Actualitate Politică

Profesorii vor fi obligaţi să restituie cei 150 de euro primiţi „pomană electorală”, spune Ioan Oltean

"Pomenile electorale" acordate cu încălcarea legislaţiei europene vor fi luate înapoi, spune copreşedintele ACL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean. Deputatul atrage atenţia că sunt "date certe" că profesorii vor fi obligaţi să restituie cei 150 de euro, ca şi familiile sărace care au primit cupoane de la Guvern.

„Această campanie a devenit mizerabilă prin reprezentanţii PSD care s-au întrecut în atacuri, ameninţări, promisiuni demagogice, în pomeni electorale. Se pare că o parte din pomenile electorale făcute cu încălcarea unor prevederi legale în vigoare se vor întoarce împotriva lor ca un bumerang. Sunt date aproape certe că profesorii vor trebui să restituie cei 150 de euro pentru că ei au fost acordaţi cu încălcarea legislaţiei europene în vigoare. Sunt date certe că acele cupoane care aveau în vedere acordarea unui ajutor pentru familii sărace prin prisma Programului Operaţional de asemenea vor trebui restituite pentru că şi acestea au fost distribuite cu încălcarea legislaţiei în vigoare. Aici aici, în faţă, o adresă semnată de un director general din Ministerul Muncii prin care se cere restituirea acestor ajutoare pentru că se pare că nu au fost bine alese categoriile beneficiare ale acestor cupoane”, a spus Ioan Oltean, vineri, într-o conferinţă de presă la sediul ACL Bistriţa-Năsăud.

El a adăugat că ACL a promovat proiectele lui Klaus Iohannis pentru că e convinsă de faptul că el va instaura un alt tip de politică.

“Sunt convins că românii de aici şi de pretutindeni nu se vor lăsa ameninaţi, şantajaţi, cumpăraţi cu un ceas sau cu locuri de muncă şi alte bunuri care contravin legii electorale. Sunt convins că ei vor vota în 16 noiembrie convinşi că trebuie să se întâmple ceva mai mult decât s-a întâmplat în 20 mai 1990. Putem face o comparaţie între aceste două date. Atunci a fost Duminica Orbului şi românii mai au o scuză. 16 noiembrie nu mai e Duminica Orbului şi românii vor vota cu ochii deschişi un om care e în măsură să dezvolte în această ţară un alt fel de comportament, o altfel de atitudine, o alt fel de relaţie între oamenii politici şi partide. O spun cu convingere: Victor Ponta e un pericol public! Votarea lui de către români va fi o nenorocire pe care românii o vor suporta. Sper să nu fim nevoiţi să trăim acele vremuri cu Victor Ponta preşedinte”, a spus Oltean.

El a afirmat că este optimist că bistriţenii vor vota cum le dictează conştiinţa şi nu lăsându-se influenţaţi de “Doina Pană care bate judeţul prin toate comunele, întâlnindu-se cu toţi primarii şi şefii de ocoale, de Radu Moldovan care bate judeţul şi ameninţă în stânga şi în dreapta, de unii preoţi care şi-au dat jos sutana şi au îmbrăcat haina roşie a PSD, de unii primari care confundă comunitatea lor cu propria moşie, de unii şefi de servicii deconcentrate care, pentru a-şi menţine poziţia, sunt în stare să-şi vândă sufletul, de unii pădurari şi şefi de ocoale care cred că pădurea este a lor, nu a statului sau a comunităţilor”.

“ACL trăieşte cu convingerea unei victorii care va marca o cotitură extrem de pozitivă în viaţa României şi în viaţa noastră. Cred în acest proiect, cred în Klaus Iohahnis, cred în această formaţiune nouă care s-a creat şi e în măsură să dezvolte în România o alt fel de politică”, a conchis Ioan Oltean.

19 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS