Social

Programul de tabere pentru elevii din diaspora, lansat la Sângeorz-Băi în prezența oficialităților

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi Ministerul Sportului a lansat oficial cea de-a XIII-a ediţie a Programului de tabere ”ARC”, la Centrul Cultural ”Iustin Sohorca” din Sângeorz-Băi.

La evenimentul de lansare au fost prezenți Kacso-Doboly Izabella-Maria – secretar de stat pentru tineret la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Bogdan Paraschiv – subsecretar de stat pentru tineret în cadrul aceluiași minister, Alina Gorghiu – președintele interimar al Senatului, Emil Hurezeanu – Ambasadorul României în Austria, Mara Mareș – consilier de stat la Cancelaria Prim-Ministrului, Gheorghe Cârciu – secretar de sat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Janina Sitaru – secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, deputații Diana Morar și Bogdan Ivan, subprefectul Ioan Zăgrean, vicepreședintele CJ Camelia Tabără, primarul orașului Sângeorz-Băi, Cătălin Bota, primarul Bistriței Ioan Turc.

Sute de elevi, studenţi şi tineri din comunităţile istorice, din diaspora, vor avea parte de momente de neuitat cu ajutorul profesorilor şi voluntarilor care susţin consolidarea identităţii româneşti prin aprofundarea cunoştinţelor de limbă română. De asemenea, taberele ARC au menirea să faciliteze interacţiunea şi dialogul între tinerii din comunităţile istorice, dar şi tinerii din diaspora prin dezvoltarea abilităţilor de comunicare.

Acest program, destinat elevilor şi tinerilor români de pretutindeni, este organizat la Sângeorz-Băi până în 15 august, în serii consecutive de câte şapte zile (18-25 iulie, 25 iulie-1 august, 1-8 august, 8-15 august).

Elevi şi tineri români din Ucraina, Albania, Serbia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Franţa, Grecia, Italia, Austria, Germania, Portugalia, Belgia, Cehia, Emiratele Arabe Unite, Canada, SUA şi Irlanda de Nord vor participa la ateliere de limba română şi îşi vor aprofunda cunoştintele de cultură, istorie, geografie şi civilizaţie românească. În plus, organizatorii le-au pregătit şi excursii la obiectivele culturale şi turistice din zonă.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.