Salubrizarea străzilor din Bistrița, făcută acum de un operator privat, ar putea fi preluată integral de municipalitate, care se va ocupa tot ea și de deszăpezire, spune primarul Gabriel Lazany care invocă o modificare a legii ce ar duce la costuri insuportabile pentru buget.
”Va trebui să facem o procedură nouă pentru salubritate fiindcă s-a modificat cadrul legislativ, iar salubrizarea trebuie să vină mână în mână cu procesul de deszăpezire. Eu, ca primar, am o anumită problemă pentru că, sincer, dacă dăm tot ce înseamnă deszăpezire unui operator economic, costurile Primăriei vor sări în aer, iar noi, cu baza materială a Direcției de Infrastructură și Servicii (DIS), coroborată cu cea a LDP, pe care îl vom prelua, vom face față integral procesului de deszăpezire.
Dacă legea ne va impune să fie un singur operator care să facă deszăpezirea și curățenia stradală, aș lua mai repede în calcul ca noua societate creată să preia partea de curățenie stradală decât să dau deszăpezirea altui operator, care ne-ar încărca costurile și nu știu dacă le vom putea susține”, a spus primarul într-o emisiune la AS TV.
Acum, de salubrizarea străzilor din Bistrița se ocupă firma Supercom, care a câștigat licitația organizată de administrația locală și a semnat, în 2016, un contract pe 8 ani.
Cineva vrea sa aiba masina ca a lui Petrut !… Ce ne facem totusi daca in anii viitori vor fi ierni cu multa zapada?
Mergi și muncește dacă vrei așa ceva! 😉
Deci se incearca revenirea la situatia de dinainte de 1990 ! Cred ca s-ar reduce cu mult costurile de operare cu atatea licitatii trucate si cresteri aberante de tarife ! Din punct de vedere al bugetului si chiar a curateniei ar fi benefic pentru administratia locala si bineinteles pentru cetateni !
E foarte bine, pentru o mai bună utilizare a forței de muncă, pentru ca oamenii să muncească în fiecare zi, iar primăria să nu plătească o firmă care să ia bani degeaba, pt ca nu ninge.
Deci, aceiași oameni deszăpezesc , dau cu antiderapant , curăță terenurile sintetice de fotbal dacă ninge, dacă nu ninge repară băncile, schimbă indicatoarele auto, repară locurile de joacă.
Aceiași oameni tund iarba pe terenurile de fotbal, toaletează copacii, mătură strada, plantează flori, schimbă coșurile de gunoi dacă sunt distruse, repară stațiile de autobuz, trotuarele, gardurile școlilor,
Deci, dacă nu ninge ai ce face,
Mai bine dai banii unora care repară toată iarna, decât unora care așteaptă să ningă!
Ce bine ar face dacă s-ar ocupa mult mai meticulos pe tema prafului depus pe șosele orașului.
Efectiv nimeni nu spală cu detergent și apă…
Sa nu uitam ca avem si asistati sociali care sunt apti de munca si stau in baruri.
Sa ne fereasca Cel de sus sa puna careva asistatii sociali la maturat si deszapezid. Nu ne-am mai vedea capul de gunoaie si de omat.
Sa ramana nepalezii astia ca sunt tare utili.
Corect! Regândită și restructurată toată administrația. Astea sunt genul de lucruri care ar trebui rezolvate înainte de a pune noi taxe și biruri.
Așa este și la Beclean!
Rezultatul? Mizerie cât casa!
Becleanul e prezentat mereu ca “Miezul din Fanta”, bine, sunt materiale video plătite în presa națională. Ciudat, mereu Becleanul este filmat doar ‘de sus’, dar la ‘firul ierbii’ mizeria se urcă pe tine.
Dragi bistrițeni, vă urăm succes!
Statul este cel mai prost manager, asta se știe de când e lumea!
Deszăpeziți, deszăpeziți că tot mai rămâne ceva!
Chiar ieri am asistat pe Mesteacanului la maturat pe aleea dintre doua blocuri, nu era Nepalez. Toata mizeria a maturat ín gardul viu care inconjoara spatiul verde ,este vorba de 6 scari, ( doua blocuri situate ). E posibil asa ceva? Tragea cosul de gunoi dupa el fara sa puna macar O hartie,O frunza ín container de pe alee, mai bine a maturat tot pe spatiul verde. Tot aici unul dintre blocuri este cel anvelopat recent, lasat O mizerie de nedescris ín jur, cabluri de curent pe jos, pomi taiati sí lasati ín fata blocului, materiale de izolatie( polestiren) abandonate pe spatiul verde sí ín scarile de bloc,scarile de bloc pline de fire de la utilitati (telefonie,internet)dezafectate care spanzura, la parter ín scara blocului au izolat doar 2 apartamente din 4 adica jumatate. Nu prea inteleg, nu era prevazut sí zugravirea scarilor integral? Nu stiu daca s-a facut receptia ,daca Da e grav. Pe dl primar l-am vazut cu suita pe acolo.
Super.Dar fără alte angajări .Să le pună mătura in mână la vreo 300 dintre angajații din primărie.
La cati angajati are sistemul bugetar bistritean, nici nu trebuie sa angajeze alti oameni…si asa freaca menta cu plimbatul de hartii intre birouri pentru o semnatura…macar asa fac efectiv ceva pentru urbe. 😉 😉 😉
Ca stare de fapt, ai dreptate domnule Alexandru.
Însă concluzia trasă nu este corectă.
Orașul nu-i proprietatea primăriei, ci a locuitorilor lui.
Cel puțin 70% din imobile și din teren sunt proprietate privată (firme sau cetățeni).
Proprietatea naște și obligații, nu doar drepturi.
Spațiul de pe lângă blocuri este proprietatea proprietarilor apartamentelor (până la o limită).
Pe acest teren ar trebui să facă asociațiile de proprietari (locatarii) curat și frumos, nu să așteptăm totul de la primărie, din bani publici.
Cât privește izolatul blocurilor particulare, este o măsură comunistă, de natură să atragă votanți, fără justificare în economia de piață.
Sunt doar bani sifonați și lucru de mântuială.
Proprietarul să-și grijească de proprietate, nu să aștepte să i-o întrețină alții.
Aveti dreptate,dar ce sa fac EU ca sí proprietar cu cablul de curent care este conectat de la O scara la alta, pana acuma acel cablu nu era,cu anveloparea a aparut, Au pus bec la intrare ín scara, sí blocul are 3 scari, legat cu un cablu care este pe jos pe pamant, vin ( la vára) sa coseasca dau cu coasa ín acel cablu, cinei de vina? Cu spatiul verde ce propuneti,zilnic sa merg sa string mizeria maturata de pe trotuar Au taiat cei de la primarie ,trei pruni azi toamna, sí ín ziua de azi sunt lasati pe spatul verde gramada cum Au fost taiati, nu era datoria lor sa duca de acolo? Spatiile erau frumoase cu flori,trandafiri, tot au distrus,au lasat ín urma lor mizerie ,. Au facut trotuar ín jurul blocului( f bine) dar ín loc sa aduca pamant pt umplutura au adus piatra( cam 50cm trotuar ,1m de piatra,bolovani,bucati de beton spart sí dupa acea iarba , initial Era iarba pana la bloc. ) mentionez nu stau ín blocul respectiv, nu am treaba( bloc vecin) dar ma deranjeaza cand se lucreaza de mantuiala,fra responsabilitate,bataie de joc!