Actualitate

Peste 40 de persoane au manifestat pentru „apărarea votului exprimat la referendum”

Peste 40 de persoane au manifestat, luni seara, la Prefectura Bistriţa-Năsăud, pentru „apărarea votului exprimat în mod democratic în cadrul Referendumului din data de 29 iulie 2012, pentru apărarea funcţionării în mod legitim a instituţiilor statului de drept şi împotriva preşedintelui suspendat Traian Băsescu”.

Manifestanţii, printre care au putut fi văzuţi dr. marius Pop, dr. Dan Ilieş, Silviu Nan, Gabi Cociş şi mulţi alţii, care s-au autointitulat Grupul de de Iniţiativă Civică “Protest ’12”, au semnat o petiţie pe care au depus-o luni, la Prefectura Bistriţa-Năsăud, în care au arătat că nu doresc revenirea lui Traian Băsescu în funcţia de preşedinte al României, prin „manipulare, dezinformare, intimidare, presiuni şi amestec în treburile justiţiei, ignorând voinţa populară majoritară a cetăţenilor activi şi a prevederilor constituţionale”.

Ei au arătat că rezultatele referendumului din data de 29 iulie arată „fără echivoc” faptul că „Traian Băsescu nu mai este şi nu pote fi preşedinte al României”.

„Ca şi cetăţeni oneşti şi responsabili îi rugăm pe membrii Curţii Constituţionale a României, pe domnul preşedinte Augustin Zegrean, concitadinul nostru să manifeste corectitudine în deciziile pe care le iau, să fie demni şi imparţiali, să judece cu justa măsură faptele, documentele dar şi situaţia existentă, cu responsabilitate asupra consecinţelor pe care le-ar putea avea o decizie injustă, asupra bunei funcţionări a statului de drept şi a viitorului unei societăţi democratice sănătoase”, au scris ei în petiţia pe care au citit-o şi luni seara în faţa Prefecturii Bistriţa-Năsăud.

Totodată, ei au cerut reprezentanţilor aleşi din autorităţile publice locale şi centrale, reprezentanţilor instituţiilor statului, Parlamentului şi Guvernului României „să respecte voinţa populară exprimată prin vot, să vegheze la apărarea democraţiei şi să respecte principiul separaţiei puterilor în stat”.

„Îi cerem lui Traian Băsescu prezentarea demisiei din funcţia de Preşedinte al României şi retragerea sa din toate funcţiile publice, până la rezolvarea tuturor problemelor sale din justiţie, neamestecul lui şi a sustinătorilor săi în exercitarea atribuţilor instituţilor statului, precum şi oprirea de urgenţă a campaniei de manipulare, dezinformare şi intoxicare a opiniei publice interne şi internaţionale, a oficialilor europeni şi american”, au scris manifestanţii în petiţie.

Luni seara ei au scandat „Demiterea!”, „Demisia!”, „Jos Băsescu!”, „Ieşi afară javră ordinară!” şi alte lozinci.

Totodată, manifestanţii aua fişat pancarte pe care au scris: „Opriţi anchetele staliniste!”, „Copiii mei sunt emigranţi, ai lui Băsescu sunt parlamentari şi imobiliari”, dar şi citate din Constituţia României.

Manifestaţia s-a încheiat fără incidente. Protestatarii şi-au dat întâlnire, marţi, la 12.00 la un nou protest.

       

3 comentarii

  • prieteni dragi , spuneti-mi ca visez si ca ceea ce vad nu e adevarat . va rog . nu pot sa cred ceea ce vad . oamenii astia nu stiu ce fac . pacat !!!

    • Nu visezi raul adrian, se întâmplă în România. Se supune la vot o deciziea a celor mai reprezentativi aleşi, parlamentarii. Se votează cu aproximativ unu la zece, 7,4 milione de cetăţeni trebuie să se supună unei minorităţi, iar la manifestare în favoarea democraţiei protestează 40 de cetăţeni, iar tu îmi sugerezi că suntem prieteni.
      În România se instalează anarhia, cine apucă de ciolan nu-l mai lasă iar căţeii latră pe alături cu coada ridicată, la cei care vor ca ţara să fie guvernată după votul cetăţenului.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS