Politică

PNL a cerut Biroului Electoral Central renumărarea voturilor la Bistrița

Președintele organizației municipale a PNL, viceprimarul Sorin Hangan, anunță că liberalii au contestat la Biroul Electoral Central (BEC) decizia Biroului Electoral Județean Bistrița-Năsăud care a oprit renumărarea voturilor la cererea PSD. ”Acum totul depinde de București, de BEC! Din punct de vedere procedural, juridic este ultima șansă“, a scris Hangan.

”Oameni cu suflet liberal,

Indiferent că sunteți membri PNL sau simpatizanți aveți credința că doar „prin noi înșine” dreptatea și adevărul vor învinge.

Votul a peste 15.000 dintre dumneavoastră, cetățeni ai Bistriței, pentru care vă mulțumim din tot sufletul, și grija față de rezultatul real al alegerilor arată că PNL este un partid al OAMENILOR adevărați.

Am evitat ca partid să postăm în presă, căruia îi mulțumim pentru spiritul deontologic, sau pe rețelele de socializare munca depusă pentru a contesta rezultatul alegerilor locale pentru Primăria Bistrița până nu am avut ceva concret.

În acest moment, suntem în situația în care colega noastră deputatul Diana Morar a trimis contestația la Biroul Electoral Central în care cerem renumărarea voturilor! În prealabil, Biroul Electoral Municipal a admis contestația noastră de renumărare a voturilor, însă Biroul Electoral Județean a admis contestația PSD-ului de a respinge decizia Biroului Electoral Municipal.

Acum totul depinde de București, de BEC! Din punct de vedere procedural, juridic este ultima șansă, iar bistrițenii trebuie să fie siguri de rezultatul votului lor!

Într-o societate bazată pe respect și corectitudine, nimeni nu ar trebui să înceapă un mandat asupra căruia să planeze o suspiciune.

PSD și candidatul acestui partid ar trebui să știe și să fie primii care să-și dorească acest lucru!

Cred în continuare că dreptatea, democrația și adevărul sunt în noi, bistrițenii!

ACASĂ, în orașul nostru, nu este loc pentru minciună!

Dumnezeu să vă binecuvânteze!”, a scris Sorin Hangan.

49 comentarii

 • Fără RENUMĂRAREA tuturor voturilor de la toate secțiile de votare, Lazany NU ESTE primar LEGITIM, numărul consilierilor locali, județeni, NU sunt LEGITIMI.
  Moldovan și DICTATURA lui PeSeDistă, ne FURĂ viitorul, ne FURĂ firava democrație.
  TOȚI cei care vă opuneți RENUMĂRĂRII voturilor sunteți niște HOȚI ORDINARI!
  Suciule, Lazany, Moldovan – cereți RENUMĂRAREA, VERIFICARE tuturor buletinelor de vot, verificarea concordanței înregistrărilot din sistemul electronic cu numărul voturilor consemnate, verificarea existenței REALE a persoanelor care apar că au votat.
  Voi JUDECĂTORI, justiție, organe ale STATULUI care trebuie să apărați legea, respectarea ei, aveți datoria să vă AUTOSESIZAȚI. Sunt prea multe indicii care susțin fraudarea alegerilor. Voi păziți doar PSD și interesele lui? Pe noi, cei care avem alte opțiuni politice, cine ne reprezintă, cine ne apără interesele legitime, în fața FURĂCIUNILOR PSD?
  Moldovane, Lazany, Suciule, RUȘINE să vă fie.
  Știm că aveți obrazul gros, mai știm că voi știți că după o săptămână acest incident se va uita, nu va mai ocupa prima pagină a ziarelor dar ce nu știți voi de data asta, este că lucrurile nu vor rămâne așa. NU vom renunța, ne vom organiza, nu aveți LEGITIMITATEA în administrarea Municipiului, al Județului. Să aveți câștig de cauză cu 1000+ voturi dar să fie REALE, NU FURATE!
  La RENUMĂRARE, vor fi prezenți atât reprezentanți ai partidelor, cât și Observatori Externi.
  RENUMĂRAREA voturilor, VERIFICAREA concordanțelor celor înregistrate în sistem cu cele consemnate!
  ASTĂZI!!!!!!
  Toni Greblă, credeți că degeaba a fost numit în funcție?

  81
  73
  • Acuma ce să spuneți și voi! În loc să fi făcut și Turc un minim efort de campania! Dacă nu era Robert să îl tragă după el nu lua nici 20%! Normal ca e disperare! A dus PNL in cap cu aroganța și prieteni! Oricât s-ar vrea nu se mai poate ! A pierdut pe mana consilierilor și prietenilor …. De ce să se renumere? Au avut reprezentanți în secție? Au avut! Au contestat PV? Nu! De ce? Pentru ca era corect! De ce nu poate recunoaște ca a pierdut și ca a pus la pământ PNL-ul Bistrița? Este foarte legitim! Perfect legitim! Suntem convinși ca dacă ar fi fost invers rezultatul nu ar mai fi cerut renumărarea!!!

   67
   26
  • Robert ul puly. Mulți au ales cu el din invidia față de dl Moldovan și nu din simpatie față de pocă. 48 de mii pe dracu

   18
   9
  • Gata …S-a terminat cu democrația in România…nu mai e Turc primar și ne dau ăstia afară din NATO ,UE și de la ONU.Bine că am scăpat de sanctiuni in 2020 cand psd a câstigat alegerile parlamentare și emanatul pnl a dat formarea guvernului liberalilor.Johanis a anulat vointa a 3,5 milioane de români ,erata de la referendumul cu demiterea lui Basescu ,a anulat voturi ale aproape 8 milioane de votanti .Nu e nici o fraudă că doar nu s-or fi coalizat sute de oameni din orasul ăsta inclusiv reprezentantii pnl plus ai celorlalti adversari electorali,cu judecatori la un loc ,sa comită fapte penale doar de dragul lui Lazani si ca nu il plac ei pe Turc.De aia a disparut respectul pentru orice institutie in tara asta si nu se respecta nimic.Toti contestă,sunt experti.Ia mai mergeti la munca ,unii,impreuna cu Turc in timpul ramas până la 27 septembrie sa isi aduca aminte lumea de el ca de un primar care a terminat proiectele .Turc și echipa lui au datoria asta fata de bistritenii care l-au votat si in 2020 si acum.Daca Lazani nu iși va vedea de treabă in mandatul lui va pierde si el tot la 8 voturi .

   12
   1
  • Ai mare dreptate.Sigur ca nu-i inca ci doar dupa ce va fi investit oficial.Deocamdata e doar primar ales

 • Nu inteleg dece se opune un partid cu atata vehementa sa se renumere voturile?
  Daca stii ca este totul corect pai lasa-i sa numere 4 ani de acum inainte ca tot asa va iesi…
  Sau nu?

  79
  9
 • PRIN NOI INSINE
  Maret crez!
  Doar ca voi cei care astazi va ziceti liberali sunteti departe de semnificatia lui, ceea ce va va duce la disparitie. Amintiti-va DOAR de ultimii vostri lideri impusi de aiurea in nici un caz emanati din crezul si miscarea liberala …Johannis, Catu,Ciuca…..Ultimul cu adevarat liberal a fost Crin Antonescu pe care l-ati mazilit. Sau v-a tradat. Nu stiu.

  46
  9
 • Art. 228 Furtul | Noul Cod Penal actualizat 2024

  (1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

  (2) Fapta constituie furt şi dacă bunul aparţine în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârşirii acel bun se găsea în posesia sau detenţia legitimă a altei persoane.

  (3) Se consideră bunuri mobile şi înscrisurile, energia electrică, precum şi orice alt fel de energie care are valoare economică.
  ………………………………………………………………………………………………………………………..
  ÎNSCRISURILE, sunt bunuri mobile și aparțin celui care le-a primit.
  Orice faptă/acțiune care vitregește o persoană de bunurile mobile care i-au fost atribuite/dedicate, este FURT.
  Organele statului au datoria ca la sesizarea cetățenilor cu dovezi reale în ceea ce privește fapte, date, evenimente, acțiuni, care toate conduc, susțin existența unui furt, au DATORIA să se autosesizeze.
  Nu există nici o lege, prevedere legislativă generală sau specifică, prin a căror prevederi să se poată mușamaliza FURTUL.
  Faptul că s-a pus virgula după sau înaintea punctului, nu reprezintă un motiv întemeiat pentru a nu aproba RENUMĂRAREA, REVERIFICAREA voturilor, asta doar dacă președinții respectivelor comisii nu sunt și ei la rândul lor, numiți și SUBORDONAȚI PeSeDe-ului.
  Organele statului, alea care mai sunt dacă mai sunt și care să nu fie SUBORDONALE PeSeDe-ului, să-și facă treaba!

  26
  14
 • Chiar nimeni din PNL (BN) nu isi asuma esecul? Toti membri si simpatizantii PNL ar trebui sa se intrebe cum de s-a ajuns la acest rezultat. Nu alegatorii sunt cei vinovati. Cu cat mai repede isi va asum cineva raspunderea pentru ce s-a intamplat la Bistrita si in judet cu atat va fi mai bine pentru PNL. O spun din simpatie.

  42
  13
 • Amândoi sunt nişte ” valori autencice ” ale democrației noastre originale cu proiecte neînghițite de Bistrițenii care acum se bat ca chiori pentru ciolan.

  20
  6
 • mai oameni buni
  nu ne oprim din furaciune,hotie,minciuna si linsare/tradare
  O AVEM DE PESTE 2000 DE ANI IN SANGE SI NEAM!
  NU VREM CULTURA,NU VREM EDUCATIE,NU VREM SA FIM CU COLOANA ,CU CARACTER!……….,DELOC?
  NU VEDETI CA TOATA EUROPA NU NE VREA
  TARA NOASTRA A AVUT CONDUCATORI SI AM APLICAT CE SPUNEAM MAI SUS!
  ROMANIA TREZESTE-TE!

  23
  6
  • Mă tot întreb unde-i Robycă o fi la aqua bis la fratele Macarie o fi la Rareș rujatul?partid de câ…t pornesc umăr la umăr la ciolan iar mai apoi după ce se văd cu saci-n căruță își ia fiecare partea și ne pun pe noi fraierii să ne spurcăm fără ca noi adică fraierii să conștientizăm că ei de fapt și-au atins scopul,corb la corb…

   24
   6
 • Am votat cu Lazany dar dacă cei de la PSD refuză să se afle adevărul și au contestat renumărarea voturilor, atunci Lazany nu mai este primarul meu și nu merită să fie primar.

  50
  17
  • bravo!
   in sfarsit un om cu coloana!
   hai oameni buni-Bistrita a fost o „floare” nu struti si mere din metal si beton!

   17
   9
  • @Mangleala

   Tu chiar crezi că toți cei care l-au votat pe Lazany sunt împotriva renumărării? De ce ar fi?

   7
   2
  • Ce te-ai activat metalurgistule…vezi că incepi să incurci nick urile.Iți cer ăștia avansul la ,,consultanță inapoi.

   3
   1
 • Măi băieți…voi nu vedeți că nici psd și nici pnl nu vrea cu adevărat renumărarea voturilor? Poi dacă la o singură secție l-a Rodica i-au umflat 51 de voturi si la Stan 87 voi vă dați seama ce iese per total?Voi uitați că la București,acolo de unde se trasează tot,psd si pnl sunt de mânuță? O să se liniștească apele atunci când Turc va primi asigurări ca Sigartău nu îi va locul la presedenția județeana pnl.Va recunoaște cu sportivitate succesul lui Lazany ,că altfel il sună Ciucă ,seful suprem al pnl și face cu el cum a făcut la inaugurarea podului de la Beclean.Îi spunea că îl place de el că l a salutat pe Radu.Sau la conferința de presa de la sediul pnl cand a spus că îi place cum arată Valea Bârgăului ,unde totî primarii sunt psd.

  15
  5
 • La diferențe mici intrare candidați voturile trebuie renunarare.
  Nu doar la 8 voturi diferență, dar și dacă era 100 voturi diferență, tot mică ar fi fost!

  Probabil ca se va descoperi ca unele voturi anulate, de fapt erau valabile.
  Ca unele voturi valabile, au fost anulate
  arc.
  Nu totul este alb sau negru. Depinde de interpretarea urmei ștampilei pe foaie, a fost pe linie, înăuntru, afară?
  A pus ștampila prea tare, de se vede și pe partea cealaltă a foii?
  A închis foaia de vot imediat, înainte ca cerneala să se fi uscat, și s-a luat cerneala și pe cealaltă foaie?

  Sunt mulți votanți prosti si beți care nu știu cum se votează corect!

  14
  14
  • Dă-le apă la moară…Că după aia ies politicienii și spun că alegătorii sunt de kă kat.Pnl isti vor spune că 15.000 care au votat cu psd sunt proști și beți iar psd istii invers.

   10
   2
  • Și totuși, ce-au făcut reprezentații partidelor, inclusiv ai PNL, în secțiile de votare?
   Au semnat cu ochii închiși procesele verbale?
   Bașca, au fost și plătiți pentru asta!
   Așa că, vb.aia, ciocu mic…!😁

   25
   5
  • Nu prevede legea așa ceva. Nu uitați, după cum spuneți dumneavoastră, votanții „proști” și „beți” înclină balanța și nu filosofii care „au dat gaura la macaroană”.

   4
   2
 • Am cateva intrebari :
  1. De ce nu a iesit Turc in presa ? Pe unde umbla ? A disparut si asta ca si Iohanis ? S-a dat la fund ?
  2. De ce nu mai posteaza nimic pe Tiktok ? pana acum eram bombardati de filmulete in care # sepoate, gropi, piscine si alte proiecte ,, reusite” …, bine ca el nu poate,,3.85”.Asta-i alta treaba dar nu comentam acum.
  3. De ce Raul, consilierul, si-a sters conturile de socializare ? Fotoghin , nu mai faci poze ??? mai ai 3-4 luni in care ar trebui sa-ti ceri scuze de la toti angajatii primariei, pe care i-ai suparat sa nu te scoata in suturi afara din primarie.
  S-a cam terminat cu #sepoate, ca in 4 ani nu a reusit sa faca nimic.

  34
  5
  • In 3-4 luni pana la finele mandatului actual Turc v-a trebui sa faca curatenia de toamna definitiva in primarie, sa inceapa epurarea pe care din gentilete nu a facut-o, de la mic la mare, doamne de companie, pupisticuristi, slugoi, Tradatori, lingai, acoliti, ciumati, drogati, hoti, perversi, cu masti si fara masti – dupa el si prin el, birourile primariei sa ramana goale si Curate cu cei ce-si merita pe buna dreptate locrile de munca.

   16
   5
  • Mi se pare ca l-am vazut pe strada bolborosind :8 voturi,8 voturi,8 voturi…
   (Doua lozuri-Lefter Popescu: viceversa,viceversa,viceversa…….)
   Mai liberalilor ar trebui sa spuneti saru’mana PSD-ului ca a intrat la guvernare ca acum erati de manuta cu USR-ul si va puneati problema daca reusiti sa treceti pragul electoral

   15
   2
  • ati mai vazut de ieri vreun muncitor prin oras? vreo sapatura? vreun tuns de iarba, vreo trecere de pietoni in lucru?? nu !!! da, v-ati prins a trecut ziua votului si si-a reluat dl Turc obiceiurile.! altii se lupta ptr el sa mai puncteze politic ceva! el bine mersi isi asigura poate prietenii pe posturi, concursuri, ca mai are vreme 2 luni si sa ii lasa calduti. In rest Bistrita e in praf…..din nou.sa se renumere sa se convinga. adevarul e unul singur.ori sa…ori sa

   7
   2
 • Își căutau diplomele pe google și imprimantè performante.Numa că peeeseediștii diabolici le-au tăiat netu’.Nici tik tokul n-a mai mers …

  12
  4
 • Ce nu se înțelege? Aici bătălia este la disperare, la rupere, adică la propria lor existență! Când nu știi nimic, când nu ai niciun skill, îți rămân 2 alternative pentru a duce o viață bună (conform lui Osho):
  1. Ori te faci politician.
  2. Ori te faci popă / pastor.

  15
  2
 • Daca Turc era un primar destoinic nu se ajungea în situația asta, sa se agate că disperatul de câteva voturi. Uitati-va la Beclean și Năsăud. Pentru tot ce se întâmplă Turc e de vina sută la sută. Că alții nu vor să se numere voturile e de mai mică importanță, nu trebuia să se ajungă aici. Sper să piardă, să plătească pentru asta.

  19
  6
 • Ia mai pupatii-n-dos pe pesedisti! Nu stiti sa pierdeti! Ati uitat de alte vremuri cu Base in frunte ce misculatiuni ati facut! Nu ca as fi de acord cu unii dintre ei!
  Si acum de ce va legati si tineti mortis de os! Ati avut timp 4 ani de zile sa demonstrati ca sunteti tari si mari! Fatalailor! Cate primarii ati castigat? Cate primarii ati pierdut! FATALAI SI LA NIVEL NATIONAL !!!
  Hotii striga hotii !

  16
  13
 • Daca domnul Turc transforma doar 10%din VOM in AM, acum era iar primar. Din pacate nimic semnificativ in cei 4 ani, nu tu strazi asfaltate, nu tu restructure primarie, nu tu digitalizare, nu tu L Rebr., nu tu izolare locuri, etc.Nu a putut omul mai mult!
  Rusinos sa pierzi primaria unui oras ca Bistrita din postura
  de primar, vina e numai a lui!

  11
  3
 • Faptul ca dl. Turc a pierdut este exclusiv vina lui si a politicii pe care a dus-o.
  Moldovan la Beclean nu a avut nici o emotie.
  Vlasin la Nasaud nu mai zic.
  De ce la ei se poate si la noi nu?
  Am ajuns ca municipiu sa ne dorim sa ne unim cu Nasaudul, poate poate ….
  Daca faci lucruri pentru comunitate, oamenii vad si te apreciza.

  14
  2
  • Marțian nici nu se pune problema ca-să ne unim cu Becleanu deoarece ăia din Beclean nu ne primesc vezi numai ce specimene sunt în Consiliu Local Bistrița.

  • La Beclean, Năsăud și Romuli, primarii în funcție le-au dat contracandidaților „Bătuta cu strigături în Bărbuncul de la Sălcuța”, sute de voturi peste… Ce contestații, se ascund prin unghere și se pregătesc să facă un pas în spate, demisia de onoare din fruntea partidului și să lase pe alții să resusciteze pentru viitoarele alegeri. Așa-i jocul democratic. Ai câștigat continuă, ai pierdut continuă dar, „unde-ți taie coasa” ! Vulgul, plebea, întotdeauna are dreptate…

   5
   1
 • Este cel puțin ciudat nu spum imposibil ca chiar primarul în funcție să fie furat , deobicei primarul în funcție fură la vot fiindcã ” el este la butoane” aşa cum spunea Lazany pe altă temă.

  5
  2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.