Actualitate

Preparatele din carne de porc de la țărani s-au scumpit față de anul trecut

În Piața Decebal, țăranii vând deja preparate din carne de porc afumate, numai bune de pus în ciorbă, friptură sau sarmale. Pentru un kilogram de cârnați afumați, oamenii cer 60 de lei, cu zece lei mai mult față de anul trecut.

”Am tăiat un porc alb cu pete negre pentru mine, soi cu carnea foarte dulce, și am zis că mai aduc și la piață. Mai scoatem din cheltuieli că tare greu i-am ținut anul ăsta. Am adus cârnați, cotletul, lungu cum se zice la noi, am făcut caltaboși. Sâmbătă l-am tăiat și am apucat să-l și afum. Dau cu 60 de lei kilogramul de cârnați, cu 60 de lei kg de cărniță afumată, cu 30-35 lei/kg de picior, caltaboșii cu 25-30 de lei/kg, cam așa. În viu, la țară, se dă cu 15-16 lei/kg. Nu cred că se va mai scumpi până de sărbători pentru că trebuie să ne uităm și în buzunarele oamenilor, nu prea au oamenii bani”, ne-a spus o gospodină din Zagra.

La alți țărani, kg de cârnați costă între 55 și 60 de lei, caltaboșii – 40 de lei/kg, costița – 40 de lei/kg, slănina – 35 de lei/kg.

Cei mai căutați sunt porcii de 100-150 de kg din rase precum Bazna sau Marele alb.

6 comentarii

 • corect, legea cererii și ofertei. Dacă-i așa bine și ușor să fi țăran, faceți-vă oficial și voi, comentatorii – țărani cu acte ! Numai tăiatul și preparatul presupune zile bune de muncă și cheltuială.

  43
  10
  • Georgică, n-a zis nimeni nimic, nici de bine, nici de rău! De regulă nu are nimeni nimic cu cei care lucrează și produc. Singurele probleme sunt cele de igienă (și după cum arată hainele de pe cei doi din poză eu n-aș prea cumpăra de la ei) și de lipsa răspunderii în cazul apariției unor probleme de sănătate (nu există o asociație care să-și asume eventuale probleme și nu există un bon fiscal care să ateste achiziția făcută).
   PS mai sunt acolo și niște „produse” alcoolice … dar să nu-i atacăm prea mult!

   28
   25
 • @don IQ…Daca ai cauta vreun documentar despre procesarea industriala a cărnii de porc (neoficial) ai avea alta parere despre oamenii astia. N-am auzit sa moara nimeni din „carne afumată de la țărani „. Nu hainele contează istetule! De snobi e plină lumea!
  De cand e lumea si pământul din țărani s-au facut „domnii”. Ca doar nu ai sânge albastru, chiar si aia tot din triburi au facut parte!

  43
  19
  • Nu moare nimeni din carnea afumată, e corect ce spui … problema e că pe lângă afumătură, mai „cumperi” niște bacterii, viruși care „trăiesc” pe mâinile și hainele nespălate și nedezinfectate periodic. De aia e plină lumea de eczeme, ciuperci și alte boli… dar nu trebuie să mă crezi pe mine, caută un dermatolog în care ai încredere și-ți va explica ce se poate întâmpla dacă unele chestii nu sunt curățate/dezinfectate!

   15
   23
 • Oameni buni, nu mai depozitati produsele in plastice.
  Punga albastra de plastic e nociva si deloc indicata pentru produse alimentare. Depozitati branza framantata in inox, sticla, ceramica etc. Vase ce pot fi curatate si nu purtatoare de micro plastice si cine stie ce alte prostii ati folosit prin punga aia.
  Un mic ghid de depozitare si igiena privind alimentele ar trebui aplicati la producatori. Produsele alimentare nu le poti vinde in punga de 1 leu, nu respira produsul, nu e sanatos, nu e curat etc.
  Preturile cerute nu sunt deloc mici, faceti macar efortul sa le depozitati si prezenta corect.
  La fel si pentru alcool, recipiente de sticla se gasesc usor si la pret modic, lasati plasticele din sucuri deoparte.

  26
  10
 • De la țărani, de la supermarket nu! Bravo techergheilor. Nu mai cumpăr de la supermarket cât trăiesc. Puțin și bun decât mult și cancer

  32
  8
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS