna Cristiana ! Mi-a placut de asemenea ,ce a scris, domnul Marean! Asa ,este! Baietii ,nu stiu,n-au vazut !Inainte de 1989 ,stiau si ce mananci la cina! Din pacate,suntem o tara cotropita si manelizata din interior, sistematic spoliata de un grup bine conturat ,din sferele bugetate serios ! Au trecut 33 de ani…..rusine …..dupa alti 45de ani ticalosi….rusine!

  33
  12
  • Din astia 33 ani ai muls si tu ceva ani!!!
   Asa ca politicul sa iasa din discutii la acest articol! Mergi la articolul cu capele sau imprejmuirea pomilor seculari!!!

   17
   14
 • Ati comentat fix degeaba dar e bine ca va mai racoriti si voi ca afara e canicula mare. In rest meritati din plin ce se scrie aici la articol deoarece nu v-ati implicat cu nimic pentru orasul vostru desi aveati posibilitatea sa umpleti sala Primariei si sa rupeti usile cu ocazia dezbaterilor publice pe diferite teme.
  Somn usor si noroc cu Goagalu asta care va tine in case ca legumele din congelator.
  Nu se va schimba nimic cu oameni din estia comozi si impostori cat incape.

  13
  52
  • Bălane politrucule tu nu ai citit articolul ?! În acest articol despre cei ca tine este vorba !

   22
   3
 • Un raspuns scurt pentru”‘ Ptr domn doctor.”‘…Imi spui si mie ce am muls si de la cine.?…..Politica pt.mine, a fost voluntariat, ca si ColegiulMS! Cand doresti ,stam de vorba in particular,sa poti dormi linistit!

  11
  10
 • Acum trei mii și ceva de ani, când nu se știa despre sindromul cutare sau cutare, un Rege profetic concluziona: ‘Atunci când se ridică sus oamenii de nimic, nelegiuiţii mişună pretutindeni.’

  7.”Tu, Doamne, ne vei păzi!! şi ne vei feri de neamul acesta în veac.(…)
  8. Căci, atunci când se ridică sus oamenii de nimic, nelegiuiţii mişună pretutindeni.”. Psalmul 11, David, 1000 î.Hr.

  După treimii de ani, se pare că NIMIC nu s-a schimbat in ‘specia’ om.

  11
 • Dumneavoastra. Cum erau numiti directorii din firmele de stat in acea perioada? Cine a aprobat privatizarile in masa in acea perioada? Cum se faceau majorarile de capitel la firmele de stat?
  Raspuns:
  Cei numiti de sefii partidelor!
  De exemplu RALL.
  Stiti ce a spus seful taranistilir, sef de tara atunci?
  Exact ca actualul: o tara esuata dar si mai grav!
  A spus ca e prea mare mafia si presiunea asupra lui ca sa faca fata!!!
  Cine erau aia????
  ASTIA …MARII PATRONI DIN TOATE ZONELE INDUSTRIALE ALE MARILOR ORASE!!!
  ASTIA CARE CONDUC SI ACUM
  DIN SPATE
  Multe s au intamplat si in perioada taranista cand ati fost sef pe judet!!!

  15
  5
  • Stimate „‘cine a fost lider…..,Uiti ca mi-am dat demisia in august 1997,la 6 luni dupa alegeri ! De ce? Fiindca,am sesizat ce se intampla si nu am vrut sa fiu partas ….. Asa ca, ,te rog cere scuze pentru ignoranta pe care o afisezi!

   6
   5
 • Rugați-vă să nu ajungă și la noi războiul, că la mulți nu le va fi ușor! Da, sunt sigur, primii care o întind vor fi băieții deștepți și politicienii dar vor fi destui care nu apucă și s-or mai „răcorii” oamenii cumva!

 • Autorizatule, sunt cu mult mai alb si curat chiar asa fara AUTORIZATIE decat multi care va semnati aici ca niste impostori.Eu nu am facut afaceri imobiliare si alte matrapaslacuri grave si nu am umblat cu mita, poate ca tocmai din aceasta cauza am fost neindreptatit.
  Sa fi tu linistit ca toti care mi-au produs daune vor plati la vremea respectiva adica in septembrie .

  1
  26
  • Bălane faptul că ai fost pe la două partide ( pe care cu prostiile tale ai reuşit să le distrugi ) asta nu înseamnă trafic de influență la care tocmai
   se referă acest articol ?!
   Acum cu prostiile tale îi distrugi şi pe Turc şi PNL-ul care acum au mari şanse să ajugă lafel ca Țărăniştii.
   Să nu uităm şi de favoriți tăi Ciobănică şi Tetcu care au o studi foarte îndoielnice.

   25
   1
  • Bălane mai ți minte când te-ai dus cu flori la mutulică?! O situație mai penibilă din partea unui bărbat eu nu am putut să văd .
   Mai am încă poza aceea o folosesc când sunt constipat.

   25
   1
  • Sa întor lumea cu fundu în sus oamenii normali sunt trimişi la phsiholog şi oameni nenormali premiați ! Mă dacă tot vreți să faceți nebunii luați-vă o cameră nu vă mai faceți de râs în public.

 • Pentru Alba ca Zapada,
  Faptul ca dl Balan a facut cadou un buchet de flori unei personalitati ca sa-si manifeste recunostinta si admiratia, gasesc ca tine de o normalitate normata dupa o cultura. Se face vinovat in societatea romaneasca pentru ca a oferit flori in loc de o sticla de palinca. Asa cum se practica dupa norma sociala romaneasca practica recunostintei. Dar asta tine de o regionalitate un ritual local. Alte societati permit ,fara judecata aferenta, norma e alta.
  Dar faptul ca tu iti ocupi vremea pe buda, razand la poze cu altii, ma ingrijoreaza profund.
  Singurul context locativ ar fi potrivit , toileta unui spital psihiatric dupa o normalitate universala.
  Plus raportarea asta..la un eu egocentric ca lumea s-ar invarti dupa cum te simti tu la un moment anume, la un timp anume.
  So, listen carrefully.
  Barbat, inseamna total altceva…
  Ar inseamna asumare un gen de curaj sa stai de partea binelui…ca si caracteristica
  Comentariul , cu negativitatea pe care o degaja..nu e o manifestare nici de femeie nici de barbat ci de o problema comportamentala cu radacini profunde intr-o violenta trecuta.
  Tu stii mai bine, daca ai nevoia sa vorbesti, sa-ti intelegi iesirile, exista serviciile unei bresle se cheama psihologi.
  Te vor ajuta intr-o maniera in care vei deveni mai acceptabil pentru tine, si mai indulgent si respectuos cu altii.

  18
 • cc scuză-mă că nu apreciez toate derapajele lumii contemporane. Sunt multe alte forme normale în care un bărbat poate să-şi expună aprecierea față de alt bărbat . Este destul de descalificant gestul făcut nu numai cum a fost făcut şi faptul că sa adresat unui personaj care nu este un exemplu de moralitate etc.

  15
  1
  • Cum ar fi traditionalul sărut rusesc pe obraji între doi bărbați???
   Practicat zilnic la sindrofiile religioase..
   În occident practica e considerată gay.
   De aia apare parodiată în personajul Borat…

 • Sărutul, poate fi uneori și FALS un gest fals sau și mai mult o Trădare :
  „În timp ce El încă vorbea, iată că au venit o mulţime de oameni, iar cel numit Iuda, unul din cei doisprezece, mergea înaintea lor. El s-a apropiat de Isus ca să-L sărute, (48 ) dar Isus i-a zis: „Iuda, cu un sărut Îl trădezi tu pe Fiul Omului?“

  Câți „prieteni ” nu te sărută și îmbrățișează ? Și apoi te bârfesc sau te trădează? ….

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.