Actualitate

Prefectul Stelian Dolha se întoarce în PNL: Cobor în arenă să joc, astăzi filiala are nevoie de mine

”PNL Bistrița-Năsăud nu a fost mort și nu va fi mort niciodată, dar are nevoie de oameni care să îi dea greutate, de oameni politici care să coboare în arenă”, a declarat prefectul Stelian Dolha, care se întoarce în politică.

”Din 8 martie fac politică, poate și mai repede, sper. Îmi doresc să fac politică. Nu am plecat niciodată din PNL, am rămas acolo cu sufletul, dar, de săptămâna viitoare sper să reintru în partid ca simplu membru. Nu cred că o să-mi facă derogare și să-mi spună că sunt prim-vicepreședinte ca să mai fac parte din Biroul Politic Județean. Pentru mine nu contează însă dacă sunt membru sau prim-vicepreședinte. Nu aceasta este cea mai mare dorință sau neliniște a mea. Important este că pot fi acolo cu ei. Clar că intru în arenă să joc, de-aia cobor iar în politică. Nu pot să stau deoparte, e clar, iar asta o știu cu toții. Sper să-și dorească să ajut și să fiu jucător pentru eu cred astăzi filiala județeană a PNL are nevoie de Stelian Dolha”, a spus prefectul vineri seara într-o emisiune la Info Bistrița.

”PNL Bistrița-Năsăud nu a fost mort și nu va fi mort niciodată, dar are nevoie de oameni care să-i dea greutate, de oameni politici care să coboare în arenă. Eu cred, cu modestie, că are nevoie și de Stelian Dolha pentru că știu să fac asta, am demonstrat, iar astăzi e nevoie de o comunicare mai bună, iar filiala Bistrița-Năsăud trebuie să o facă, deci nu trebuie să ne ferim să spunem că nu totul e ok. Lucrurile trebuie îmbunătățite. Cobor în arenă să îmbunătățesc”, a spus el.

Prefectul a comentat și nemulțumirile primarilor liberali legate de relația pe care aceștia o au cu actuala conducere a filialei.

”Am încercat în toată această perioadă să nu intru în varianta internă sub forma asta, am încercat să îi ajut pe primari pe partea pe care eu puteam să o fac sub forma legală, corectă, nu altfel, și pe președinte la fel. Pe de altă parte, în momentele acestea în care PNL e vioara întâi a acestei guvernări, nu ar trebui să existe aceste neliniști, aceste sincope. Un partid la guvernare trebuie să se comporte ca un partid la guvernare. Le-am spus și colegilor: astăzi nu trebuie să fim reactivi la ce zic social-democrații – e un strigăt de disperare din partea lor – noi trebuie să fim proactivi. Noi trebuie să facem agenda, nu altcineva, pentru că PNL e partidul care are premier. E partidul care are primarul Bistriței și prefectul județului, are două instituții de forță. Nu ar avea de ce să existe neliniști, teamă. Nu are de ce să nu existe coeziune, o dezbatere bună, comunicarea aceea bună”, a spus el.

Stelian Dolha, care va continua în funcția de prefect din partea PNL, a spus că subprefecți vor fi numiți, tot săptămâna viitoare, Lorand Toth – fost președinte al USR Bistrița-Năsăud și Decsei Atilla – liderul UDMR Bistrița-Năsăud.

Prefecții și subprefecții pot fi membri de partid. Decizia a fost luată luna trecută de Guvern, care a modificat o OUG privind Codul Administrativ. Astfel, prefecții și subprefecții vor avea funcții de demnitate publică și vor putea face parte din formațiuni politice, întrucât și Guvernul pe care îl reprezintă în teritoriu are o structură politică.

Despre nemulțumirile primarilor din PNL a vorbit primarul comunei Chiochiș, Vasile Silași.

Etichete

7 comentarii

 • Nimeni nu are nimeni nevoie de voi dragi politruci, voi aveți nevoie de partide, acronime alinate și coaliții în spatele cărora va ascundeți incompetența!!

 • ::::))))))) bai pana una, alta, 4 ani va lua salariu de la stat, privilegii, periuțele, figuri de cum va lua el la rost directorii pe care tot ei i-au pus pe vremea PNL, și stau in funcții doar ca unii au mai migrat!!! Pe la alte partide desprinse din PNL! Pa ce facem nene? Atunci au fost buni și acuma sunt plafonați??? Nu cumva erau de pe atunci doar ca erau in barca voastră? Da dacă se intorc și ei in arena??? Și se cer la PNL? Vor deveni performanți? Nu msi bine va uitați la toți directorii dacă insinte sa fie numiți au avut experiența și cariera in administrație??? Dacă tot vreți in arena mare??? Luați CV-urile la studiu!!!!

 • Alessandra poate ne dai si cateva exemple, ca la primarie si CJ toti sefii au carnet rosu de partid.
  O sa te cred daca imi dai cel putin 3,4 exemple.

 • „Cobor în arenă să joc, astăzi filiala are nevoie de mine.”
  Cobori în jos, Luceafăr blând, alunecând pe-o rază.
  Arena duce mare lipsă de înc-un palavragiu.
  Fără tine, viața e pustiu.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.