Actualitate

PNL are un nou Birou Politic Județean. Cine face parte din structura de conducere

Biroul Politic Național al PNL a validat componența Biroului Politic Județean (BPJ) interimar al PNL Bistrița-Năsăud, propus de conducerea organizației județene, care are de la mijlocul lunii iulie președinte interimar unic, pe consilierul județean Robert Sighiartău.

Componența Biroul Politic Județean al PNL Bistrița-Năsăud este următoarea: președinte – Robert Sighiartău (consilier județean), prim-vicepreședinte coordonator – Ioan Turc, membri – Ioan Oltean (deputat), Stelian Dolha (deputat), Dorin Dobra (senator), Cristian Florian (senator), Traian Ogâgău (primar Sîngeorz-Băi), Vasile Silași (primar Chiochiș), Ioan Pavelea (primar Coșbuc), Grigore Țiolan (primar Feldru), Alexandru Anca (primar Ilva Mare), Flaviu Lupșan (primar Lunca Ilvei), Vasile Encian (primar Matei), Ioan Becan (primar Miceștii de Câmpie), Dumitru Costin (primar Negrilești), Ioan Mureșan (primar Nușeni), Viorel Clapău (primar Rebrișoara), Anchidim Pavelea (primar Runcu Salvei), Sorin Hognogi (primar Spermezeu), Ioan Dedean (primar Șieuț), Sorin Aurel Mititean (primar Șieu Măgheruș), Eugen Curteanu (consilier județean), George Gaftone, Dorin Vlașin (viceprimar Năsăud), Gheorghe Tuță (copreședinte PNL Bistrița), Sorin Hangan (copreședinte PNL Bistrița, consilier municipal), Florin Urîte, Valer Bindea, Doris Moldovan (consilier județean), Gheorghe Scuturici (consilier județean), Samuel Coman, Bogdan Rusu, Nicolaie Gîvan, Ovidiu Udrescu, Doina Filipoiu, Ioan Ropan, Cosmin Wechter, Octavian Ganea, Vasile Dumitru, Florin Oltean, Mihai Mureșan, Doina Frumos, Dănuț Cihărean, Gavrilă Frișan, Ovidiu Vermeșan. Membri de drept: Florin Moldovan (consilier județean), Diana Morar (copreședinte OFL BN), Gabriela Montoiu (copreședinte OFL BN), Ovidiu Florean, Paraschiva Gal.

Urmează desemnarea unui nou Biroul Politic Municipal al Organizației PNL Bistrița, implicit alegerea unui președinte interimar unic.

Conform conducerii centrale a PNL, până în 15 august toate filialele judeţene trebuie să trimită propunerile privind candidaţii la parlamentare, urmând ca până la 1 septembrie şi Biroul Politic Naţional să se exprime cu privire la componența listelor. În prima sa conferință de presă după desemnarea ca președinte al PNL BN, Robert Sighiartău a spus că până în 5 septembrie listele trebuie să fie gata, pentru a putea începe campania.

25 comentarii

 • Parca Oltean nu mai avea voie in structurile conducerii judetene…Nu se lasa croco.Asta si Base ,is ca paduchioasa in fundu’ fantanii.

 • Un birou slab reprezentat de Municipiul Bistrita. Cred ca au inebunit, ce vor sa dispara PNL din Bistrita! Au pus oameni slabi, sforari si fara conduita. Omeni care sa voteze la comanda si fara principii. Batalia este ptr toamna, senat-camera. ( Nu intra in discutie primarii si cativa membrii adevarati ai fostului PDL care nu pot fi dusi cu zaharelu).

 • Ce cauta Oltean in Biroul Judetean? Nu ar fi fost corect sa astepte pana isi rezolva problemele din justitie, mai ales ca este dat in judecata proaspat?
  Nu exista un cod moral de integritate?
  E doar dovada ca actualul presedinte e doar o unealta. Lasand la o parte faptul ca o pozitie de presedinte de judet al PNL ar trebui sa fie ocupata de un om de o anumita statura…

  • PNL actual e mai putin valoros decat era PNL singur sau PDL singur inainte de unificare.Acum e un fas.

 • Mai mult de jumatate din biroul judetean anterior a fost pus pe liber cu toate ca ei au fost alesi fara ca pseudo presedintele asta sa fi tinut macar o sedinta de birou judetean in urma numirii lui, fara ca el sa aduca la cunostinta criteriile dupa care unii raman si altii valea, fara sa le multumeasca celor care nu mai sunt si ce e cel mai grav fara sa il intereseze cu toate ca e constient ca in proportie f mare jignirea adusa acestora ii poate genera renuntarea lor in a se mai implica poate chiar demisii in lant din partid. E ingrozitor ce a ajuns PNL la Bistrita.

 • Pe 29 iulie, deputatul Ioan Oltean a fost trimis de procurorii DNA în judecată pentru „săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, fiind vorba despre terenul de la Pitești cumpărat pe 27 noiembrie 2009 de Rotaru Mihai cu 750.000 euro. El a primit în 2010 suma de 108.932.000 lei, sumă acordată drept despăgubire de ANRP, iar terenul în cauză ar fi fost supraevaluat cu suma de 98.780.835 lei (de 10 ori față de prețul real).
  Asadar, cauta Olteanu in Biroul Politic Județean al PNL Bistrița-Năsăud? De ce nu se respecta criteriile de integritate? Este un gest sinucigas din partea PNL Bistrița-Năsăud.

  • Bai Goguta ori Gagauta dar idiot mai esti! Singurul om care a facut opozitie intre toti oportunistii astia a fost Dolha. Nu Gropari. au fost pe rand Tinteanu si clica, cei care au rupt o halca buna din PNL in goana lor dupa functii. Si apoi a urmat Oltean cu florianii, ionathanii si toti baietii lui de casa. Ei au desavarsit ingroparea PNL-ului.Si sa nu-l uitam pe Turc cel care a facut tot ce a putut sa puna iar mana pe partid. Si areusit sfarleaza ui Atanasiu. PNL a ajuns o caricatura de partid.

 • Organul de conducere suprem al oricărei organizații este Adunarea Generală, care prin alegerii desemnează un birou ce are rolul de a conduce între două ședințe ale AG. La partidele politice nu se întâmplă așa, activiști ce trebuie să fie purtătorii de drapel ai doctrinei politice sunt ignorați, în consecință sunt ignorați și membri de partid. Membri de partid nu au nici un cuvânt de spus când sunt selecționați candidați, aceștia odată aleși devin automat membri în biroul politic, deci cu putere de decizie. Printr-o gravă confuzie între funcția administrativă ce califică un candidat în alegerile locale și funcția politică ce este guvernată de doctrina unui partid, avem o lipsă totală de diferențiere a partidelor după doctrinele politice, ce nu sunt decât aclamate nu validate de activitatea politică.

 • Partidul lui pește prăjit.Amărâții ăstia nu scot în toamnă nici 10%. Care erau cât de cât bărbați în partid i-au îndepărtat,au rămas numai petarde.

 • Stimati cititori, din componenta acestui birou fac parte cei doi conducatori judeteni ai PNL (Sighiartau si Turc), parlamentarii PNL, primarii alesi la alegerile locale (si vechi dar si mai noi), E.Curteanu (liderul consilierilor judeteni), avocatii Gaftone si Morar, copresedintii PNL Bistrita (Tuta si Hangan), consilieri judeteni si locali din judet, Florin Moldovan (presedintele de la tineretul PNL) si lista se continua dupa cum observati pana la ultimul membru. Care sunt petarde ca nu inteleg??

  • Si toti astia au facut patru ani opozitie PSD- ului de s-au rupt. Altceva decat sa si-o traga la gioale intre ei, sa-si faca calcule pentru functii si influenta nu am vazut. Acum se inghesuie unii pe altii sperand la o ipotetica guvernare si trasul sforilor. Ce ziceti de un scor sub zece in BN?

  • Partidele ar trebui să fie niște nuclee al consistenței doctrinare, aleșii, personalități ce ajung în slujba comunității, dar care acceptă arbitrajul acestui nucleu. În consecință o conducere ce este validată de alegătorii ne membri de partid nu pot creea un nucleu, ei fiind mereu într-o competiție din care lipsește arbitrul. Când aleșii ignoră valorile doctrinare devin precum electroni liberi, migrează. Doctrina liberală este prin definiție cea care recunoaște și impune vârfuri ale societății, dar fără acel nucleu, pe aceștia în timp îi regăsim în alte partide.
   Probabil uni scăpați de forța centripetă ciocnindu-se cu cei asemeni lor, fac mici scântei asemeni unei petarde. Fiind la periferia sistemului nu au înțeles forța doctrinei, energia nucleului.

  • Ba ionele zici ca esti dus ca Ionathan cu steaua nordului la colindat. Hiba e pustiulica-presedinte ajuns fara niciun merit la bucate si pe cale sa ajunga parlamentar. Naiba stie de ce. Si desigur caricatura aia de Turc pe post de micul Bonaparte expirat care o sa ajunga si el parlamentar probabil doar pentru ca a tras sforile bine cu nasu-mare Tase si i-a inebunit pe toti ca el e salvatorul PNL. Mai degrabaastia doi sunt groparii unui partid chinuit care numai alternativa la PSD nu poate si nu stie sa fie. Iar biroul asta e o facatura din pix.

  • Când există potențial, adică ciolan de ros, electronii chiar dacă se resping între ei intră în fluxul de curent. Groapa de potențial unde ei își dau cu capul de pereți nu este evidențiată în politica noastră, se roade de zor viitorul nepoților noștri.

 • ieu sper ca domnul Ioan Oltean să revină în fruntea țării noastre fiindcă iel ie cel mai de vază politician al județului nostru. Doamne ajută!

 • DORIS arata putin respect pentru populatia acestui oras si TE ROG retragete de pe lista si din politica pina mai poti tine putin capu sus .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.