Sport

Gloria s-a calificat dramatic, după penalty-uri, în finala pentru promovare

După ce în tur a fost 0-0, echipa de fotbal Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a câștigat dramatic, la penalty-uri, meciul de pe teren propriu cu CSM Sighetu Marmației, în manșa secundă a semifinalei de baraj, și s-a calificat la barajul final pentru promovarea în Liga a 2-a, unde va juca împotriva formației Unirea Ungheni.

Pe Stadionul ”Jean Pădureanu” din Bistrița, susținută de un public entuziast în ciuda vremii capricioase, echipa pregătită de Adrian Falub, care a intrat în teren în formula Mociu, Uțiu, Bălan, Popa, Gallo, Dat, Țegle, Mihalcea, Mihai, Banyoi, Davordzie, s-a impus în fața celor de la CSM Sighetu Marmației după executarea loviturilor de departajare.

La pauză a fost 0-0, iar după 90 de minute 1-1. Oaspeții au deschis scorul în minutul 62 prin Daniel Anchidin, golul egalării fiind reușit de Luca Popa în minutul 78. În prelungiri nu s-a marcat, deși CSM Sighetu Marmației a rămas în inferioritate numerică din minutul 100 după eliminarea lui Gheorghe Șofroni. La penalty-uri, jucătorii Gloriei au dovedit sânge rece și s-au impus cu 5-3. Au transformat: Vlad Mihalcea, Vasile Mihai, Paul Chiorean, Valerio Gallo și Carl Davordzie.

”Mulțumim publicului, l-am simțit chiar aproape, poate ca niciodată până acum. Cred că publicul a câștigat acest meci pentru că și-a dorit foarte mult, noi am simțit și am reușit să câștigăm. Chiar dacă după loviturile de la 11 metri, cred că am meritat să câștigăm. Am fost echipa care a atacat mai mult, am avut mai multe ocazii, am dominat jocul. Meciurile acestea sunt foarte grele și am întâlnit o echipă foarte bună. După ce au marcat am simțit că putem întoarce rezultatul, eram în controlul jocului, cumva golul lor a venit împotriva cursului jocului, dintr-o fază fixă. Până la urmă suntem în finală și asta contează”, a declarat antrenorul Adrian Falub.

Gloria va juca faza finală a barajului, decisiv pentru promovare, cu Unirea Ungheni, care a trecut de SCM Zalău (3-0 și 1-1). Meciul tur se va disputa la Bistrița sâmbătă 1 iunie de la ora 18.00, iar returul la Ungheni miercuri 5 iunie de la ora 17.30.

”Ne cunoaștem foarte bine, ne-am întâlnit de atâtea ori, știm că e o echipă foarte bună”, a spus Adrian Falub.

Unirea Ungheni, formație antrenată de Florentin Petre, a terminat pe locul 2 în Seria 9 a Ligii a 3-a, câștigată de Gloria la diferență de opt puncte. În meciurile din sezonul regular, Gloria a remizat la Ungheni (1-1) și a câștigat la Bistrița (1-0), iar în play-off a înregistrat o înfrângere (1-3) și un egal (2-2) la Ungheni, în timp ce la Bistrița a fost remiză (0-0).

Etichete

27 comentarii

 • IMPINSA DIN SPATE DE UN PUBLIC SUPERB GLORIA merge mai departe…Bistrițenii vor fotbal .
  ..vom vedea dacă vom putea trece de Ungheni.
  Va fi extrem de greu…..

  31
  17
  • Gloria 2018 nu este Gloria adevarata. E o echipa bine finantata, creata in scop politic, e un fel de carusel politic pe banii Dvs. Dovada o vedeti in perioada asta, cand la fiecare rezultat pozitiv, indiferent ca vorbim de handbal sau fotbal apare un maimutoi de politician care se baga in teren sa va arate voua cine e jupanul si pe cine sa alegeti. Pacat ca se politizeaza miscarea sportiva, pacat ca ghiolbania in BN atinge cote alarmante. Si in alte parti administratiile finanteaza echipele, dar nicaieri nu se intra pe teren ca sa se faca circ, cum face caposul nostru.

   4
   1
 • Acum să vedem ce mai spun cei au vrut să scoată fotbalul din oraş şi să-l arunce la marginea oraşului la marginea Unirii în Cocoşu ?!

  62
  4
  • Fotbalul tot o afacere jegoasă rămâne locul lui nu este în oraş ci la marginea oraşului în Unirea.

   2
   60
  • Nu este nevoie de nici-o petiție lucrurile sunt evindente că Bistrițeni nu vor demolarea Stadionului în care sunt ancorați de multe amintiri frumoase.

   40
   4
  • Nu mai dați vina numai pe PSD că şi PNL a vrut să demoleze stadionul.

   25
   3
  • Deocandată nu se poate face nici-o petiție findcă actualul proprietar ( lichidatorul ) al stadionui nu a comunicat oficial că vrea să demoleze stadionul. Doar câțiva politiceni şi au exprimat voința de a demola stadionul. Dacă vor persista în idea de a demola stadionul şi vor face demersuri legale în acest sens atunci va fi şi petiția etc….. Până atunci ne oripilăm la ce vor să facă politicenii.

   21
 • Nu demolează nimeni stadionul. Tribuna dinspre pădure rămâne, terenul rămâne, tabela de marcaj, nocturna etc.
  Sunt suficiente locuri în tribună pe meciuri în Liga 3 sau în Liga 2, mai ales dacă vor vinde bilete la prețul de 10 lei.

  Stadionul trebuie redat bistrițenilor, copiilor, (sportului pentru toți, nu cum e acum, profesioniștilor).
  Să intre lumea pe stadion să facă mișcare, să alerge pe pista de atletism, să se întâlnească acolo după-amiază, să se organizeze concerte în. aer liber, să nu mai deranjeze locatarii de pe pietonal, să se organizeze teatru în aer liber, proiecții de film în aer liber, expoziții canine, congresul Martorilor lui Jehove!
  Un stadion se folosește la 1000 de activități, fotbalul reprezintă doar 1% dintre ele. Un stadion nu este “stadion de fotbal” este multifuncțional, , este un amfiteatru, sala de concert,.
  Profesioniștii să meargă la unirea, amatorii să facă sport in parc și pe stadion. Demolați gardul și tribuna dinspre parc, pt ca stadionul să facă parte din parc (zona destinată bistrițenilor).
  Oamenii trebuie să facă sport, nu să se uite la sport!
  Trebuie investit în sănătatea populației, nu în sportivi profesioniști!

  13
  33
 • Caius Titus „vorbele zboară, scrisul rămâne”😋🥅

  „Verba volant, scripta manent!”

  P.s.ati fi surprinși câți NU ar semna!;)
  Doar blah,blah .vorbe…..

  6
  1
 • Stadioanele sunt de două feluri;
  – Societăți pe acțiuni (private)
  – Ale Primăriilor
  În ambele cazuri investițiile trebuie recuperate, prin închirierea stadionului,
  (închiriezi pt a organiza concert, închiriezi pe ca echipa de fotbal să joace acolo).
  Sunt echipe de fotbal care erau sa dea faliment, pt ca nu au plătit chirie și Primsria i-a dat în judecată!
  Unele stadioane au birouri pe care le închiriază.
  Unele stadioane au în spatele tribunei , garsoniere pe care le închiriază elevilor de la LPS).
  Deci, un stadion este o afacere, (ai investit bani, luați împrumut cu dobândă) și plătești rata la bancă timp de 50 de ani, din chiria încasată de la cei care folosesc stadionul.

 • Stadion demolat. Vrem stadion nou in Unirea, care să poată oferii toate condițiile necesare desfășurării unui meci de fotbal.

  6
  32
  • Poate să-şi facă PSD-ul stadion la marginea oraşului în Unirea însă să nu demoleze stadionul nostru.

   18
   1
  • @ Rareş ai posta comentariul ăsta numai pentru a întărâta oamenii să fie împotriva demolării stadionului 😉 ?

 • În urmă cu 25 de ani am trimis un e-mail companiei aeriene Tarom, pentru că eram nemulțumit de serviciile Aeroportului Otopeni!
  Iar Tarom mi-a răspuns, noi suntem chiriași la OTP, la fel ca și Lufthansa, Air France , British Airways,

  Deci, ce treabă are Gloria Bistrița cu Stadionul? Ei sunt chiriași acolo !
  Apropo; cat plătește Gloria pt a închiria stadionul?
  Cat plătește Gloria Handbal pt a închiria Teraplast Arena?
  În caz ca Gloria 2018 Handbal (clubul consiliului județean) nu plătește chirie (Sala din Unirea este proprietatea consiliului județean) ce se întâmplă?

 • Ce sa mai salvezi o ruina demolat mărit oarcul și altul nou cu parcare și conditi normale nu un jeg ce a sjuns

  2
  22
  • Structura stadionului este foarte bună, foarte rezistentă, mai trebuie dată o mână de var pentru a acoperi grafitile de pe uni pereți, curățate punctele sanitare, măturate cojile de semințe din tribune, revopsite porțile şi stadionul va fi ca nou. În rest construirea noi Tribune Vest va putea rezolva toate facilitățile lipsă de pe stadion.

   13
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.