Actualitate

Poliția Locală a dat amenzi de peste 100.000 de lei pentru lucrări fără autorizație

Poliția Locală Bistrița a dat anul acesta, până la începutul lunii în curs, amenzi de 117.500 lei pentru realizarea de lucrări fără a deține autorizație de construire eliberată de municipalitate.

Cel mai recent exemplu: un proprietar a fost amendat cu 2.000 de lei deoarece a ridicat un gard din beton fără a avea autorizație. Totodată, i s-a impus desființarea împrejmuirii.

”Executarea unei împrejmuiri din beton fără a deține autorizație de construire eliberată de Primăria municipiului Bistrița. Împrejmuirea a fost realizată integral pe domeniul public al Municipiului Bistrița, respectiv o stradă pentru care Primăria a derulat recent o operațiune de intabulare, strada fiind în prezent înscrisă în Cartea Funciară, astfel că intrarea în legalitate nu a fost posibilă.

Sancțiunea impusă – 2.000 lei – iar ca sancțiuni complementare s-au impus sistarea lucrărilor și desființarea împrejmuirii, termenul limită de intrare în legalitate – 27.11.2023.

Expunem cazul acesta având în vedere că nu este unul singular. De cele mai multe ori când proprietățile au fost împrejmuite proprietarii terenurilor s-au extins pe domeniul public, ceea ce a dus fie la reducerea lățimii străzii fie la obturarea canalelor de scurgere a apei pluviale.

Atragem atenția tuturor bistrițenilor care au derulat sau urmează a derula lucrări de împrejmuire a proprietății faptul că orice împrejmuire se face doar cu respectarea autorizației de construire emisă de Primăria municipiului Bistrița.

De la 1 ianuarie și până în 31 octombrie anul curent, pentru executarea de lucrări de construcții fără a deține autorizație de construire eliberată de Primăria municipiului Bistrița, polițiștii locali cu atribuții pe linie de disciplină în construcții au aplicat sancțiuni în valoare totală de 117.500 lei.

Vă reamintim că executarea sau desființarea lucrărilor de construire fără autorizație emisă de Primăria municipiului Bistrița, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 100.000 lei”, a menționat Poliția Locală.

12 comentarii

 • Bălănel şi Miaunel oare să trimit adresa ta la Poliția Locală sau se va autoseziza din oficiu ?!
  Oricum sediu Poliției Locale nu este departe de tine până la tine vor putea veni şi pe jos.

  40
  7
 • Astept sa vad ce masuri va lua Politia Locala impotriva Primariei in cazul amplasarii fara acte si fara dezbateri de sedinta CL a patinoarului din Piata Centrala care se afla pe domeniul public si este un perimetru VERDE dupa modul de folosinta iar in CF-ul orasului nemodificat de 100 de ani apare curti constructii.Au inceput de doua saptamani amenajarile fara sa fie discutate de consilieri cheltuirea banilor publici .
  Deci Primaria nici macar nu doreste sa intre ea in legalitate cu cei 5222 mp si sa indrepte inscrisurile vechi de la sasi si oricine isi da seama ca aici este o mare manipulare publica.
  Pe cand STATUL va deveni egalul cetateanului si invers ?

  11
  33
 • In cazul meu stimati comentaci nu va pierdeti vremea.
  Cazul este demult inchis pe amenda iar Tribunalul mi-a dat dreptate cand am fost amendat si totul s-a prescris.
  Mai mult eu nu am intrat pe domeniul public nici cu un deget iar dosarul si actele au fost BETON si ma asteptam ca cei din Urbanism si Juridic sa fie mai inteligenti si sa le si inteleaga.
  Gata, va trebui in curand sa va gasiti alt subiect de circ ca sa va faceti orgasmul de dimineata.
  Cu situatia mea este un subiect inchis, astept motivarea sentintei care o voi face publica direct pe TIMP ONLINE ca sa puteti sa traiti si voi linistiti si sa va vedeti de treaba.
  Cazul meu a fost unul cu totul special si nu poate fi inteles de voi deoarece nu il cunoasteti si nici nu aveti vreo pregatire speciala in domeniu.

  7
  44
 • Bălane, Bălănel, Miaunel, babalâc… Voi chiar nu mai aveți pic de rușine, așa ați fost educați de-acasă, să vă bateți joc de oameni? Măcar vârsta să o respectați, dacă altceva nu. Ce câștigați dacă scrieți Bălane, Bălănel, etc? Vă e greu să scrieți „domnule Bălan”?

  18
  39
 • L-am sanctionat si eu de multe ori, aici pe Timp Online, pe Dul Balan cand nu a avut dreptate. Acum are dreptate deplina. Statul nu este egalul cetateanului. Se pare ca pentru stat exista alte reguli. Sper totusi ca Primaria sa fi scos o autorizatie pentru acel patinuar hidos amplasat langa cel mai frumos monument din oras.
  Autorizatia Dansului nu ma intereseaza. Daca Instanta a decis ca omul a avut dreptate inseamna ca chiar a avut dreptate.
  Sanatate!!
  PS. hai cu dislike-uri acum la comentariul asta.

  23
  14
  • @ Moşu,
   Despre patinoar întradevăr este amplasat total inoportun într-un cartier fără copii profund înbătrânit plin ochi de crâşme !
   Despre casa ilegală a lui Bălan , tribunalul se va pronuța asupra terenului nu asupra casei ilegale, Bălan sub nici-un motiv nu trebuia să să construiască până nu-şi clarifică problemele cu legea. El nu poate veni să dea lecți ca mare moralizator când el este în budă până în cât astfel toate demersurile lui au efect contrar.

   26
   3
 • Aberații toți în afara subiectului…
  Referitor la speța din articol… nu înțeleg cum e posibil să facă cineva un zid în mijlocul drumului…. Nu înțeleg!!!
  Cum doamne ar fi posibil să aibă autorizație dacă zidul e pe drum public?!?
  Poliția locală trebuia să nu lase să se construiască… nu după ce s-a făcut cineva să vină să-l dărâme!!!
  Cum e posibil așa ceva?

  9
  1
 • Ganditorule esti pe dinafara rau.
  Eu nu am avut probleme cu legea niciodata.
  Iata ca si in cazul de fata lergea si Tribunalul m-au absolvit de o amenda minima de numai 1.000 lei data dupa ce s-a depasit termenul legal de sanctionare.
  Tot aspectul ilegal este ramas in curtea Primariei care mi-a refuzat dreptul constitutional de intrare in legalitate tocmai pe terenul meu unde statul roman prin Primarie s-a inscris fraudulos cu 250mp, si de aici mi s-a tras tot raul in acte.
  Nu cunosti cazul te rog sa taci din gura.
  Sunt foarte corect in acte si nimic nu este ilegal din moment ce exista proiecte avizate de vecinatati cum sunt cei de la MAI, SRI si vecini.
  Doar unul singur astepta cadou de la mine de 100mp profitand tocmai de inscrisurile frauduloase din CF-ul meu.blocandu-mi eliberarea Autorizatiei timp de 15 ani. Insa adevarul din acte a iesit la iveala si astept motivarea sentintei prin posta dupa care totul se termina in favoarea mea de mostenitor legal dupa parinti.
  Lamurit ?

  5
  19
  • Ai construit total ilegal şi cu asta basta. Sub nici-un motiv nu aveai voie să construieşti până când nu îți rezolvai problemele cu legea. Aşa foarte bine eu pot acum să te dau în judecată între timp să vin la tine în curte să construiesc un bloc P+10+ER prin care să-ți blochez intrarea în casa ilegală pretinzând că am terenul de la Petru Rareş.

   9
   2
 • Bine că amendează un gard dar că se lucrează în zona industriala la depozitele alea care n au voie sa vanda blugi decât produse industriale🤣nu-i așa domnule primar?
  Dar nu vezi decât unde vrei.
  Rusineee

  6
  11
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS