Politică

Ioan Turc: Este sigur că procesul electoral a fost viciat sau chiar fraudat

Primarul în funcție al Bistriței, Ioan Turc, președintele PNL Bistrița-Năsăud, a transmis un mesaj cu privire la alegerile locale din 9 iunie.

Ioan Turc a postat pe pagina sa de Facebook:

”Le mulțumesc bistrițenilor pentru susținerea acordată prin vot în data de 9 iunie 2024! Încrederea dumneavoastră ne arată că tot ceea ce s-a făcut în oraș este pentru dezvoltare și continuitate.

În acest moment, nu se cunoaște cu certitudine câștigătorul competiției electorale, dar am încredere că BISTRIȚA VA RĂMÂNE ACASĂ!

Ceea ce s-a întâmplat cu rezultatul votului bistrițenilor în data de 9 iunie 2024 este încă pus sub semnul întrebării, planând suspiciuni legate de consemnarea corectă a rezultatului votului în mai multe secții, în care: nu se închid cheile de control pe procesele verbale, există mai multe variante de procese verbale cu date diferite, există inversări în constatarea și transmiterea rezultatelor, voturi valabile anulate, voturi lipsă constatate în procese verbale, procese verbale încheiate în afara secției de vot prin neglijența președinților de secții, procese verbale nesemnate de membrii din secții.

Mai mult, procesul verbal de constatare a rezultatului pentru funcția de primar al municipiului Bistrița nu se închide pe cheia de control. În aceste condiții, este sigur că procesul electoral a fost viciat sau chiar fraudat.

Partidul Național Liberal, prin deputat avocat Diana Morar, a exercitat toate căile legale și procedurale de atac, pentru a se constata REZULTATUL REAL ȘI CORECT al alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Bistrița.

În acest moment, așteptăm decizia Biroului Electoral Central asupra contestației formulate.

Am întreprins toate aceste demersuri legale pentru ca voința dumneavoastră, exprimată prin vot, să fie respectată. La o diferență aparentă de 0,02% între principalii contracandidați, renumărarea voturilor este singura modalitate pentru aflarea adevărului și pentru ca Bistrița să aibă primarul pe care l-a votat!”.

Etichete

47 comentarii

 • Doar o întrebare! Nu se mai mișcă nimic la șantierele bistrițene? Nici un muncitor?? S-a întâmplat ceva?

  96
  18
  • Turc le mulțumşte în spacial celor din blocul Dallas şi de pe Tărpiu care au venit masiv la procesul de votare cum spunea cineva aici 😂

   89
   11
  • @ion Nu, ei stau la rând pentru a merge la bazinul olimpic de la marginea oraşului datorită , distanței mari până acolo dacă se pornesc de acum până ce este gata bazinul au şansa să ajungă acolo . Cei ce se vor plictisi pe drum pot să se oprească la sania pe şine.

   55
   11
  • Sunt la numaratul voturilor… au fost tot felul de incompetenti care habar nu au de matematica la numararea voturilor si la completarea formularelor… la tv se vad tot felul de nereguli grosolane. La noi cine striga mai repede ca e primar ala iese si gata. Dupa 30 de ani avem niste scrutinuri de toata jena.

   19
   4
  • @boby, eu spuneam asta…. 😆
   In alta ordine de idei se pare ca fostul primar nici macar nu-si pune problema de ce nu a fost cu o majoritate confortabila si ca 15000 de locuitori i-au dat placuta suedeza votând o persoana de care au auzit prin presa si care a declarat sus si tare ca nu e politician ci manager si nic macar n-a avut ipocrizia de a minti si promite basme în campanie doar ca sa dea bine la alegatori.
   In mintea lui (aia putina si atrofiata de munca depusa la stat unde criteriile de performanta sunt doar chestii abstracte însirate pe hârtie) nici acum nu realizeaza ca n-a facut aproape nimic în 4 ani de mandat.
   La groapa din Decebal se lucreaza la „suprafata” de 2 saptamâni si parca nu se vede nimic concret.
   Pietonii traverseaza ca-n India, trotuarele sunt praf, accesul la piata din bulevard prin spatele cladirii Odyseea este „marcat” de niste gropi de toata frumusetea – cu toate ca s-a turnat asfalt recent, cei de la MIS care „muncesc” o fac într-un haos organizat printre masini si pietoni – e un miracol ca înca n-a murit nimeni!
   Asta e conceptul primarului de #sepoate, si #separe ca a ramas pe dinafara.
   Când o sa înteleaga ca cetateanul trebuie pupat în fund si consultat înainte de a demara fantezii personale si pe care le plateste din banii altora atunci poate ca o sa aiba sansa de câstig la alegeri.
   Primaria nu e pe persoana fizica, postul se obtine prin votul celor pe care ar trebui sa-i reprezinte si sa-i întrebe asupra proiectelor pe care vrea sa le demareze.
   N-a întrebat pe nimeni daca vrea pasaj subteran în Decebal sau la Winmarkt, la proiecte de asemenea amploare ar trebui consultati si fraierii care se înghesuie pe 3 ianuarie la plata taxelor si impozitelor locale.

   27
   11
 • Daca a pierdut alegerile , a facut-o pe mana lui.
  Nu a stiut ca politician sa reamintesca bistritenilor (tot din 2 in 2 saptamani) ca tot disconfortul creat de santierele din Bistrita (sa nu uitam de pistele de biciclete ), se datoreaza proiectelor lansate in executie de PSD si o parte finalizate in mandatul sau.
  Ca politician l-a luat gura pe dinainte cand a promis o restructurare a primariei (mai usor facea centura Bistritei).
  Cel ce o va face, ori nu e nascut inca ori nu e roman.
  Ca administrator a gresit nefiind suficient de ferm cu cei care prestau servicii pe proiectele mai sus amintite,a ramas legat de o singura firma (ombilical as putea zice) , de unde si interzierile aparute.
  Ca admininistrator dar si ca om politic a persistat in gresala facuta de predecesorul sau legat de urmatoarele proiecte: partia de schi si cel mai grav groapa din Decebal. La groapa trebuia sa renunte (chiar el a declarat ca ar fi putut sa o faca) iar cu partia de schi , consider ca erau proiecte mai importante de finalizat si nici un caz sa caute el sa efienticizeze o investitie proasta.
  O alta bulina neagra a fost nefinalizarea colegiului Liviu Rebreanu, poate fi convins ca liceenii de aici, cei ce au implinit 18 in ultimi 4 ani nu s-au numarat printre simpatizanti lui.

  Indiferent cine va fi primar, vom avea tot o primarie dodoloata (doar schimbata din galben in rosu) , proiecte fanteziste care vor fi facute la suprapret, aceasi circulatie nasoala prin oras si o multmime de promisiuni desarte.
  Toate acestea se vor intampla daca vom avea pace, altfel veti surprinsi , cati din bugetari de azi vor fi emigranti de maine.

  89
  40
  • Ce să facem dacă timp de 30 de ani în Bistrița numai ipotenți am avut.
   Alți din toată țara au putut să-şi facă centuri, autostrăzi şi aeroporturi şi noi tot pielea de la roata de ştraif suntem.

   Pentru eliberarea traficului din Bistrița prioritatea absolută este construirea centurii Bistriței pe lângã Şieu Măgheruş – Sărățel – Monariu – Budac – Livezile.

   https://timponline.ro/de-azi-noapte-se-circula-pe-varianta-de-ocolire-a-orasului-beclean/

   55
   7
  • Primarul Turc a pierdut mult in momentul in care a crezut orbeste in lacusta, care l-a imbrobodit cu povesti de adormit copiii ca ea face strand, ca face groapa din Decebal ca face linii verzi si cai verzi.
   A gresit ca nu a decimat din sefi desi a fost promisiune electorala si a gresit pentru ca nu a dat afara pe nimeni dintre cei care trebuiau sa se asigure ca lucrarile si santierul vesnic din oras se vor finaliza la timp.
   Se poate adauga la lista, numitul Raul care l a tras cat se poate de mult in joooos si care se stergea la cur cu toti sefii din primarie. Sefi care n au svut curaj sa isi spuna parerea domnului Raul de frics pierderii scaunelor.
   Sunt multe de spus….
   Aviz, domnule viitor primar oricare vei fi, sa te tii de promisiuni macar un sfert din ceea ce promiti si ia-ti consilieri personali persoane cat de cat cu scoala nu chitibusari.

   49
   15
  • @sania–-
   2015-„Primarul Ovidiu Crețu și directorul general al SC Kranz Eurocenter SRL, Corin Boian, au semnat contractul de execuție a lucrărilor de amenajare a pârtiei de schi🎿🛷 plus utilități din ‘Complexul Wonderland’ – Unirea, valoarea contractului fiind de 24.213.123 lei. Firma Kranz va face lucrările în asociere cu SC Elcompet SRL, echipamentele fiind asigurate de Doppelmayr (Austria), unul dintre marii producători de instalații de transport pe cablu.(Wonderland
   20 august 2015, )
   https://timponline.ro/contrractul-de-executie-a-partiei-semnat-cand-se-va-putea-schia/
   24213123 lei/ 4.941.453,67 euro-

   10
   5
  • speram ca noul primar sa faca o restructurare a organigramei pe criterii de performanta, sa verifice transferulrile si angajarile din ultimii 3 ani, iar daca acestea au adus neamuri, prieteni, sinecuri care habar nu au pentru ce sunt platiti sa ii pofteasca la plimbare, sa se pastreze profesionistii cu experienta si sa vina tineri care pot face fata unui volum de munca intens.Sa se faca acel audit promis, da pe bune la toate contractele incheiate, cu cine, de ce, cum, proiectele etc…..si sa existe un moment zero de la care sa se reporneasca primaria. Primaria sa nu mai fie o fortareata unde stai umil in hol sa vina un fucntionar platit de tine sa te bage in seama.sa vedem primarul in teren, consilierii la treaba, sa vedem trageri la raspundere unde e cazul etc.Ca la spital. luna si bec!

   7
   0
  • Vine managerul și începe pasaj subteran Tarpiului ..str Gări.. Centura Bistriței dupa a cărei finalizare, va începe linia de tramvai Viisoara -Unirea pe Independentei..Biserica Evanghelica..Palatul Prefecturi..Han ..Unirea. un proiect care va schimba Burgul Bistrița. Pasajul subteran Decebal va avea laude și din partea PSD, au fost toți din psd Bistrița Năsăud de ce nu au avut ei acest mandat trebuie sa recunoaștem asta una. Tot ce este posibil ca managerul SJ Bn,sa refuze postul de primar căruia ia fost impus de uni din psd pe lipsa unui candidat politic care nu a fost în psd Bistrița Năsăud.

 • Au fost 4 ani, 4 ani în care să demonstrezi că vrei, poți și faci ceva. Te-ai scremut în ultimul an și cam atât. Dacă munca de primar era făcută cum trebuie, acum la alegeri puteai să stai la o bere de vineri până marți! Așa ai mers la tabletă ca liceanul care merge să-și vadă rezultatele la bac știind că are numai absențe în catalog. Ai sperat…degeaba. Și când mă gândesc că înlocuitorul tău o să folosească toaleta -ți proprie din primărie făcând ceva la propriul pe munca ta …

  72
  12
  • Re: 2 din 4 !!
   Căci:
   🦠2020-2021-2022 s-au dus pe Sufocarea Economiei !

   „În urma alegerilor din 27 septembrie 2020, dl. Ioan Turc
   a devenit primarul municipiului Bistrița pentru mandatul 2020-2024.”
   –––––––––––––––-
   mandatul debutând în plină Pandemie COVID:
   Pandemia a debutat in mar. 2020 – etape – și valuri (waves)
   (🦠COVID-19 Epidemiology-waves – during Delta Variant;
   (2020-2021) OMICRON-
   – Delta and Omicron Variant periods: (2021-2022)
   –––
   (*Decembrie 2021:
   În decembrie 2021,‼️ România era singura țară din Uniunea Europeană din zona verde în lista țărilor cu risc epidemiologic (Ridicat)‼️. Rata de incidență cumulată la 1.000 locuitori în România era de 1,1.[86]
   ‼️‼️Abia în Martie 2022––––
   Guvernul României a anunțat, luni, pe 7 martie ’22 că starea de alertă NU va mai fi prelungită. Universitățile care nu pot să-și înceapă…”…

   EFECTE la nivel național :
   Încetinirea activității economice:
   –––
   Perturbarea economiilor lumii cauzată de COVID-19 a fost și este unică și nu poate fi comparată cu alte crize din ultimii ani, inclusiv „Marea Recesiune” din 2009. Incertitudinea ridicată în ceea ce privește durata, profunzimea ei. Dar există un consens că impactul
   COVID-19 este prezent atât asupra Cererii, cât și a Ofertei economiei. De asemenea,
   am putea distinge șocurile reale, 🪙💷Șocurile financiare, precum și așteptările în analiza
   economică a acestui șoc.
   Concluzii& pe baza datelor privind răspândirea pandemiei și a mortalității
   acesteia, încetinirea activității economice, precum și măsurile luate de guverne : restricții impuse, distanțăre socială, TELEMUNCA, online-schooling, etc
   https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Ioan_Turc
   ––
   COVID19 si
   CRIZA CONSTRUCTIILOR:🪖🦺Pe cele mai multe santiere, chiar daca NU au fost inchise in aceasta perioada, modul de lucru s-a modificat substantial pentru a se respecta regulile de: siguranta, igiena si distantare sociala.‼️( 31 Aug 2020 / 05:10) HoReCA- Cererea de proiecte din domeniul ospitalitatii, retail si de divertisment ar putea scadea foarte mult in perioada urmatoare, in timp ce constructiile de SPITALE🚑/ unitati sanitare si alte fabrici/ depozite legate de sistemul medical vor lua amploare.
   https://www.agendaconstructiilor.ro/files/punct-de-vedere/noul-normal-10-feluri-in-care-criza-de-coronavirus-schimba-industria-constructiilor.html

   10
   10
  • Dacă se inspira și învăța de la consilierul personal, Raul, cred ca realiza mult mai multe…

   3
   5
 • Acum fiindcă fără să vrea el Turc şi-a creat suficent timp liber poate să meargă la patinoarul sintetic amplasat aiurea în Parcu Mare fiindcă este pustiu acolo şi astfel nu-l va deranja nimeni.

  63
  8
  • Aaaaa se poate relaxa acum printre bețivii de pe strada Liviu Rebresnu este şi foarte aproape de locuința lui şi mai ales că Lazany ia promis că va ține acolo crâşmele deschise tot timpul. O să fie un pic luat la întrebări însă ăsta este un dezavantaj minor.

   43
   7
 • Este greu să ajungi cu maşina până acolo la bazin că ăsta în atâția ani nici măcar strada Codrişor nu a reuşit să o asfalteze deşi noua stație de asfalt este foarte aproape.

  50
  5
 • Sa fim serioși. Bistrita nu are nicio viziune clară. Nu contest design oraș sau altele, contest prăbușirea financiara, economica a Bistriței cel puțin. Unde sa muncească oamenii? Asta nu am văzut scris ca s ar intenționa. În rest palavre. De asta județul Bistrița Năsăud este printre top județe sărace, salarii proaste. Rușine tuturor celor avizat să,, managerieze,,….

  33
  25
 • Totuși după 1989 să se ajungă.în situația în care la nivel de țară să fie zeci se situații în care exiată suspiciuni, nu iese numărătoarea…aruncă o lumină urâtă asupra democrației din România.
  Iar președintele autorității electorale e un fost PSD. Normal ar fi trebuit ca și funcția să fie profesionalizată. Dacă se ajunge din nou să se fure unii pe alții
  .nu există nici o lege, hoțul de ieri,. victima de mâine..

  35
  6
 • Imaginea oamenilor cu sacii in spate asteptand zile si nopti sa predea buletinele de vot este imaginea digitalizarii Romaniei. Acel baiat pensat care recita texte despre digitalizare scrise de altii fara sa inteleaga nimic – Gruia zis Ivan – trebuie intrebat acum unde este digitalizarea: nu cumva a furat-o si a ascuns-o opozitia? Ca nu se vede nicaieri!

  50
  3
 • # cc , Parca (totusi) e mai bine dacat intr-o dictatura. Sa nu uitam ca si in USA d-l Tramp s-a considerat nedreptatit si a facut un balamuc mare , mare. Niciunde si niciodata , dar niciodata , nu s-a auzit ca cel care castiga sa spuna ca a castigat pe nedrept , dar democratic…

  7
  7
 • S-a trezit și asta după 3 zile ca e furat. Din câte știu au avut posibilitatea de a avea un reprezentant la numărarea voturilor din fiecare secție de votare…plus un reprezentant în secția de votare…și au semnat procesele verbale…acum se pot plange cat vor…pe de alta parte…asa a condus orasul dupa cum a reactionat….greu si tarziu….a uitat ca la primarie nu e ca la Registrul Comertului….

  37
  11
 • Turc este încă preşedintele județean al PNL parcă nu l-am auzit nimic spunând nimic de catastrofa electorală a PNL-ului din județ de care el este direct răspunzător.

  42
  2
  • Nu mai e pentru multă vreme.Specialistul nr1 in lovitura perversă pe la spate,Robi,plus incă vreo câțiva liberali mai vechi ,oameni cu ținută morala și intelectuală ,cu cariere serioase in oras il asteaptă .Ăstia din urmă drept răsplata pentru că in urmă cu patru ani s-a inconjurat in forurile de conducere ale partidului de mediicri si semianalfabeti care îi periau orgoliul.

   11
   1
 • Și mâna Greblă se făcu.
  Votezi ce vrei, PSD decide cine iese.
  Obrazu GROS și NESIMȚIREA, cu ignoranță se susțin.
  Orice minune ține 3 zile.
  Orice subiect ține prima pagină o săptămână.
  Câinii latră PSD trece.
  Hoțu neprins VOTANT cinstit.
  O mână spală pe alta și amândouă, obrajii GROȘI ai NESIMȚIȚILOR.
  Plimbă PeSeDe-ul să nu ruginească furăciunile.
  PSD recrutează, tineri, bătrâni, nu contează. Prost să fi, să ai putere, carte multă nu se cere, de furat cât se cere.
  PSD-ul neprins, partid cinstit
  Îi doare FIX în/la bască
  Ce votezi tu și ce vrea PSD iese.
  Toni paznic la VOTURI.
  Politica își schimbă năravul, PSD ba.
  Duminica PeSeDe-ului.

  18
  16
  • Distrus-ule…Faceți și voi ca si Clotilda că și aia aruncă cu rahat in toate instituțiile statului român și a mers la ambasada americană să se plângă că in țara asta de merde’ nu a fost lăsată să fure sacii cu voturi a doua oară.Cam la fel ați vrut și voi sa-i inchideți in closetul primăriei lipit cu bandă scotch.Cănd o luați peste gheare aruncați cu mizerii in oricine și peste tot.Asta v-a fost comportamentul in 4 ani si in campania electorală.

   21
   12
  • Păi dacă blocurile nu sunt în Centru Vechi unde stă el şi consilierul sau pe strada Tabără atunci nu a avut nici-un interes să le izoleze.
   Apropo vă plac culori blocurilor proaspăt izolate ?

   8
   4
  • Incredibil câtă șerparie/ și meschinarie în Instituție! E cate orgolii si Bârfă și „cutzitul ^în spate”sunt la ordinea zilei! Trist.
   Vb aia :
   FĂ BINELE ȘI AȘTEPTĂ-TE LA RĂU!
   De la împăratul David încoace, oamenii sunt exact La Fel!!!!!
   ––-Regele DAVID 👑 – Psalmul 139– Psalmul 139 [BIBLIA]–Pt cei VICLENI ,MÂNDRI:
   1. Scoate-mă, Doamne, de la omul viclean şi de omul nedrept mă izbăveşte,;
   2. Care gândeau nedreptate în inimă, toată ziua îmi duceau „război.”
   3. Ascuţit-au limba lor ca a şarpelui; venin de aspidă sub buzele lor.
   4. Păzeşte-mă, Doamne, de mâna păcătosului; scoate-mă de la oamenii nedrepţi, care au gândit să împiedice paşii mei.
   5. Pusu-mi-au cei Mândri cursă mie şi funii; curse au întins picioarelor mele; pe cărare mi-au pus pietre de Poticneală.
   6. Zis-am Domnului: „Dumnezeul meu eşti Tu, ascultă, Doamne, glasul rugăciunii mele”.”
   http://www.biblia...”

 • Cat tupeu poți avea să acuzi sute de oameni ca au furat,inclusiv oameni numiti de ai tai in sectiile de votare membri ai propriului partid colegi si prieteni,jandarmi și politisti,inclusiv judecători care in toata cariera lor au fost integri si corecti.Felicitari doamnei judecator Reghina Berari ca nu a cedat presiunilor .Ce căuta functionarul liberal de la prefectura la biroul electoral municipal? In ce calitate? Ar trebui ca organele statului sa ia masurile care se impun.Inclusiv impotriva celor care au vomat mizerii in spatiul public despre familiile candidatilor .Este necesar ca incălcarea unor ,,linii roșii” care ar trebui sa existe chiar si intre politicieni sa fie sanctionata aspru.Inteleg că unui candidat îi pot fi criticate sau fie chiar ridiculizate proiectele ,dar sa arunci mizerii despre mama unui candidat advers ,despre sotia sau fiica altuia e la nivelul de om de grotă.

  26
  8
 • ,,tot ce s-a făcut în oraș e pentru dezvoltare și continuitate ”
  eu nu am înțeles nimic din zicerea asta.
  Eu, noi am fost la vot, susținem corectitudinea acestuia , de altfel nici nu cred că este fraudă mai mare decât furtul de voturi, nu-mi pot imagina că cineva din UE face așa ceva.
  Problema e domnul Turc, mie mi se pare că nu mai vrea primar, ori cât și-ar, ne-am dori uni.

  3
  3
 • Vând covor roșu penru oficialități.
  Folosi de maxim de 2ori…
  Prezintă ușoare urme de uzură și tristețe!
  Se dă cu accesorii și manual de utilizare!
  Nu deranjați inuti.

  8
  2
 • mai oameni ,stiti ce interesant este?
  Nu magariile astea -cu voturi si calculare si multe altele….
  Ci,cum spuneam si atrageam atentia de multi ani-COVID -19- BISTRITENII SI NU NUMAI,DIN ROMANIA AU UITAT CUM S-A INCALCAT LEGISLATIA DIN 2020 PANA IN PREZENT,CINE ERA LA CONDUCEREA SPITALULUI?
  VA SPUN EU SI O STITI SI D-VOASTRA ––LAZANYYYYYY!!!!
  si acolitii ce sunt in functii -V-AM CIURUIT PE TOTI!
  A-TI UITAT CA PRIN PORUNCA LUI NU PUTEATI INTRA IN SPITAL-SA VA VEDETI PERSOANELE DRAGI SAU VA VEDEATI CAND LE DUCEATI IN SACI -NU LA FATA SI MULTE ALTELE
  SI NUMAI ATAT TREBUIA SA VA CUMPARATI MASTI SA AVETI DOCUMENTE JUSTIFICATIVE -VACCINATI SI MULTE ALTELE!
  ASTA-I GENOCID!
  ACUM-VA FACE A DOUA OARA

  6
  10
  • Nu mangli ,boomer.Spitalul a respectat normele impuse de guvernul pnl-usr .Orban,Vela,Tătaru,Voiculescu ,Câțu,Predoiu,Turcan,Pepsiglas ,Bode etc sub supravegherea lui Dolha ,prefect,reprezentantul guvernului .Turc a fost băiat bun și nu s-a băgat in mizeria aia.Din punctul ăsta de vedere merită respect.

   8
   4
  • Corect ,dacă Lazany era un ,,manager,, bun de spital , vedeai schimbare de atitudine la doctori și asistente față de pacienți și aparținători. Cei mai respectuoși și umani se comportă acolo doar infirmierele și brancardierii. Ceilalți ,cu cateva excepții,n-au nimic cu Hipocrates înafară de ifose,intangibilitate și inamovibilitate dar remunerați foarte bine , ,,după buget”, nu ca bietul Pristanda…
   Nu vă amăgiți că o să facă altceva la Primărie , înafară de un posibil helioport pe acoperiș de unde să-și fluture pletele în vânt, făcându-i în ciudă spânului.
   De fapt este și a fost un simplu oportunist de pe vremea lui Buta, care-i ținea locul și la pediatrie când era plecat la Konferințo, te miri pe unde, până ce la luat în brațe Rradu cel rosș.

   6
   2
 • La pomul laudat sa nu mergeti cu sacul.O sa vedeti dupa ce va fi uns primar.Raducu mai are un post de care se va ocupa.

  5
  2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.