Economie

Pentru ce i-a cerut primarul din Runcu Salvei 500.000 de lei ministrului Finanțelor

Companiile care fac lucrări cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional au de recuperat de la stat 800 de milioane de euro. Banii există, a spus ministrul Marcel Boloș, dar este nevoie de o mai bună organizare a celor care fac plăți.

”Nu se pune problema ca România să nu aibă bani pentru finanțarea cheltuielilor curente. Este exclus acest lucru. Este o problemă la nivelul Programului Operațional Regional pe care o știe toată lumea: sunt datorii de 800 de milioane de euro – cred că a mai scăzut între timp soldul. Se pune problema unei oragnizări mai bune a acestei activități. Eu am început această reorganizare în martie, în acest an, când eram ministrul Fondurilor europene, dar sunt convins că ministrul Câciu va găsi o rezolvare a acestei probleme, din câte am înțeles, a fixat ca termen 1 septembrie ca să revină acest sold al datoriilor în parametri normali”, a spus Marcel Boloș la Băile Figa.

Primarul din Runcu Salvei, Anchidim Pavelea, care i-a cerut ministrului ajutorul întrucât are o datorie de 500.000 de lei față de o firmă care a făcut lucrări cu bani europeni în comuna sa.

”Anul trecut s-a dat Ordonanța 64 privind ajustarea prețurilor. Am făcut act adițional cu firma. Eram pe fonduri europene, iar de la OJFIR nu mi-au dat nimic și acum am arierate și factura de la firmă de 500.000 de lei. Am încercat să iau un credit de la Trezorerie și nu mi s-a aprobat fiindcă nu am lucrare în continuare. Lucrarea s-a terminat anul trecut. Vă rog să ne ajutați fiindcă altfel băgăm constructorii în faliment dacă nu facem acest lucru, dacă nu ajustăm cheltuielile. Pe PNDL s-a făcut ajustarea, dar cei de la OJFIR spun să ne dea Guvernul bani pentru acoperirea acestor cheltuieli”, a spus Pavelea.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a participat, joi, la Băile Figa, la inaugurarea Centrului social de zi din stațiune.

4 comentarii

  • Ajutati primarul,va rog!!Chiar banii aia erau spaga de dat!!Bolos,draga,nu sunt probleme cu cheltuielile curente?De aia luati 3 miliarde de euro imprumut pe luna de la camatari?Tic,tac,tic,tac,falimentul si incapacitatea de plata ne asteapta!!

    23
    1
  • Într-o țară normală comuna Runcu Salvei nu ar trebui să existe ci sa facă parte dintr-o UAT mai mare. La fel și comunele mici din zona de campie.

    37
  • Este un proiect în acest sens, comune cu minim 5 mii de locuitori și orașe cu 10 mii, 15 județe. Nu trebuie modificată Constituția pentru reorganizarea teritorială, se poate prin lege organică. Dar nu se vrea. De râsul curcilor avem comune-sat, Coșbuc, Miceștii de Câmpie, Poiana Ilvei, Runcu Salvei și Silivașul de Câmpie. Soluția este falimentul, adică fără bani de la Guvern, numai așa vor cere unificarea comunelor.

    25
    1
  • Comuna Runcu Salvei a fost înființată prin Legea Nr. 67 din 23 martie 2005, publicată în Monitorul Oficial Nr. 251 din 25 martie 2005, prin desprinderea satului Runcu Salvei de comuna Salva. Comuna Runcu Salvei este formată numai din satul de reședință cu același nume. Inafara de Runcu Salvei în județul Bistrița-Năsăud au mai fost infiintate comunele: Ciceu-Mihăiești (2005), Dumitrița (2002), Negrilești (2002), Poiana Ilvei (2003) .
    Cel mai grav este faptul că există comune care nu au resurse nici pentru acoperirea cheltuielilor de functionare a aparatului administrativ din primărie. Evident, se impune o reforma administrativ- teritorială trebuie să ducă reducerea numărului de judete după care intr-un timp rezonabil, să urmeze asocierea comunelor si nu la comasarea lor fortată, facută din birou după ureche.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS