Actualitate

Puntea nouă peste râul Bistrița, aproape de inaugurare

Se apropie momentul deschiderii noii punți de peste râul Bistrița, care face legătura între str. Tudor Vladimirescu și Ghinzii, situată în zona Secției de Oncologie (fostul spital TBC).

”Puntea nouă de pe str. Tudor Vladimirescu, aproape de inaugurare!”, a anunțat primarul Ioan Turc.

Noua pasarelă peste râul Bistrița este pe amplasamentul punții vechi, închisă circulației în 2020. Noua construcție are o deschidere de 40 de metri, asigurând o lățime a părții carosabile de 3,4 m destinată traficului velo și un trotuar destinat circulației pietonale. Suprastructura este alcătuită din două arce metalice paralele de secțiune casetată. La realizarea structurii metalice s-au folosit peste 50 de tone de oțel structural, ea fiind executată în uzină, apoi asamblată pe șantier și ulterior montată pe poziție cu automacaraua.

Obiectivul de investiții ”Refacere punte pietonală pe strada Tudor Vladimirescu – inclusiv refacere pile transversale din beton” este finanțat din fonduri guvernamentale cu suma de 1.915.000 lei, restul până la valoarea totală a investiției, de 2.357.514,99 lei, reprezentând contribuția din bugetul local.

4 comentarii

 • Bravo primare ca te a lasat constructorul sa te apropii sa faci o poza langa o lucrare FRUMOASA!!!!
  Ma bucur ca am platit impozite (nu putine) pentru aceasta lucrare!!!
  Bravo se spune si la ….
  Imi retrag magarul pana faci si aici parcari pe faleza ca sa nu dezvolt…. !!!!

  11
  8
 • au inceput sa se vada zi de zi rezultatele implicarii, Bistrita va arata frumos ca alte orase mari daca o tineti tot asa.
  felicitari actualei echipe de la primarie!

  13
  35
 • Poate o refaceti si pe aia din Zavoaie. E din ce in ce mai periculos sa treci pe acolo si sunt multi elevi care merg la scoala pe acolo. Doamne feri …

  9
  2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.