Actualitate

Poziția PSD vizavi de George Avram. ”S-a ajuns la o extremă nefericită”

Președintele Organizației Municipale PSD Bistrița, deputatul Doina Pană, a vorbit despre situația în care se află administratorul public al municipiului, George Avram, trimis în judecată în dosarul ”Certificate de revoluționar false”.

”Prezumția de nevinovăție trebuie să fie valabilă la oricine, chiar și la cine a suferit o primă condamnare atât timp cât mai are dreptul la căi de atac. Dacă lezează imaginea partidului situația aceasta? Nu, până când nu va exista o sentință clară în acest sens. La noi în România s-a ajuns la o extremă nefericită, adică nu trebuie să-ți dovedească vinovăția cineva ci tu să-și dovedești nevinovăția și din start, după ce ai fost acuzat printr-un rechizitoriu, ți s-a dat verdictul că ești vinovat. Nu! Trebuie să revenim la normalitate. Deci în momentul în care există o sentință judecătorească definitivă și irevocabilă, deci nu mai e nicio cale de atac, cum că ești vinovat, da ești vinovat și atunci putem discuta de cum afectează imaginea. Până atunci este colegul meu, el spune că absolut totul e în regulă, și el spune că-și va demonstra nevinovăția, ceea ce e o aberație pentru că de fapt unii trebuie să-ți demonstreze vinovăția. Așteptăm acel moment. Eu chiar sper să se adeverească ceea de dumnealui spune”, a afirmat Doina Pană.

Administratorul public al municipiului Bistrița, George Avram, președintele Asociației ”22 Decembrie 1989”, dar și Ioan Blaga, membru al asociației, ambii deținători ai titlului de ”Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant”, au fost trimiși în judecată pentru cumpărare de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din rechizitoriu reiese că cei implicaţi în traficul cu certificate de revoluţionar foloseau hârtie îngălbenită pe care inscripţionau fapte nereale, astfel încât să pară a fi documente scrise în perioada Revoluţiei din 1989. ”La începutul lunii noiembrie 2015, George Avram, Ioan Blaga şi un martor s-au deplasat în municipiul Bucureşti, unde s-au întâlnit cu Ionel Iosef, care le-a explicat procedura prin care urmau să modifice documentele aflate la dosarele de revoluţionari, dosare care se aflau în acel moment în posesia lui Iosef, precizându-le că va pune la dispoziţie şi hârtie îngălbenită, pentru a crea aparenţa că documentele ce urmau a fi falsificate sunt autentice şi au fost scrise în perioada anilor următori după Revoluţie”, se arată în documentele de la dosar.

Când au ajuns la locuinţa martorului din dosar, Ionel Iosef le-a dat celor trei dosarele de revoluţionar şi ”i-a determinat să modifice memoriile aflate în dosare, în sensul atestării, în mod nereal, a împrejurării că, la data de 21.12.1989, toţi trei s-au aflat pe raza municipiului Bucureşti şi ar fi participat la activităţi revoluţionare în zona Hotelului Intercontinental, deşi în realitate, în perioada în cauza, toţi s-au aflat pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud”, se mai arată în document.

5 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS