Actualitate

Programul “Anghel Saligny”, prezentat primarilor de secretarul general adjunct al Guvernului

Secretarul general adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean, a fost prezent la o ședință de lucru în Bistrița-Năsăud. El s-a întâlnit cu primarii din județ la Casa de Cultură ”Liviu Rebreanu” din Năsăud.

În cadrul discuției au fost surprinse teme precum: Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, modificările prevăzute la legea nr. 98/2016 în ceea ce privește achizitiile publice, ajustarea prețurilor contractelor de achizitii din OG, modificările legii energiei electrice și a gazelor naturale nr.123/2012 și plățile prin PNDL.

Alocări de cel puţin 140 de milioane de lei pentru fiecare judeţ, de 4 milioane pentru fiecare comună şi de 7 milioane de lei pentru fiecare oraş sunt prevăzute prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”. De asemenea, pentru fiecare reşedinţă de judeţ – 43 de milioane de lei.

Programul prevede finanţarea proiectelor pentru alimentări cu apă şi staţii de tratare a apei, sisteme de canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate, drumurile publice clasificate şi încadrate în conformitate cu prevederile legale în vigoare ca drumuri judeţene, drumuri de interes local, respectiv drumuri comunale şi/sau drumuri publice din interiorul localităţilor, precum şi variante ocolitoare ale localităţilor, poduri, podeţe, pasaje sau punţi pietonale, inclusiv pentru biciclete şi trotinete electrice.

În a doua partea a întâlnirii, autoritățile au avut o discuție cu primarii pe tema situației pandemiei: ”Dumneavoastră ca primari aveți un rol major în comunitățile pe care le reprezentați, alături de preoții/pastorii și medicii de familie, de aceea trebuie să veniți în sprijinul nostru. Avem deja câteva clase care au trecut la activitatea didactică în regim on-line, iar lucrul acesta mă îngrijorează tot mai mult. Vă rugăm ca în perioada care urmează să vă implicați și să transmiteți mai departe mesajul respectării măsurilor de protecție a sănătății, în rândul cetățenilor”.

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/4067776496685143

1 comentariu

  • Doamne cum știm noi să punem carul înaintea boilor. Da, programele PNDL 1,2,3, începute de Udrea, continuate de Dragnea, au fost teoretic bune, practic au fost și o pușculiță de bani pt partid, baroni și baronași. Acum se vrea din nou momirea primarilor, președinților Cj, înainte de marele congres, unde deja e ales 34566, sau ce nr a purtat penalul de SUA, că doar penalii de România n-au drept în funcțiile publice. Bun, revin la PNDL4, rebotezat Anghel Saligny. Încă nu sunt aprobate Normele metodologice de aplicare, nu este prinsă finanțarea în Bugetul Național, dar împărțim deja sumele, stabilim cîștigătorii licitației, ba le cerem și comisionul anticipat, că așa procedează cwrvele. Da, n-ați putea voi să-i cumpărați pe alegători din banii voștri, că și ăia în mare parte tot din furat provin.
    PĂREREA MEA !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS