Actualitate Recomandări

Primăria Bistrița vrea să ia 5 milioane lei de la Mediu pentru modernizarea iluminatului pe 77 de străzi

Consiliul Local Bistrița a aprobat într-o ședință de îndată participarea municipalității la ”Programul privind creşterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public”, derulat prin Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, pentru obiectivul ”Creșterea eficienței energetice în infrastructura de iluminat public în municipiul Bistrița”.

Municipalitatea vrea să deruleze un proiect de 6 milioane de lei, din care 5 milioane lei prin programul Ministerului Mediului, prin care să fie achiziționate și montate 1.384 de corpuri de iluminat cu surse LED pe 1.286 de stâlpi de iluminat din oraș.

Este vorba de 77 de străzi/tronsoane/parcări: Înfrățirii, Someșului, Carpați, Călimani, Pescarilor, Pescarilor 2 (pietonal), Dragoș Vodă (parcare lângă CF), Dragoș Vodă, Nicolae Bălcescu, Solomon Haliță (1, 2, 3), Valeriu Braniște, Romană, Horea, Cloșca, Crișan, Zefirului (1, 2), 1 Decembrie (1, 2), Toamnei, Șt. O. Iosif, Principală Sărata, Principală Sigmir, 1 Mai, Sg. Maj. O. Popa, Mărășești, Mărăști, Scurtă, Simion Bărnuțiu, Ștefan cel Mare, Vasile Conta, Vasile Lupu, Aleea Spătarului, Ion Minulescu (1, 2), G-ral Eremia Grigorescu, Ostașului, Grădinilor, Lt. Călin (1, 2), Cerbului, Păcii, Petre Ispirescu (1, 2), Drumul Dumitrei Vechi, Calea Moldovei (inclusiv zona Han), Parc Municipal, Parcului (1, 2), Liviu Rebreanu, Mihai Eminescu (între blocuri, parcare), Lăcrămioarelor, Lalelelor (1, 2), Liliacului (1, 2), Calea Moldovei (1, 2, 3, int. Slătinița – Livezile), Calea Clujului, Simion Mândrescu, Libertății (pasarela CF), Sigmirului (pasarela CF, pietonal), Rodnei (1, 2, parcare gară), Tănase Tudoran, Cartier RAAL, Petru Rareș (spate blocuri), Emil Rebreanu.

14 comentarii

  • Felicitari Primaria B-ta si astept in urmatoarea sedinta de CL din data de 21 dec. sa se voteze CADASTRUL VERDE al orasului asa cum a cerut BISTRITA-CIVICA adica dupa legea 24 fara abateri.
    Multa lupta a fost din 2007 si in special in 2020 cand fosta administratie nu si-a facut treaba deloc in acest sens.Avand subiecte tari de interes general prin cererile noastre am reusit sa-i determinam pe cei din Comisia de Urbanism sa organizeze aseara o sedinta la care am participat impreuna cu inca doi cetateni.
    Am venit cu o serie de propuneri folositoare pt. intreaga comunitate si a doua cerere a noastra a fost inregistrarea unor imobile de valoare la Comisia de Monumente si ele trebuie sa aiba un statut special.
    Nu mai vrem demolari absurde, lacomia si prostia imobiliara trebuie sa inceteze.
    Cele trei imobile propuse pt. protectie maxima sunt.
    1.cladirile fostului Sp.Jud. de pe Independentei cu istoria lor cu tot.
    2.Fosta BIBLIOTECA JUD. de pe GARII cu aspect de cazino.
    3. HANUL Bistrita.
    Am facut aceste precizari pt. cititorii TIMP ONLINE sa auda ca civismul in orasul nostru inca traieste si totul este pt. bistriteni .
    Mult succes administatiei orasului nostru !

  • Andrei Muresanu partea care face legatura cu Sucevei oare in ce cincinal se va ilumina cum trebuie? Strada este cu cate un bec functional ici-colo. Cand se lasa intunericul ai o stare de neliniste, parca esti in lumea a 3-a cand treci pe acolo.

  • Reducerea cu 60% a consumului de energie electrică pentru iluminatul public este importantă, dar se poate si mai mult. De aceea, mai eficiente decat inlocuirea lămpilor actuale cu corpuri de iluminat cu LED de eficiență ridicată, comandate prin telegestiune, este folosirea iluminatului stradal solar cu panouri fotovoltaice.
    luminatul stradal cu stâlpi fotovoltaici inseamnă inlocuirea totala a sursei de alimentare din reteaua natională si folosirea panourilor fotovoltaice pentru producerea de energie necesară iluminatului public. Stâlpii solari fotovoltaici folositi au pe lângă panoul fotovoltaic orientat catre punctul cardinal SUD si un controler inteligent care permite pornirea si programarea functionarii lampii cu LED precum si bateria sau acumulatorul solar. Controlerul permite programarea timpului de functionare de la lasarea intunericului dar si utilizarea lampii LED intre anumite ore, controlul incărcării si corectia incărcării cu temperatura.
    Avantajele sistemului cu stâlpii solari fotovoltaici constau in montajul rapid, fara lucrari suplimentare de cablare, mai ales pentru iluminarea zonelor in care cablarea este dificila.

    • Super! Oare pe George Enescu nu trece nimeni din primărie sa vadă cât este de frumos iluminata strada?????
      Nu exista nici un fel de iluminat.parca suntem intr-un cătun uitat de civilizație…

    • parcarea noua inca nu e gata, toate la timpul lor. crezi ca n-o sa fie lumina acolo?? bravo darius!

    • greu de crezut intr-adevar chiar de râsul lumii, dar chiar nu o să fie. jenant, parcare nouă neluminata. circus

    • Sunt străzi vechi pe care este beznă… S-a ars becul la 2-3 stâlpi și așa a rămas de 1 lună…

  • Super! Oare pe George Enescu nu trece nimeni din primărie sa vadă cât este de frumos iluminata strada?????
    Nu exista nici un fel de iluminat.parca suntem intr-un cătun uitat de civilizație…

  • Pai, sa se voteze in CL,sa nu se mai dea cei care locuiesc pe străzi fara iluminat taxe si impozi te catre primărie si cu banii adunați dE cei care locuiesc in zonele respective sa-si rezolve anumite probleme,adică, iluminat stradal,ceva pietriș,ca de asfalt nu aprobă, plus alte treburi de genul,sa nu mai zic de trotuare,statii autobuz….Cetățean ce locuieste ca muuulti alți in zona ce merge spre Sigmir.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS