Actualitate

Primăria Bistriţa se gândeşte, în sfârşit, la modernizarea Ştrandului Codrişor

Municipalitatea are în vedere modernizarea Ştrandului Codrişor, prin reamenajarea acestuia, refacerea şi completarea dotărilor (printre altele, teren de sport multifuncţional, loc de joacă pentru copii, zonă de picnic) cu păstrarea celor trei bazine existente şi executarea unor lucrări de reabilitare şi finisare.

Ortofotoplan strand codrisorPrimăria Bistriţa a comandat un studiu de fezabilitate având ca obiect “Modernizare ştrand municipal, str. Codrişor nr. 12”.

Ştrandul Codrişor cuprinde trei bazine de înot, unul de dimensiuni olimpice, iar alte două de dimensiuni mai mici, destinate copiilor şi a fost dat în folosinţă în anul 1972, pe actualul amplasament, situat între liziera pădurii Codrişor (Schieferberg) şi râul Bistriţa, str. Codrişor nr. 12, lângă Hotelul Codrişor. De la data punerii în funcţiune şi până azi sistemul de alimentare şi dezinfecţie a rămas acelaşi, apa din cele trei bazine nefiind recirculată şi filtrată, împrospătarea acesteia fiind realizată prin înlocuirea totală, periodică, a volumului de apă la un interval de timp de aproximativ trei zile. De asemenea, deversarea apei din bazin se face direct în râul Bistriţa.

Datorită cheltuielilor mari, cauzate de consumul mare de apă, a disconfortului creat de umplerea şi golirea foarte frecventă a bazinelor cât şi datorită faptului că normele igienico-sanitare se impun noi soluţii tehnice de exploatare este necesară reabilitarea şi modernizarea Ştrandului Codrişor astfel încât să se atingă următoarele obiective: creşterea confortului utilizatorilor; scăderea consumului de apă, necesar pentru umplerea bazinelor; exploatarea optimă a ştrandului din punct de vedere operaţional şi economic; încadrarea calităţii apei din cele 3 bazine ale Ştrandului Codrişor în normele igienico-sanitare în vigoare; atragerea cetăţenilor municipiului Bistriţa spre frecventarea constantă a Ştrandului Codrişor.

Studiul de fezabilitate are ca obiect modernizarea Ştrandului Codrişor, prin reamenajarea acestuia, refacerea şi completarea dotărilor, cu păstrarea celor trei bazine existente şi executarea unor lucrări de reabilitare şi finisare pentru acestea.

Astfel, se va proiecta un sistem de filtrare, tratare şi recirculare a apei cu preaplin, pentru cele trei bazine din cadrul Ştrandului Codrişor, în care apa din bazine se revarsă peste buza bazinului şi se colectează într-un canal de preaplin, după care se acumulează într-un bazin de compensare, înainte de a ajunge la pompele de recirculare. Canalul de preaplin va fi acoperit cu un grătar susţinut de profile şi va fi proiectat perimetral bazinelor.

Totodată, se vor proiecta bazinul de compensare, în care se vor menţiona toate elementele constructive (dimensionare, excavare, armare, turnare, compartimentare, dotare, iluminare, etc) şi sala echipamentelor, locul unde se desfăşoară toate activităţile de funcţionare şi monitorizare a bazinelor de înot, care să fie adaptate la mărimea bazinelor, astfel încât să satisfacă toate cerinţele legate de funcţionarea optimă a acestora; racordurile şi legăturile aferente celor 3 bazine cu reţelele existente, astfel încât să se asigure: alimentarea cu apă a celor trei bazine; legarea la canalizare a celor 3 bazine.

Deoarece în prezent investiţia studiată nu dispune de racord la reţeaua publică de canalizare, deversarea apelor din bazine realizându-se direct în râul Bistriţa, se va proiecta o reţea de canalizare care să fie racordată la reţeaua de canalizare existentă, dar şi alimentarea electrică a echipamentelor tehnologice, amplasate în sala echipamentelor (se va analiza dacă reţeaua electrică din zonă suportă noua putere instalată).

Se vor proiecta toate finisajele interioare şi finisajele exterioare, amenajările exterioare a celor trei bazine, cu stabilirea zonelor limitrofe bazinelor, a aleilor, realizate din pavele de beton, amenajarea spaţiilor verzi şi vor fi prevăzute dotările cu mobilier urban (şezlonguri de lemn, umbrele de soare, bănci, banchete pentru tribună, coşuri de gunoi, cişmelele de apă, etc). În proiect va fi menţionată totodată starea actuală, precară, a pereţilor bazinelor şi va fi prevăzută refacerea acestora, refacerea grupului sanitar, racordat la canalizare şi dotat cu instalaţii tehnico-sanitare, care va fi dimensionat astfel încât să satisfacă fluxul de clienţi, inclusiv dotarea acestuia cu obiecte sanitare adaptate persoanelor cu dizabilităţi. Se vor proiecta vestiarele, care să facă faţă fluxului de clienţi de ambe sexe, duşurile exterioare, dotate cu baterie cu temporizare, chioşcul de intrare în incintă şi panoul de afişaj cu harta Ştrandului Codrişor, iluminatul de incintă, refacerea gardului împrejmuitor care delimitează perimetrul Ştrandului Codrişor, prin înlocuirea gardului existent cu o împrejmuire transparentă.

În proiect va fi prevăzută reamenajarea terenului destinat jocurilor sportive, prin proiectarea unui teren multifuncţional destinat jocurilor cu mingea (baschet, volei, fotbal-tenis), amenajarea unui loc de joacă pentru copii, dotat cu echipamente moderne şi amenajarea unei zone de picnic, cu respectarea cerinţelor funcţionale impuse de Legea Picnicului.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS