Economie

Parcul Industrial Bistriţa Sud, cheltuieli de zece ori mai mari decât veniturile în 2015

Parcul Industrial Bistriţa Sud va începe să fie populat cel mai devreme în luna octombrie a acestui an. Până atunci, se fac eforturi pentru promovarea lui la nivel naţional şi internaţional, aşa încât, potrivit bugetului, se vor cheltui peste 600.000 de lei în timp ce veniturile vor fi de zece ori mai mici.

Conform bugetului aprobat de Consiliul Local Bistriţa, Parcul Industrial Bistriţa Sud va cheltui anul acesta peste 600.000 de lei, în timp ce veniturile sunt estimate la mai puţin de 6000 de lei. O bună parte din banii prevăzuţi în buget se vor duce pe promovarea parcului în ţară şi străinătate.

Administratorul Iulius Dumitru e decis să participe anul acesta la cel puţin opt forumuri de investiţii, târguri, expoziţii şi congrese unde să le vorbească investitorilor despre oportunitatea de a veni la Bistriţa. Pentru deplasări la aceste evenimente şi-a prevăzut în buget suma de 68.000 de lei.

De asemenea, a anunţat Consiliul Local Bistriţa că anul acesta va face vizite al Centrul Român pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor Străine, la ambasade şi camere de comerţ bilaterale tot cu scopul de a face cunoscut Parcul Induistrial Bistriţa Sud. Şi-a prevăzut în buget suma de 10.000 de lei pentru carburant, bilete de tren sau avion şi 58.000 de lei pentru masă şi cazare.

În anul deschiderii parcului, este pregătită dea semenea o campanie media cu un buget consistent care să presupună inserţia lui în Catalogul Parcurilor Industriale din România 2015 care se va distribui ambasadelor şi consulatelor din românia, interviuri în Ziarul Financiar, la Money Chanel, Bursa şi Capital, toate publicaţii, respectiv canale cu profil economic. Parcul Industrial va mai fi promovat agresiv şi pe internet, respectiv pe reţele de socializare.

„Preconizăm că primii rezidenţi se vor instala în parcul industrial începând cu luna octombrie 2015. În conformitate cu scrisorile de intenţie existente, anul acesta se vor concesiona în jur de 50.000 de metri pătraţi. Taxa de administrare este de 1 euro/mp/an”, arată Iulius Dumitru. În aceste condiţii, veniturile estimate se cifrează la 56.250 de lei în 2015, iar cheltuielile la 606.250 de lei. Suma de 550.000 de lei necesară pentru a acoperi diferenţa între venituri şi cheltuieli a fost solicitată ca majorare de capital.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS