Actualitate

Primarul din Runcu Salvei, foc şi pară pe ISJ care a schimbat directorul şcolii cu un membru PSD

Primarul din Runcu Salvei Anchidim Pavelea este supărat pe conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean care a înlocuit-o pe directoarea şcolii, prof. Alina Vartolomeu, independentă, cu prof. Ioan Man, membru PSD. Edilul spune că acesta din urmă a mai condus şcoala şi în anii trecuţi ignorând total Primăria şi CL Runcu Salvei. În plus, spune primarul, există un raport al ISJ prin care acestuia i s-ar fi interzis să mai deţină o funcţie de conducere timp de doi ani.

Şcoala Generală „Ioan S. Pavelea” din Runcu Salvei fierbe la început de nou an şcolar. Cu puţin timp înainte să sune clopoţelul, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud a decis să o înlocuiască din funcţie pe directoare, prof. Alina Vartolomeu, care nu era angajată politic, cu Ioan Man, membru PSD, lucru care nu este deloc pe placul primarului PDL Anchidim Pavelea.

„Eu nu am cum să fiu de acord cu aşa ceva. Am colaborat extraordinar cu doamna directoare ceea ce nu s-a întâmplat cu fostul director, Ioan Man, repus în funcţie. Dânsul a făcut praf şi pulbere prin şcoală. Deşi Consiliul Local şi Primăria trebuie să aibă un reprezentant în Consiliul de Administraţie al şcolii, cât a fost director nu ne-a chemat la nicio şedinţă, nici pe noi,. De la Primărie, nici pe reprezentantul CL. Fosta conducere a ISJ, care l-a înlocuit din funcţie, i-a făcut raport în care a scris că nu mai are voie să deţină funcţie de conducere timp de doi ani. Doamna inspector general Camelia Tabără a spus că nu ştia despre acest raport şi că va veni personal la Runcu Salvei să vadă ce se întâmplă”, a spus primarul.

Anchidim Pavelea a declarat că întreaga comunitate din Runcu Salvei este împotriva revenirii lui Ioan Man în funcţia de director întrucât acesta a comis mai multe abuzuri în timpul directoratului său anterior.

„În regulamentul de funcţionare al şcolii făcut în 2010 şi publicat pe site-ul şcolii, acest om a trecut că elevii pot fi amendaţi cu sume între 2 şi 5 lei în funcţie de gravitatea faptei. Nici măcar Poliţia nu amendează copiii, iar dânsul îşi permite să le ia bani? Aşa ceva este de neconceput”, a declarat Anchidim Pavelea.

Reamintim că inspectorul şcolar general Camelia Tabără a declarat că nu a înlocuit din funcţii decât 20% dintre directorii de şcoli şi 30% dintre inspectori. Ea a menţionat că schimbările nu s-au făcut pe criterii politice.

Cristiana Sabău

Sursa foto: http://scoalarunc.scoli.edu.ro/

   

10 comentarii

  • Oare asa sa fie cum zice D-na Tabara?A schimbat directorii asa cum a cerut politica ,asa a facut si la Liceul cu Program Sportiv, unde era director adjunct un baiat foarte descurcaret si harnic care are managementul in sange .Are toate calitatile si documentele necesare pentru a fi director dar…………au pus un altul care nu stie cate prune are in traista,asta e scoala romaneasca ……..

    • Sunteti cumva un oarecare Fiscutean de la LPS? … „un baiat foarte descurcaret si harnic care are managementul in sange .” :-))))))))))))))

    • Acel oarecare, Fiscutean a facut intr-un an foarte multe si nu stiu cu ce a deranjat de a fost nevoie sa fie schimbat.

  • Din pacate,politicul reprezinta pt actualii detinatori ai puterii factorul decisiv in luarea deciziilor de schimbare a directorilor.Daca nu stia de interdictia de a ocupa o functie de conducere cum a facut numirea ?E doar unul dintre multele cazuri de schimbari de conduceri de scoli.D-na Tabara a uitat ca in legislatia trecuta ea si nu numai, a ramas pe post .Ii doresc sa ia o lectie in acest sens cat mai curand,pentru a intelege ca ceea ce face,probabil sub presiunea politrucilor sefi,nu este nici corect nici profesional.

    • remarcabil discursul tau….se vede ca invidia ii roade pe unii cam tare!!!! voi dupa ce plangeti? dupa sursa de venit care era scoala si dupa alte facilitati de care beneficiati voi si acolitilor vostri? Dansa nu a deranjat pe nimeni niciodata si nu a fost de acord sa preia directoratul si totusi a reusit sa faca ceva pentru scoala dar asta nu se mai stie!!!! mai bine manjim onoarea si demnitatea unui om!!!! Sa-ti fie rusine ,nu uita niciodata de unde ai plecat !!!!…..sau ai uitat pe parcurs?

  • primaru asta e mai (…) decat mine……asta nu a inteles cu ce se manaca inca politica?……asta inca nu a inteles miscarea cadrelor?…….primarule….mergi de impusca vaca! comentariu editat

  • Nici actualul director nu-i mai breaz. A preferat ca orele de chimie-fizica sa le faca o doamna preoteasa iesita la pensie, decat sa aiba un cadru specialist care nu are nici un venit. Se pare ca asa-i traditia la Runcu Salvei, se umbla dupa avantaje personale.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.