Politică

Până la urmă, şefii de instituţii publice pot participa la manifestaţii electorale?

Mai mulţi şefi de instituţii publice au participat, sâmbătă, la lansarea candidaţilor USL pentru alegerile parlamentare, o manifestaţie 100% electorală. Se pare că, în cazul lor, nu se mai aplică regula instituită de USL când a ajuns la guvernare şi enunţată în luna mai a acestui an. Atunci, şefilor de instituţii publice li s-a transmis să aleagă între politică şi administraţie.

La vremea aceea, preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, care vorbea din postura de candidat pentru şefia CJ, spunea următoarele: „Cine este interesat de o carieră în funcţia publică să o facă. Dacă nu, e binevenit în teren, alături de mine, de Ioan Țintean şi de alţii. Fiecare trebuie să ne asumăm anumite lucruri, nu putem sta sub masca unei funcţii, să fim şi politicieni şi înalţi funcţionari. Odată cu instalarea noului Guvern se pune punct acestui dualism”, a spus el la instalarea noului prefect, Ani Bob.

Declaraţia a băgat imediat spaima în şefii de instituţii numiţi în funcţii de PDL. Unii, care au luat foarte în serios următorul avertisment, nu s-au mai arătat nici măcar la depuneri de coroane: ”Sunt hotărât şi pregătit ca odată cu acest moment zero modul în care se face administraţie să fie schimbat. Nu doresc să mai văd niciun şef de la deconcentrate la vreo manifestare politică sau pe listele de candidaţi. Sunt curios cum o să explice colegii noştri directori prezenţa lor pe listele de candidaţi, pentru că sunt şi asemenea cazuri. Trebuie să ia o decizie, nu se poate şi în căruţă şi în altă parte”, a precizat liderul PSD.

Sâmbătă însă, la lansarea candidaţilor USL pentru alegerile parlamentare, Emil Radu Moldovan, autorul declaraţiilor de mai sus, chiar dacă nu a dorit, a putut vedea foarte mulţi şefi de instituţii în sală, directori de şcoli, inspectori şcolari, oameni cu funcţii publice, unii chiar numiţi de PDL (vezi cazul lui Constantin Hada de la Inspectoratul de Stat în Construcţii sau cum s-a mai numit el).

În ce ne priveşte avem următoarele întrebări: până la urmă, şefii de instituţii publice au sau nu voie să participe la manifestaţii politice?  Dacă USL e la guvernare se poate „şi în căruţă şi în altă parte”? Aşteptăm cu interes răspunsurile care, în opinia noastră, ar trebui să includă şi măsurile ce vor fi luate împotriva celor care „practică acest dualism”.

Cristiana Sabău 

   

26 comentarii

  • Nu cred ca aici se aplica regula ca in timpul liber faci ce vrei… E vorba ca atunci cand ai interes spui vorbe mari, promisiuni, angajamente, etc. Dupa ce au obținut funcția uiti ce ai spus sau nu mai contează. Cand vad fetele celor din poze vad si falsitatea care ii caracterizează. Mr. Presidente a obținut ce a vrut acuma de ce sa-i trimită acasa pe cei care-l slugaresc? Ca sa stai pe scaun e nevoie de niste capuse care sa te susțină. Încă are nevoie de ei. Ce mai contează ce a spus in campania pt alegerea președintelui CJ? Vrajeala electorală! Ce este dureros e faptul ca pune la îndoială inteligenta alegătorilor. Rusine sa va fie pt toate minciunile pe care le rostiti! Probitatea morala si omenia sunt calitati pe care doar un OM le poate dobandi!

  • De data aceasta nu ai fost deloc obiectiva! De ce nu i-ai prezentat si pe sefii de institutii care au fost la mitingul PDL?! Sau acolo se aplica faza de mai sus cu in timpul liber fac ce vreau, ca doar e democratie, pe care ne-am castigat-o la revolutie?!

  • Cristiana draga, tu scrii intotdeauana foarte frumos. Dar sa stii ca e o deosebire intre a participa la o manifestare sau a merge doar sa-ti saluti seful. Sper ca stii ca institutia noastra este in subordinea directa a premierului.

    • Bună ziua, domnule Hada, la ora 10.00, premierul se afla la Prefectură. Cred că acolo era cel mai bun loc în care un şef de instituţie îl putea saluta. La Sala Polivalentă, se afla liderul PSD, Victor Ponta.
      În legătură cu ceea ce scriu, sper că e clar un lucru. Personal nu am nimic cu nimeni. Să facă fiecare ce doreşte. Eu cred însă că societatea în care trăim nu se poate schimba în bine, aşa cum ne dorim cu toţii, dacă fiecare partid care ajunge la guvernare face exact la fel ca şi cel care a plecat şi pe care l-a criticat. Nu poate fi vorba de schimbare în aceste condiţii. Aveţi vreun argument să mă contraziceţi?

    • Absolut deloc, esti prea cumsecade si te stiu de atita timp incit nu vreau sa te contrazic Sa ai o zi frumoasa si sa avem sanatate ca in rest vom putea avea de toate. Numai bine!

  • Vă rog să căutaţi şefi de instituţii în această galerie foto. http://www.facebook.com/media/set/?set=a.370346373051533.91061.103513909734782&type=1#!/media/set/?set=a.370346373051533.91061.103513909734782&type=1
    Personal, nu am găsit niciunul nedestituit.
    În ce priveşte a doua parte a afirmaţiei dvs., nu eu sunt cea care am formulat reguli legate de şefii de instituţii şi politică. Adresaţi întrebare altcuiva, vă rog.

    • Regret ca l-am votat pe R.M. dar n-am avut alternativa. Stiam ca ceea ce n-ai invatat cand trebuie, e greu de recuperat, totusi, am avut o mica speranta, gandindu-ma ca DACA VREI, POTI !Pacat ca m-am inselat. Radu ori nu poate, ori nu vrea, ambele variante aduc dezamagiri celor care au crezut ca e posibila o schimbare reala.

    • Era chiar culmea sa gasiti la lansarea rasuflata a PDL (ARD) vreun sef nedistituit inca, atat timp cat spera sa-si pastreze functia si nu se mai afiseaza cu „ai lor”…

  • Prezenţa şefilor poate motiva răbdarea de-a aştepta începerea manifestării, dacă şefii au avut răbdare, subalterni s-au conformat. Cât de curând vom reînvia tradiţia ca aplauzele să fie înregistrate şi puse în difuzoare, şi de ce nu salutul agreat de vorbăreţi de la tribună, bună ziua sau să trăiţi.

  • Ieri, dupa cum stii, a fost o zi importanta pentru mine ;), zi pe care mi-am petrecut-o alaturi de cei mai buni prieteni! Vreau sa-ti multumesc pe aceasta cale pentru pozele reusite, fiindca fetele mele au uitat sa ma pozeze. 🙁

    • Felicitări încă o dată pentru aniversare. Totuşi, nu am văzut-o în sală pe doamna inspector general Camelia Tabără. Înseamnă că cineva tot respectă regulile.

    • auzi, marea inspectoare de romana, macar taci din gura sa nu mai auda si altii cum ai ajuns in Inspectorat, esti penibila.

    • la ca nici cu doris nu era mai bine. Oricum asa se intampla cand pui directori niste (…) comentariu editat

  • am votat usl -ul la locale dar imi pare rau nu mai merg cu ei vad ca sunt niste neseriosi si nu se tin de cuvint chestia cu directorii nu imi place opresti pe cineva sa faca un lucru dar pe ai tai nu chestie comunista

  • Cristiana draga,prietenele tale de la PDL au putut participa la manifestari alaturi de Blaga -ma refer la Doina Sigmirean, Cicioc sau Doris Moldovan si nu stiu ca tu sa fi luat vreo atitudine civica…Astept cu nerabdare raspunsul tau…by the way, ai lasat-o moale si cu schimbarile pdl-istilor de la APIA, APDRP,DADR, IMT si Directia Muncii…….somnic usor, pe pup dulce,dulce dulce

    • În primul rând, nu mă bucur de prietenia acestor doamne pe care le-aţi enumerat. Doamna Doris Moldovan a părăsit funcţia publică pe când era domnul Emil Boc preşedinte al PDL (înţeleg că nu aţi mai citit ştirile de vreun an şi ceva). Pe domnul Blaga nu l-am văzut la Bistriţa de vreo 2 ani. Şi atunci a trecut în viteză. Era supărat că îşi pierde funcţia de secretar general pe care i-a luat-o Ioan Oltean. E clar că ori aţi suferit o amnezie, ori ceva s-a întâmplat. Iar cu schimbările ce să mai zic? Dacă eu nu am scris de APIA, APDRP şi Valentin Pop Mititean, atunci cine a scris, totuşi? Mă faceţi să râd şi asta e bine. Pe zi ce trece îmi dau seama că suntem un popor cu foarte mult umor.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS